Sådan dyrkes bonsai derhjemme

Bonsai er en speciel teknik til dyrkning af dværgtræer under indendørs forhold. I bund og grund er bonsai kunsten at skabe det træ, du vil se. Til planten kan du vælge de mest almindelige stiklinger af asp, bjørk, fyr, fyr eller einer. Ved hjælp af forskellige tricks tvinges et stærkt stort træ til at vokse i små indendørspotter, på grund af hvilket et meget smukt lille træ vokser, som vidunderligt passer ind i det moderne interiør.

Sådan dyrkes en bonsai

I øst sidestilles bonsai-teknik med kunsten at skabe skulpturer eller malerier. Historien om bonsai begyndte fra samurai-tiden. Når soldaterne gik på kampagner, ville de helt sikkert tage små træer med sig og personificere evig ungdom og liv.

Sådan plantes en bonsai

Voksen bonsai er en dyr fornøjelse. Derudover, vokset af andres hænder, vil en bonsai ikke give dig behørig tilfredshed og glæde. Gammeldagere fra Østen siger, at voksende bonsai fra bunden giver en person styrke, lærer visdom og tålmodighed.

For at dyrke et dværgtræ derhjemme, skal du gå til den nærmeste park og finde et lille skud af ethvert træ. Husk, at en bonsai er en prototype af et stort træ, så du er nødt til at vælge de sorter, du kan lide. Det vil sige, at hvis du ikke ønsker at se blade falde i efteråret og bare grene om vinteren, skal du vælge stedsegrønne træarter. Vær også opmærksom på, hvilke træer der kommer rod i din strimmel. Plant ikke et palmetræ eller et banantræ, hvis de ikke har nok sollys.

Gå en tur i parken og vælg træets valg. Det kan være ficus, eg, alm, bjørk og andre planter. Grav en lille stilk af et træ. Normalt hænger bæredygtige processer tæt på rødderne af et stort træ. På samme sted i parken er det nødvendigt at samle jord til plantning. Dette gøres, så træet falder ned i det "velkendte", det vil sige i den jord, der kender det.

For at plante en plante skal du forberede en gryde. Bonsai vokser meget godt og tager den ønskede form i brede og lavvandede keramikpotter. Gryden skal være så lav, at den kun dækker træets rødder. Keramik bevarer på sin side perfekt fugt, hvilket er så nødvendigt med en lav plantning. For første gang, indtil træet er modnet og opnået styrke, kan det imidlertid plantes i en almindelig potte til indendørs planter.

I bunden af ​​gryden er du nødt til at lave et dræn - drys udvidede lersten eller bare mursten. For at forberede jorden skal du blande tre dele af jorden bragt fra parken med en del sand og en del tørv. Bland jorden og læg den i en gryde. Plant et træ i det efter at have trimmet de lange rødder. Dette er en anden vigtig del af dyrkning af et træ. Ved hver transplantation skal du trimme rødderne på træet og ikke efterlade mere end 10 cm. Dette tillader planten at vokse ikke i højden, men i bredden.

Bonsai træpleje

Det er let nok at dyrke en bonsai. De fleste træer har ikke brug for særlige forhold. Umiddelbart efter plantning af et træ skal det vandes rigeligt og hældes i frisk luft - for eksempel på en balkon eller på en vindueskarme på ydersiden af ​​vinduet.

Bonsai træpleje

gødning
Da der ikke er meget jord i gryden, er det nødvendigt at befrugte bonsai regelmæssigt. Du skal fodre planten en gang hver tredje uge i perioden med aktiv vækst. Om vinteren kan topdressing annulleres. Normalt befrugtes bonsai fra en blanding af mineraler, der inkluderer nitrogen, fosfor og kalium.Nogle afgrøder, såsom fyr og ahorn, befrugter ikke med kvælstof, ellers kan det provosere den aktive vækst af disse træer, hvilket er uacceptabelt for os.

Vanding af et bonsai-træ
Vanding af en bonsai skal være moderat, den mængde vand, der kræves til planten, afhænger af dens type. Lad dog ikke jorden tørre helt ud, da en lav gryde ikke tillader træet at akkumulere fugt. Det er bedst at vande planten, så snart jordbunden tørrer. Om vinteren reduceres vanding til et minimum. Hvis rummet er meget varmt og tørt, skal du placere potten med planten i en vandbakke. Bonsai har også brug for regelmæssig sprøjtning - så den ser mere frisk ud.

Temperatur og mængde af sollys
De fleste afgrøder er ganske uhøjtidelige med hensyn til temperaturen i det rum, hvor de vokser. Prøv regelmæssigt at tage dit "kæledyr" ud i den friske luft - læg ham på balkonen. De fleste træer vokser normalt ved temperaturer fra -10 grader til +40 grader celsius.

Men solskinnet skal være meget året rundt. Placer bonsai på vinduerne på den solrige side af huset. Og først i midten af ​​sommeren skal træet beskyttes mod direkte sollys, ellers bliver kronen ganske enkelt gul.

Beskæring af bonsai
Beskæring er en af ​​hovedbetingelserne for at dyrke en æstetisk smuk plante. Helt i begyndelsen af ​​at dyrke et træ er du nødt til at beslutte den form, du gerne vil se i din gryde. Træer kan skæres, så de er lige og høje, viltvoksende og lave, asymmetriske, sfæriske osv.

Når du beskærer, er det vigtigt at overveje nogle funktioner. Hvis du vil fremskynde og forbedre plantevæksten i en bestemt retning, skal du kun afskære toppe af grene, der vokser i denne retning. Når du kun fjerner de øverste blade, accelereres plantens vækst i denne retning. Hvis du tværtimod vil stoppe væksten af ​​grene i en bestemt retning, skal du "klemme" grenene, det vil sige fjerne dem fra bunden af ​​bagagerummet. Mest sandsynligt vil nye skud ikke længere vokse fra dette sted.

Helt fra begyndelsen af ​​frøplantevækst er det nødvendigt konstant at danne plantens krone. Dette fremskynder væksten af ​​blade og gør dem samtidig små og dekorative. Træet beskæres typisk om foråret og sommeren ved hjælp af små secateurs eller saks. Det er ikke nødvendigt at beskære træet under blomstring, ellers blomstrer det aldrig igen.

Sådan formes et bonsai-træ

Mange blomsteravlere, der lige er begyndt at vokse bonsai, forstår ikke, hvordan en sådan dværgstype af planter kan fås fra et stort levedygtigt træ. Her er et par hemmeligheder, der hjælper dig med at finde ud af bonsai-støbning.

Sådan formes et bonsai-træ

  1. Lille kapacitet. Hvis du planter en frøplantning i en stor beholder, får du et rigtigt havetræ. Processenes lille størrelse opnås på grund af den lave gryde til plantning af en bonsai. Der er ikke meget jord at "strejfe" i vækst. Og for at genopfylde plantens styrke skal du transplantere træet hvert par år i frisk jord mættet med mineraler og gødning.
  2. Minimum gødning. For at bremse væksten af ​​et træ er du nødt til at befrugte det, men på et minimum. Du må ikke tillade aktiv vækst og udvikling af kronen.
  3. Hyppig beskæring af unge skud. Hvis du konstant beskærer unge grene, vil hele træets vækst gå til stammens tykkelse, hvilket er, hvad vi ønsker at opnå.
  4. Beskæring af rødder. For hver transplantation skal du hensynsløst skære træets rødder og kun efterlade små grene, der ikke er mere end 12 cm lange.
  5. Skær af træbark. Hvis et træ stædigt søger at vokse op, er det nødvendigt at stoppe saftstrømmen under sin bark. For at gøre dette foretages udskæringer på barken, eller bagagerummet trækkes simpelthen i tråd i flere måneder.

Alle disse metoder kan kun udføres efter den endelige styrkelse af frøplanten, ellers kan det føre til et skrøbeligt træ.

Hvad er syg bonsai

Bonsai kan normalt få alle sygdomme og skadedyr, der inficerer store træer af denne type. De vigtigste skadedyr i bonsai-træet er edderkoppemider, bladlus og blæsjebuger. Som andre indendørs planter kan bonsai lide af skimmel og skimmel. Du kan komme dig fra skadedyr ved hjælp af medicinske formuleringer til indendørs planter, der sælges i specialforretninger. Du kan også tørre trestammen med hvidløgstinktur, der dræber insekter. Hvis din plante er syg, observerede du ikke temperaturen, mængden af ​​vanding og andre levevilkår for planten.

Dyrkning af et smukt, elegant og sofistikeret bonsai-træ er en rigtig hobby, der kræver tålmodighed og udholdenhed. Bonsai er ikke kun blomsterbrug, det er den ægte kunst at skabe skønhed.

Video: hvordan man dyrker et gør-det-selv-bonsai-træ

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer