Sådan plejes en papegøje derhjemme

Har du besluttet at få en fjerret ven? Det er værd at nøje forberede sig på hans ankomst. Køb det nødvendige udstyr, udstyret bur og mad i dyrebutikken eller fuglemarkedet. Nu kan du sikkert gå efter en papegøje. Når du har flyttet babyen i et nyt hjem, skal du sørge for, at kæledyret er i karantæne i 10 dage. Hvis du allerede er den stolte ejer af fjerede skabninger, tilføj en ny kammerat til dem. Glem ikke at komme med et papegøje sonorøst navn, som han vil vænne sig til om to uger.

Sådan plejes en papegøje

Generelle anbefalinger til opbevaring af en papegøje

  1. Dyrets hus skal være udstyret med aborre, en drikkeskål, et badehus og et fodertrug. Tilstedeværelsen af ​​flodsand, fint træ og æggeskaller vil ikke være overflødige, de er nødvendige for korrekt fordøjelse.
  2. Placer buret, så du har øjenkontakt med dyret. Undgå steder med træk, fjerde slægtninge bliver ofte syge. Imidlertid må du ikke placere huset ved siden af ​​en varmelegeme eller varmelegeme. Den optimale temperatur på indholdet varierer fra 18 til 22 ° C. Papegøjeburet skal være godt oplyst, men ikke naturligt, men kunstigt.
  3. Foretag daglig rengøring, fjern skrald fra korn og fugleprop, vask drinkeren og skift kuldet.
  4. En gang om måneden foretages en generel rengøring af huset. Fugt en almindelig klud i en opløsning af kamille- eller hypericumblomster, tør derefter forsigtigt alle forurenede områder.
  5. Det er vigtigt at udføre sanitet hver sæson. Fugt en køkkensvamp i en opløsning af vand og soda (forhold - 1 liter pr. 100 g.), Og behandl derefter buret grundigt.
  6. Tænd ikke for musikken med maksimal lydstyrke i det rum, hvor buret med kæledyret er placeret. Prøv først at tale med papegøjen stille for ikke at skræmme ham. Ingen grund til at klatre ind i huset, lad kæledyret blive behageligt og vænne sig til de nye ejere.
  7. Giv dit kæledyr en mulighed for at flyve efter at have lukket alle vinduer. Begræns dine papegøjeudflugter til det samme rum, da det vil være lettere at bevare kontrollen. Blind vinduerne, fugle har tendens til at gå ned i glaserede genstande.

Fodring papegøjer

Dybest set lever fugle af kornfoder, som sælges i absolut enhver dyrebutik. Andre fødevarer, som dit kæledyr vil spise, betragtes som en godbid. Se klar papegøymad. Så på forhånd opdager du en mulig form og beskytter dit kæledyr mod mulig forgiftning.

Fodring papegøjer

Dagligt kosttilskud
Læs kolonnen "Sammensætning" på madpakken, og hiv dig med papegøjen med noget, der ikke er i hans daglige diæt. Det er tilladt at fodre fuglen med solsikkefrø samt spirede kerner. Sidstnævnte indeholder meget vitamin E, der har en gavnlig virkning på kæledyrets fjer, klør og næb.

Papegøjer elsker spinat, kløver, salat, mælkebøtter og almindeligt frisk græs. Hvis du planlægger at fodre fuglens "gade" mad, skal du samle planter væk fra vejen og byggepladsen.

En fremragende mulighed for godbidder er en tør urteblanding bestående af planter tørret i ovnen.

Med hensyn til grøntsager og frugter kan fuglene ikke rigtig godt lide dem.

For at forkæle dit kæledyr, kog et æg og hugg det fint, tilsæt lidt revne gulerødder og knuste hvide krakkere.

drikke
Det tilrådes for fugle at hælde naturligt vand fra flasker. Der er ingen skadelige urenheder i en sådan drink, hvilket positivt påvirker fordøjelsen af ​​papegøjen.

Drikkeren skal skiftes dagligt, hver gang der hældes frisk vand. Du kan godt tilføje et par dråber citronsaft, det er meget nyttigt.

Papegøjesygdomme

Fjerrede venner har en række almindelige sygdomme, der skal overvejes mere detaljeret.

Papegøjesygdomme

diarré
Symptomerne på sygdommen anses for at være følgende: en ændring i kuldets konsistens og farve, kæledyrets konstante tilstedeværelse på burets gulv.

Hvis du ikke har mulighed for at besøge en dyrlæge, skal du skylle babyen i anus og derefter drikke infusion af kamilleblomster.

forgiftning
I 98% af tilfældene er denne sygdom dødelig. Ryg ikke i det rum, hvor papegøjen bor; udelukk ikke brugen af ​​luftfriskere, deodoranter, hårspray og andre produkter af denne type i dette rum. Hvis reparationen brygger, skal du tage huset til et andet sted, hvor maling, hvidvask osv. Ikke vil blive anvendt.
Der er hyppige tilfælde, hvor papegøjer er forgiftet med mad af dårlig kvalitet.

Papegøjesygdom
Den farligste sygdom af alt, hvad der overføres til børn med svækket immunitet. Symptomer: øjenbetændelse og rive, løbende næse, diarré, overdreven langsom og arbejdet vejrtrækning.

Det er umuligt at helbrede på egen hånd, skynde dig til dyrlægen og begrænse kommunikation af børn med kæledyret.

Forkølelse
En hyppig lidelse hos fugle, papegøjer er ingen undtagelse. Symptomerne inkluderer vanskeligheder og sjælden vejrtrækning, rødme i øjnene, regelmæssig nysen og løbende næse.

Som en behandling skal du bruge en infrarød lampe, som kan købes i en dyrehandel (pris ca. 300 rubler) eller på byggemarkedet (pris 60 rubler). Direkte varme, så det dækker hele buret.

Mange fjerkræopdrættere bruger en konventionel glødelampe i stedet for infrarød.

Hvis du bliver en omsorgsfuld forælder, vil barnet slet ikke være sygt. Pas på dit kæledyr, overvåg din diæt og undgå farlige situationer.

Hvordan man lærer en papegøje til en bakke

Til mange overraskelser er papegøjer også vant til toilettet. Med henblik herpå skal du være enig med din familie om, at du fra nu af handler sammen. Vælg en bestemt kommando, og udtegn den med en intonation. Foretrækker en udtrykt sætning eller et ord, der ikke kan forveksles med en anden udråb. Selvfølgelig kan du sige ”Fly til toilettet!”, Men det er bedre at vælge en mere relevant teknik.

Hvordan man lærer en papegøje til en bakke

Vejlederen til kæledyret skal være et familiemedlem, der forklarer papegøjen, hvad, hvor og hvordan. Når babyen beslutter at affædere, vil hans opførsel være atypisk, du skal huske disse bevægelser. Måske vil fuglen trække sig tilbage eller krøje sig, observere og drage en konklusion.

Ved det første tegn på tømning, tag en papegøje og hold den over det tilsigtede toilet, ofte siger kommandoen. Nu er hovedopgaven at skabe de nødvendige sammenhænge mellem bakken og kæledyrets ønske. Overvej det faktum, at hvis du lavede en avis til en avis eller en tallerken, vil papegøjen ødelægge alle sådanne genstande i huset.

Du holdt papegøjen på det rigtige sted, og han gjorde sikkert sit job? Ros, giv mig en godbid. Næste gang, tag kæledyret i dine hænder igen, hold indtil det er tomt, stryk igen og lim det. Gentag så enkle manipulationer så ofte som muligt, så viser det sig! Bliv ikke afskrækket, og skæld ikke papegøjen, hvis situationen kommer ud af kontrol. Husk, han er stadig lille og forstår ikke rigtig, hvad ejeren ønsker.

Papegøje træning

Papegøjer er relativt let at træne, hvis deres ejer har udholdenhed og tålmodighed.

Papegøje træning

Foretag ikke pludselige bevægelser, når du nærmer dig kæledyrets hus, kald altid ham ved navn og ikke "Min gode!" eller "hej dig!"

Håndfodring
Efter to uger med at bo i et nyt hus vil fuglen vænne sig til dig, og du kan lære den at spise mad fra din hånd. Tag din foretrukne godbit og læg den i buret gennem stængerne, gentag manøvren, indtil papegøjen begynder at tage mad fra dig.

Gå derefter videre til anden fase: stikk din hånd ind i buret, og vis babyen, at det er tid til at gå til din side. Han skal være modig og sidde på børsten. Som praksis viser, er træning af retter fra hånden og overgangen til det ganske let. Når fuglen skifter til dig, skal du langsomt tage den ud af huset. Over tid kan et kæledyr trænes til at flyve til opkaldet ved navn og lande på en langstrakt lem.

Huske sætninger
Fjerede venner har fremragende hørelse, husk stemmenes klang og prøv at gentage den. Papegøjer udtaler let sætninger i en sød kvitrende stemme, imiterer andre dyr og nynner sange. Papegøjer er bedre placeret over for en kvindelig mentor end en mand.

Træning skal udføres i en tidlig alder (2-3 måneder). I denne periode skal du placere kæledyret på hotelværelset og være for ham den eneste mentor. Sig hver dag 30-50 gange den samme sætning, som babyen skal gentage. Hvis det lykkes, skal du ikke snuble på godbidder og ros.

Du skal altid starte med at lære elementære korte ord, der indeholder bogstaverne O, A, I, P, P, K, T. Når kæledyret har mestret dem, skal du gå videre til andre vokaler og konsonanter. Forøg gradvist antallet af bogstaver i ordet, forlæng sætninger eller sætninger. Hvis fuglen har lært lektionen, skal du regelmæssigt kommunikere med hende, så alt bliver bevaret i hendes hukommelse.

At holde en papegøje derhjemme er ikke svært, hvis du kloger til dyrets helbred med omhu. Hold styr på dit kæledyrs ernæring, skift vandet i en drikkeskål rettidigt, og udfør sæsonbestemt og månedlig sanitet. Lær interessante og sjove sætninger, som du senere vil lytte til med følelser. Papegøjer er en af ​​de mest bevægelige væsener på planeten, men de er også forsvarsløse mod kemikalier og åbne vinduer. Elsk og beskyt dit kæledyr! Måske vil han endda sige: "Tak!"

Video: pasning af en undulat

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer