Sådan dyrkes begonia derhjemme

Hvordan man dyrker begonia derhjemme? I princippet er det ikke svært. Planten er lidt lunefuld med hensyn til fugtighed. Resten af ​​plejen er tæt på standardkravene til velkendte indendørfarver.

Sådan dyrkes begonia

Et klassisk sæt varer om voksende begonier inkluderer kun et par almindelige spørgsmål. Alle af dem er de mest almindelige. Overvej dem i orden, og efter vores anbefalinger kan du i lang tid nyde den smukke blomstring af en smuk plante. Her er en liste over spørgsmål:

 • jord sammensætning
 • belysning og temperatur
 • vandingsplan og luftfugtighed
 • krævet fodring
 • skadedyr og sygdomme
 • plejehemmeligheder

Der er tilsyneladende intet usædvanligt. Lad os komme i gang.

Jordkomposition

Begonia elsker det frugtbare land, men altid løst. Det kan købes i en specialforretning. Men det vil være mere pålideligt at blande det selv. For at gøre dette, tag i lige store forhold humus, havebladjord og tørv. Bland grundigt. Tilsæt en håndfuld rent groft sand på en medium gryde og en lille håndfuld jord under nåletræer. Alt, du kan plante begonia. Knolden er ikke helt begravet i jorden. Det skal stikke ud over overfladen halv eller endda en tredjedel af sin højde.

Apropos gryden. Nogle foretrækker kun ler eller keramik. På den ene side er det godt. Sådant materiale absorberer fugt, hvilket forhindrer, at jorden hurtigt tørrer ud. På den anden side vokser begonia-rødder meget ofte til væggene i potten og bliver alvorligt såret under transplantation. Derfor anbefales det, at du tager en plastikgryde.

Og glem ikke at lægge dræning på bunden. I enhver kapacitet. Det kan udvides ler, småsten, grus, granitflis. Bare ikke kalksten eller æggeskal. Over tid deoxiderer de jorden, og begonia kan ikke lide dette.

Belysning og temperatur

Begonia elsker meget lys. Meget meget. Men på samme tid med direkte sollys på bladene forekommer ofte forbrændinger. Hvad man skal gøre Der er kun to output:

 1. Sæt planten dybt ind i rummet, hvor direkte sol ikke falder på den. Derefter bliver du konstant nødt til at belyse den med specielle fitolamper eller dagslys. Og hele året rundt.
 2. Læg begoniaen på en stærkt oplyst vindueskarmen. Sørg for at skygge det for direkte sollys med hvidt papir, et gardin, pap.

Det er vigtigt at overvåge lufttemperaturen. Det bør ikke falde til under +14 og stige over + 26 ° C. Om sommeren vil det ideelt indeholde begonia ved + 22-24 og om vinteren ved + 7-9 ° C.

Hvorfor sådan en scatter? Fordi vintertid er dvaletid for begonier, en periode med hvile. Hvis du ignorerer denne vare og ikke sætter planten i ro, vil du være tilfreds med løv og stængler. Du vil overhovedet ikke se blomster.

Vandingsplan og luftfugtighed

Der er ingen specifik plan for præcis kunstvanding. Der er en ubestridelig regel: vand, når det øverste jordlag i gryden tørrer til en dybde på 1,6-1,8 cm. Der er ingen fast forståelse af "vand". Der er en let "fugtig jorden". Stagnation af overskydende fugt er skadelig for begonia. Hun reagerer øjeblikkeligt på det hurtige henfald af rødder og vækstpunkter. For at forhindre en sådan ubehagelig situation var der et krav om at bruge ekspanderet ler.

Et yderligere signal kan være overskydende vand i gryden. Den tappes altid, og gryden anbringes i 14-16 minutter på tørre, løse servietter eller bløde klude (klude). I løbet af denne tid absorberes al væske.

I øvrigt kan du ikke bare tage et krus og hæld vand i en gryde.Begonia bør kun vandes langs kanten af ​​gryden og forsøge at forhindre vand i at nå vækststedet.

Begonia er meget krævende for luftfugtighed. Hun kan lide, at luften omkring er fyldt med vand. Hjemme opnås dette meget let:

 1. Hver dag sprayes rigeligt med blade med rent, rent, velholdet vand.
 2. Et lavt stativ placeres i en bred bakke (du kan vende underkopens bagside). Den resterende plads er dækket med udvidet ler, mos eller tørv. Det er meget rigeligt fugtigt til tilstanden "flydende". Og allerede på standen planter de en gryde med begonia.

Således vil luften omkring blomsten altid være den krævede fugtighed. Bare glem ikke at periodisk tilføje det til pallen.

Rådet. Du kan tage en lang smal bakke ind i hele vindueskarmen og samle en hel samling af dine foretrukne begonia-sorter på den. Samtidig blomstring vil ganske enkelt blive fortryllende.

Om vinteren reduceres vanding af begonier praktisk talt. Vandes hver 9-11 dag uden overdreven fugtighed. På samme tid sprøjtes luften ikke længere. Fordi den underjordiske del af planten har nok vand i jorden. Og ovenpå i den kolde sæson er væk.

Ernæring krævet

Begonia vokser næsten fra bunden hver forår og formår at vinde masse og frigive knopper på kort tid. Derefter blomstrer det smukke med enorme storslåede børster. Derfor har hun brug for meget mad. Oftest er det mineralvand. Vælg kun den, hvor det høje indhold af fosfor og lavt nitrogen.

I dette tilfælde fremstilles opløsningen dobbelt så svag som anbefalet på pakningen. Men de fodrer planten hver uge. Start med udseendet af den første spirer og slut med det første gule blad om efteråret. Med begyndelsen af ​​blomstringen er nitrogen udelukket fra begonia-ernæring. Du kan selv vælge den rigtige gødning, eller du kan spørge sælgeren i butikken. De vil med glæde fortælle dig, hvad der er bedst egnet til dit kæledyr.

Rådet. Organisk begonia fødes ikke. Alt, hvad der er indeholdt i beplantningsjorden, er nok for hende.

Skadedyr og sygdomme

Af skadedyrene på planten er de mest almindelige hvidflugter, bladlus og edderkoppemider. Den første kamp er ikke for livet, men for døden. Det er nytteløst at forgifte med kemikalier. For at slippe af med whefeflies er der behov for en hel række foranstaltninger. Kig efter information i netværket eller katalogerne, hvilken ulykke det er, og hvordan man besejrer det.

Sidstnævnte dør ganske ofte af et hvilket som helst egnet systemisk fungicid. Du kan sikkert sprøjte, skylle og vaske blade og stilke med gift. Når alt kommer til alt behøver du ikke spise dem. Bare sørg for derefter at tørre blomsten så grundigt som muligt for at undgå udseendet af grimme brune pletter.

Rådet. Efter den indledende behandling anbringes kæledyret i 9-10 timer i en tæt plastpose sammen med gryden. Måske efter en sådan procedure er det ikke nødvendigt med en anden behandling med kemikalier.

Sygdommen. Begonia bliver praktisk talt ikke syg. Det er, hvad der tiltrækker mange dovne avlere. Men med overdreven vanding og et overskud af fugt i jorden kan der stadig forekomme råte eller skimmel. Ved det første tegn skal der træffes presserende foranstaltninger, ellers begynder begonia meget snart:

 • udskift de øverste 3 cm jord med tør
 • hvis det er muligt er det bedre at transplantere planten helt
 • Hvis nederlaget netop er begyndt, klippes det rådne sted omhyggeligt, så er det cauteriseret
 • vask bladene fra pulveriseret mug med en svag strøm af varmt vand
 • mindsk vanding et stykke tid
 • løft de nederste blade, så de ikke berører jorden

Hvis disse foranstaltninger ikke hjælper, og sygdommen spreder sig yderligere, bliver du nødt til at dyrke en ny plante. For at gøre dette skal du enten skære sunde stiklinger og rodde dem (til bladformer og buskformer). Eller de fjerner knolden fra jorden, fjerner alle skader og planter den i en ny gryde (til knoldformer).

Selvfølgelig er dette en skam og lang tid.Men så er der krav til kunstvandingsforhold. Hvis du følger dem nøjagtigt, kan sådanne problemer undgås.

Plejehemmeligheder

Begonia's hovedhemmelighed er at få det til at blomstre. For at dette skal ske, skal du sende planten til hvile. For at gøre dette reduceres vanding og fodring gradvist ved slutningen af ​​sommeren. I oktober er de helt stoppet, og selve blomsten sættes i skumring. Et sted efter 27-29 dage med dette indhold vil alle næringsstoffer fra stængler og blade helt gå til roden. Nu kan de skæres helt. Gryden skal opbevares under de ovenfor beskrevne forhold.

Begonia plejehemmeligheder

Siden begyndelsen af ​​februar overføres begonia til et solrigt sted med en høj temperatur. Udseendet af den første spirer afventer. Og derefter følger den anbefalede pleje. Forresten, vinterblomstrende begonier har ikke en hvilende periode. Derfor skal du først finde ud af, hvilken plantesort du har. Ellers kan du danse med en tamburin rundt, men der er ingen blomster.

En anden hemmelighed er sygdomsforebyggelse. For at gøre dette skal de gennembore plantningsjord i ovnen eller opbevare den i fryseren i mindst 2 dage. Derefter sættes periodisk (en gang om måneden) phytosporin til vandingsvæsken. Andelen er tre gange mindre end i henhold til instruktionerne. Til sidst bør begonia ikke være i kontakt med jordens blade. For at gøre dette, læg i en gryde en speciel cirkulær understøttelse lavet af plast eller tråd, læg foldere på den. Eller de afskærer blot de nederste, når det 6. blad vises på stilken.

Med den nøjagtige overholdelse af alle forhold er dit kæledyr slet ikke syge.

Det tredje trick er en årlig transplantation. I februar fjernes knolden fra den gamle jord, gennemvædet i en svag opløsning af kaliumpermanganat. 14-16 minutter vil være nok. Derefter, med en træpind, er de små rødder forsigtigt ufiltrede. Fjern om nødvendigt tørret og rådnet i en sovende periode. Tør i luft i cirka 40 minutter. Derefter plantet i et nyt land. I dette tilfælde kan gryden tages en lidt større diameter, ca. 1 cm.

Hvis du har en begonia i miniatyrklasse, er det ikke nødvendigt at øge landingskapaciteten.

Nyttige tip

 1. Plant ikke knolden i en alt for stor beholder. I dette tilfælde, selv med den mest fremragende pleje, vil begonia opbygge en frodig grøn masse. Det blomstrer ikke.
 2. Forresten, for at blomstringen skal være lang og effektiv, er det bydende nødvendigt at fjerne alle falmede knopper og tørrede blomster rettidigt. Ellers går plantens kræfter til dannelse og modning af frø.
 3. Ubesvarede og allerede optrådte frø? Tag dig tid til at bryde kassen. Saml dem og så i januar på et næringsrigt løst underlag. Bare sprøjt det ikke ovenpå. Det er bedre at dække skuffen med glas eller gennemsigtig polyethylen. Skud vises inden for 2-3 uger. Efter 2 rigtige foldere skal man skrælle planterne i separate kopper og sprøjte oftere. Hvis du gør alt godt, har du ikke en, men flere helt uafhængige planter.
 4. Nogle gange begynder begonier at blive gule inden september. Det kan være jordbrydning - fodre planten. Mangel på fugtighed - spray luften rundt og fugter ofte jorden. Tilstedeværelsen af ​​skadedyr i rødderne - ændre jordblandingen helt. Før transplantation skal du behandle det åbne rodsystem med ethvert insekticid og manuelt fjerne synlige fjender.

Vi håber, at du efter at have læst vores tip ikke har flere spørgsmål om, hvordan du vokser begonia derhjemme. Nu kender du de vigtigste hemmeligheder, og du kan nemt holde denne smukke og taknemmelige plante med dig.

Video: hvordan man planter tuberøs begonia

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer