Sådan dyrkes geranium derhjemme

Med udviklingen af ​​blomsterdyrkning indendørs sælges et stigende antal eksotiske planter. Selvfølgelig er det interessant at dyrke en nyhed selv, men glem ikke de sædvanlige blomster. En af dem blev dyrket af mange generationer af vores forfædre. Og nu i næsten hvert hus kan du finde den mest almindelige geranium.

Sådan dyrkes geranium

Ja, i dag vil vi tale om hende. En person vinkede skødesløst med hånden, siger de, hvorfor i pelargoniet af dette? Har du set de seneste avlsnyheder? På en busk med tre blade, en kæmpe hat med dobbeltblomster. Farve fra hvid til lilla, alle nuancer. Og hvilket løv! Udskåret, broget, flerfarvet! Disse smukke planter ligner lidt bedstemors geranium. Hvis der kun er en bestemt lugt af blade. Med ordentlig pleje kan du nyde blomstringen næsten hele året rundt.

Hvordan man dyrker geranium derhjemme? Landbrugsmaskiner af enhver art er meget lette. En lille indsats, enkel pleje og den hemmelighed, hvorpå pelargonium begynder at blomstre - det er hele den voksende teknologi. Men for dem, der avler denne blomster for første gang, beskriver vi alt i detaljer.

Vi dyrker pelargon fra frø

Det antages, at geraniumfrø ikke spirer godt. Denne erklæring gælder kun for selvhøstede frø. Hvis det lejlighedsvis var muligt at købe en pose med industriel produktion, har de en spiringsgrad på næsten 100%.

Så pelargonium i små kopper ad gangen. Hvis sagen tændes, er det selvfølgelig bedre at så dem i en bunke i en beholder. Sandt, så er du nødt til at dykke. Men plantet en ad gangen vil være nok til at sprøjte lidt.

Jorden skal være af klassisk sammensætning. Dette er frugtbart haveland, rent sand og tørv. Andel 2 til 1 til 1. Stor hældning hældes i bunden af ​​landingstanken. Naturligvis er dette ikke to brosten. Størrelsen på fraktionen er ca. 1 cm. De bør ikke forsømmes, da geraniums rodsystem begynder at rådne med overskydende vand.

Efter dræning, fyld tanken med jord til det halve. Fugt det op, læg et frø, drys et jordlag højst 1,5 cm. Så skal du dække glasset med tæt polyethylen eller glas. Læg et mørkt varmt sted (temperatur ca. 22 ° C) og vent på frøplanter.

Hvis alt er gjort korrekt, og frøene er levedygtige, vises de første spirer efter 9-11 dage. Derefter fjernes huslyet, og koppen overføres til lyset, og temperaturen nedsættes til 18-20 ° C.

De tager sig af både småplanter og voksne.

Vi dyrker geranium fra stiklinger

Antag, at en af ​​dine venner skar sin busk af sort geranium og gav stiklingerne til dig. Hvad skal man gøre med dem? Her er to algoritmer til dine handlinger:

Vi dyrker geranium fra stiklinger

 1. Vi skærer de to nederste blade af og sætter derefter stilken i vand. Rodknopper skal vises om en uge. Og efter 14-16 dage er det allerede muligt at plante den færdige plante på et permanent sted.
 2. Vi skærer et par nederste blade af. Dyp stammens sektion nøjagtigt i rodstimulatoren og plant den straks i en permanent gryde. Cirka 20 dage berører ikke blomsten, fugter kun lejlighedsvis jorden. Efter denne periode opnås en uafhængig plante, klar til at behage dig.

Absolut al jord til pelargonier, der købes eller fremstilles uafhængigt, skal dekontamineres. Det forudskylles med en stærk opløsning af kaliumpermanganat. Efter 12 timer kalcineret i ovnen ved en temperatur på 110-115 ° C. Du kan forfryse jorden i 3 dage, hvis det sker om vinteren.

Disse procedurer vil undgå manifestation af mange svampe- og virussygdomme.

Om sygdomme og skadedyr af pelargonier

På trods af det faktum, at bladene udskiller flygtige, som dræber et stort antal mikrober i luften, er geranium selv modtagelig for visse sygdomme. Som regel opstår de ved forkert pleje. De vigtigste faktorer er utilstrækkelig belysning og overdreven vandstrømning af jorden. Ofte begynder det ømme med rodsystemet og spreder sig derefter til bladene.

De fleste problemer kan undgås ved simpelthen at pleje planten korrekt. Men hvis der alligevel opstår problemer, er det moderigtigt at forsøge at redde blomsten. Her vil systemiske fungicidpræparater hjælpe. De bruges nøje efter instruktionerne på emballagen.

Rådet. Hvis det ikke er muligt at redde planten, skal du prøve at gemme mindst en upåvirket stilk. Fra det kan du vokse en ny blomst.

Skadedyr. Med glæde sætter de sig ned på pelargonium. De forveksles ikke af aroma eller fluff på bladene. Normalt er dette bladlus, edderkoppemid eller whitefly. Resten af ​​fjenderne er ligeglade med blomsten.

De første to kan simpelthen vaskes med vand med tilsætning af potash eller vasketøjssæbe. Men med den tredje ulykke er der en lang og stædig kamp forude. Det er ikke let at fjerne det, selv ikke med de stærkeste insekticider. Se på nettet for artikler om, hvordan man slipper af med whefeflies, du lærer en masse interessante ting.

Hvor skal man placere pelargonier

Hjemlandet for denne skønhed er Sydamerika. Derfor elsker en blomst meget lys. Desuden er han ikke bange for direkte sollys. Så du kan helt sikkert have pelargonium på vinduerne mod syd. Belysning skal være mindst 14 timer om dagen året rundt. Om vinteren bliver du nødt til at bruge yderligere belysning til dette. Geraniums har ingen perioder med hvile.

Det første tegn på mangel på lys er tilsyneladende en rød kant omkring bladens kanter. Selvfølgelig, hvis det ikke leveres af funktionen i sorten. Samtidig påvirker belysningen blomstringsvarigheden, men kun lidt. Der er en anden hemmelighed til dette, som vil blive beskrevet nedenfor.

Hvor ofte man vander pelargonier

Planten hører ikke til den saftige familie, men den kan akkumuleres lidt fugt i bladene. Det tåler overhovedet ikke vandforsyning, men det føles helt roligt under tvungen tørke op til 5 dage. Så begynder han at bruge fugt fra bladene og dumpe dem. Han har ikke brug for dem mere.

Hvor ofte man vander pelargonier

Så din busk ikke skaldes for tidligt, vandes geranium i henhold til ordningen: jordskovlen er helt tør og plus yderligere 2 dage. Om vinteren er det ca. en gang hver 15. dag, om sommeren oftere.

Sørg for at tømme overskydende væske helt fra gryden. For ikke at klatre hver gang med fingeren inde i gryden, føle jorden, skal du købe specielle beacons for at måle fugtighedsniveauet. De vil ændre farve, når jorden tørrer nok. Forresten, vand skal være ved stuetemperatur.

Top dressing

Geranium elsker at spise. Fra februar til november har hun brug for en regelmæssig dosis mineralgødning med et højt indhold af kalium. Men nitrogen kan tilsættes meget lidt, ellers får du mægtigt løv uden en eneste knopp. Det er strengt forbudt at tilsætte organiske stoffer, pelargonium tolererer det overhovedet ikke.

De fodrer planten ikke mere end en gang på 20 dage, strengt den anden dag efter hovedvandingen.

Geranium dannelse

Pelargonium vokser i højde med kosmisk hastighed. Hvis du går glip af lidt tid, kan det flyve ind i et heftigt træ. Det er ikke meget attraktivt æstetisk. Derudover vises knopperne kun i enderne af skuddene. Derfor skal busken dannes fra en meget tidlig alder.

For at gøre dette, skal du knibe det centrale skud over 4 blade. Stegetrinnene venter på, at stegetrinnene ser ud, derefter rives toppe af, og de har også 4 blade. Så gør det med alle skuddene.Takket være denne dannelse får du en frodig busk med sfærisk form med et stort antal knopper.

Hvis planten blev strækket om vinteren, eller formationsøjeblikket gik glip af, er det bedre at skære hele busken til 3 blade om foråret. Så steponsons vises, og du kan igen danne geranium smukt.

For øvrigt må du ikke smide beskæringerne væk. Du kan prøve at rodfæste dem til efterfølgende plantning. Eller tør det i skyggen og anbring det i kludposer. Det er godt at lægge sådanne emner i skabe; denne specifikke aroma frastøder møl godt.

Hemmeligheden bag blomstrende pelargonier

Og nu det værdifulde råd, der er lovet ovenfor. De skabte alle betingelser, pass på, foder, fremhæv ... og pelargoniet vil ikke blomstre. Hvad man skal gøre Oplev hovedhemmeligheden. Geranium begynder kun at blomstre, når rødderne i gryden næsten er væk. Undertiden ser ejerne, at rødderne vikles rundt om hele jordklumpen og i en fart med at transplantere pelargoniet i en mere rummelig gryde. Og hun, takknemlig, i stedet for knopper, begynder at opbygge rotsystemet igen.

Hemmeligheden bag blomstrende pelargonier

Hvordan gør man det rigtigt? Om foråret transplanterer vi ikke bushen. Det bliver overfyldt, det begynder at blomstre. Med god omhu gør det dette indtil slutningen af ​​sommeren. Når den sidste knopp er forsvundet, skal du afskære den og først derefter transplantere planten. Desuden skal gryden være større end den foregående med 1-1,5 cm. I løbet af vinteren vil rodsystemet igen dække jordklumpen, og cyklussen gentages.

Det er tricket.

Nyttige tip

 1. Hvis klimaet tillader det, kan du i foråret plante pelargonium i haven. I dette tilfælde anbefales det ikke at tage det ud af gryden, men at droppe det direkte med det. Ellers skal du i efteråret kalde en gravemaskine for at grave et spredt rodsystem.
 2. Geranium tåler absolut roligt direkte sollys. Men ved lufttemperaturer over 35 ° C er det bedre at skygge det lidt. Stadigvis er dette alt for varmt vejr, brændende blade og toppe af skud.
 3. I vinter har geraniumer nok indhold ved + 16-18 ° С. Fra forår til efterår anbefales det at holde sig til mindst + 21-22 ° C.
 4. Det første tegn på, at pelargonium ikke kan lide noget, er gulfarvningen af ​​de nederste blade. Men hvad der nøjagtigt ikke passer til skønheden, skal afgøres uafhængigt. Overfodring med gødning, overdreven vanding, sygdommens begyndelse - en af ​​disse faktorer afspejles primært i løvets farveskygge.
 5. Hvis du har svært ved at vælge en gødning til pelargonium, skal du være opmærksom på de produkter på emballagen, der er mærket "til balkongplanter". Det vil være vanskeligt at lave en fejl her.
 6. Fra transplantationens to år stiger størrelsen på potten ikke. For øvrig kan en blomst vokse op til 10 år, eller endnu mere, hvis den er forsynet med passende betingelser.
 7. Gamle tørrede blade og visne blomsterstængler anbefales ikke at blive revet med hænderne, fordi det sandsynligvis vil skade plantens stilk. Det er bedre at gøre det til en steril skarp kniv.
 8. Frø, der indsamles uafhængigt, formidler ikke forældres dekorative egenskaber til børn. Men fortvivl ikke. Måske kan du udvikle din egen unikke række geraniums?
 9. Der er en interessant observation: Hvis en person kan lide lugten af ​​geraniumblade, betyder det, at han ikke har alt i orden med nervesystemet, og det ville være tilrådeligt at tjekke med den relevante læge. De mennesker, som aromaen er ubehagelig med, har et stærkt sundt nervesystem.

Hvordan man dyrker geranium derhjemme? Ganske enkelt og ubesværet. Behandl ikke pelargonium med forsømmelse, og det vil takke dig med ren luft i huset og lang lys blomstring.

Video: hvordan man dyrker indendørs geraniums

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer