Sådan fjernes kalk i badeværelset

Der er ingen tvivl om, at badning eller brusebad skal finde sted i et behageligt miljø og i et rent rum. For at bevare konstant renlighed i moderne tidstilstand er det ikke altid muligt at opretholde orden i badeværelset på det rette niveau. Herfra vises denne ubehagelige kalk på flisen, i badeværelset og vasken. Hvad skal man gøre, og hvilke midler kan bruges til at overvinde denne ubehagelige ting?

Sådan fjernes kalk i badeværelset

I arsenal af en rigtig husmor skal der være midler til pleje af fliser og andre overflader. Dette kan være pulvere, geler og spray, der letter rengøringsprocessen og giver dig mulighed for at lægge et minimum af kræfter. Men nogle gange er annoncerede varer ikke altid effektive, og ordentlig renhed kan ikke opnås. Så hvad skal man gøre i dette tilfælde?

Kalk - hvad er det?

Lad os først finde ud af, hvad det er. Disse er aflejringer af kalium og magnesium tilbage efter hårdt vand. De sætter sig på overflader og får en karakteristisk form og farve. Du kan kun slippe af med det ved brug af produkter, der indeholder syre. Brug derfor specielle gummihandsker, når du rengør badet eller vasken med stoffer, der indeholder syre, for at beskytte din hud mod kemiske forbrændinger.

Men der er vanskeligheder. Sagen er, at på sådanne overflader som glas er plaque let at fjerne, men hvis det er keramiske eller jernoverflader, skal du prøve. Lad os se, hvilke metoder der findes til rengøring af forskellige overflader fra kalk i badeværelset.

Keramiske overflader og fliser

Hvis det efter reparationen ikke er muligt at opretholde renligheden af ​​badeværelset, vil der med tiden ophobes plakk på flisen, og det vil ikke skinne, men tværtimod blive overskyet. Samtidig vises en ubehagelig sort form i sømmene mellem fliserne, som også skal bortskaffes.

Til sådanne overflader anbefales det at bruge alle slags cremer til rengøring såvel som klorholdige opløsninger. Det anbefales ikke at rengøre fliserne med pulver, da dette kan ridse overfladen, hvilket også fjerner glansen.

 1. Du kan bruge folkemedicin ved at tage den sædvanlige 6% eddike, der er i hvert køkken. Det er nødvendigt, du kan tilføje det til sprøjten og påføre det på væggen med det, vente et par minutter, tør overfladen med en børste, skyl med vand og tør det tør med en mikrofiberklud.
 2. Hvis der ikke er nogen eddike i tabellen, men der kun er 80% opløsning, skal du fortyndes med vand og gøre det samme. For at fortynde det med vand skal du tage en del vand til 12 dele af opløsningen.
 3. Kalk er meget glad for at danne på keramiske overflader, men den kan også fjernes ved hjælp af almindelig eddike. Du skal tage eddike og hæld den i en gryde, varm til 40 grader. For at rengøre vedvarende plak fra toilettet, hæld det resulterende stof der og lad det stå i hele natten. Vask alt væk om morgenen. Fra raidet vil der ikke være spor.
 4. Hvis plak, der dannes i toilettet på stedet for vandstrømmen, skal du først blokere det, og derefter hælde ethvert rengøringsmiddel til sådanne komplekse formationer, skal du lade alt være i to eller tre timer. Derefter skal du rengøre alt med en børste og skylle alt grundigt.
 5. En meget effektiv måde at rengøre overflader fra kalk på er citronsyre. Det hjælper perfekt med at gøre overfladen lysere. Alt, hvad der er nødvendigt, er at fugtige svampen med vand og hæld citronsyrepulver på den og rengøre forureningsstedet. Skyl derefter grundigt med vand.

Vær opmærksom! Hvad angår syreholdige produkter, er det bedre at ikke bruge dem til at fjerne forurenende stoffer fra flisen, fordi dette kun vil føre til overfladeskader.

Og hvad med akryloverflader? Her bør almindelige pulvere og midler med syrer aldrig bruges! Men denne regel gælder ikke citronsyre. På samme måde takler den sin opgave perfekt og ødelægger ikke den akryloverflade på badeværelset eller vasken.

Sådan rengøres akryloverflader med citronsyre:

 1. Forbered en svamp og et par poser af citronsyre.
 2. Hæld syre i en lille skål, og tilsæt vand der. Du skal beregne dette: en halv pose syre i 1 kop vand.
 3. Badeværelset skal rengøres omhyggeligt med den resulterende opløsning ved hjælp af en svamp og være særlig opmærksom på alle uregelmæssigheder og bøjninger i badeværelset. Efter rengøring skal opløsningen forblive på overfladen i 15 minutter.
 4. Det sidste trin vil være den gentagne passage af et bad eller vaske fra akryl med en opløsning. Når alt kommer til alt vasker vi alt med rent vand. Det gulhed og plak bør ikke forblive noget.

Hvis du skal rense overfladerne af støbejern, er et opvaskemiddel til enkel forurening ganske velegnet. Bare hæld produktet på stedet, hvor plakk ophobes, og gnid med en svamp. Konventionel snavs fjernes let.

Hvis forureningen er vedvarende, som ikke kan fjernes med et normalt rengøringsmiddel, er det tid til at bruge komplekse kemikalier (Comet, Sanox, Pemolux osv.). Før du ansøger, skal du læse sammensætningen af ​​fonde nøje. De skal nødvendigvis indeholde antikorrosionsstoffer, der virker direkte på plaque uden at forårsage overfladetid. Det skal som regel være cremede stoffer.

Plast og glas

Hvis vi taler om plastoverflader eller glasoverflader, hjælper alle de ovennævnte stoffer meget godt med at overvinde kalk på dem. Almindeligt sæbevand kan være egnet, hvis urenhederne ikke er så alvorlige. I mere avancerede tilfælde kan du også bruge citronsyre eller bord- eller æble cider eddike.

Den gode ting er, at det er lettere at fjerne snavs fra glasoverflader end fra andre belægninger. Hvis du fjerner sådanne overflader på en dag eller to, har du simpelthen ikke dette problem.

I dag er alle indkøbscentre og butikker simpelthen fyldt med alle slags badeværelses- og toiletplejeprodukter. Den grundlæggende regel her er at vælge produktet med omhu. Eksperter rådgiver om at købe rengøringscremer eller pastaer, fordi de har en sparsom effekt sammenlignet med løsninger.

Jeg vil også gerne tilføje lidt om styrken af ​​citronsyre. Dette er et universelt værktøj, der er egnet til mange overflader, såsom keramik, glas, støbejern eller plast. Det skader ikke hænderne og ødelægger ikke overflader, fordi det er ret svagt.

Hvis du har brug for at rense brusekabinen med kalkformationer, er der flere anbefalinger:

 1. Bruseroverfladen rengøres umiddelbart efter badning. Bruser skal skylles med varmt og koldt vand igen. Tør derefter af med et specielt håndklæde.
 2. Generel rengøring og rengøring bør udføres en gang om ugen og ikke mere. Denne rengøring udføres ved hjælp af specielle kemiske komponenter. Når rengøringen er afsluttet, skylles alt med varmt og derefter koldt vand og tør det af med en tør klud.
 3. Rengøring af bruserens overflade i tilfælde af alvorlig forurening kræver mere alvorlig artilleri og anvendelse af kraftfulde rengøringsmidler. Dannelse af kalk og forurening kan forekomme i de tilfælde, hvor badeværelset ikke bruges i lang tid.
 4. Vægge i en brusekabine skal også omhyggeligt forlades.Der er en effektiv folkemetode, der hjælper med at rengøre væggene let. Citronsyre vil hjælpe os igen. For at rense med syre har du brug for:
 5. Opløs syre (100 gram) i en halv liter vand.
 6. Fyld en speciel beholder med en spray med en opløsning og påfør indholdet på problemområderne i brusekabinen.
 7. Derefter skal den behandlede overflade tørres af med en tør klud.

Fordelen ved citronsyre er også, at den er absolut ufarlig for den menneskelige krop og ikke skader hverken overfladen af ​​hænderne eller luftvejene.

Hvis forureningen ikke fjernes ved hjælp af disse metoder, og du er allergisk over for stærke produkter, skal du ikke spare penge og købe en dampgenerator, der fjerner en sådan forurening i løbet af få minutter og opretholder en konstant renhed af bruser. Succesrig kamp for renligheden af ​​lejligheden!

Video: Sådan rengøres badet i en snehvid tilstand

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
håb
håb

Tak så mange fyre! Jeg vidste virkelig ikke om så tilgængelige metoder til rengøring af badet, det er godt, at de oplyste os, prøvede!

wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer