Sådan fjernes ridser fra et laminat derhjemme

Laminatgulve er sådan en gulvbelægning, der kan tjene mere end 15 år trofast. Og helt sikkert i løbet af denne periode kan et stort antal skrammer og ridser vises på det. Visningen vil ikke være den samme. Men det er ikke nødvendigt at genindbygge laminatet fra bunden for at gøre rummet mere udseende. Minireparation kan udføres uafhængigt og uden stor indsats.

Sådan fjernes ridser fra et laminat

Sådan fjernes ridser fra et laminat? Det hele afhænger af skadens art. Lad os nu finde ud af, hvordan du kan udvide skønheden i dine gulve uden at begå fejl.

Dybe ridser

Lad os starte med dem. Det er trods alt de, der mest af alt fordrejer den æstetiske opfattelse. Den mest almindelige måde at slippe af med et problem er at udskifte et helt kort. Hvis laminatet blev lagt efter slotmetoden, skal du fjerne bundpladen forsigtigt på det sted på væggen, der er tættest på skaden. Fjern det første bræt, og der vil du allerede finde ud af, hvordan man "klikker" på ridset.

Sæt en ny på sin plads, og saml derefter dækslet tilbage i omvendt rækkefølge. Hvor kan man få et uafbrudt laminatbræt? Der er to muligheder:

 1. Når du køber gulve, skal du købe et par tavler mere, end du har brug for. Pludselig vises der en ridse 10 år efter operation? Du finder muligvis ikke en sådan farve på salg. Lad dem ligge i reserve.
 2. Hvis du ikke fyldt op på ekstra tavler, bliver du nødt til at "klikke" låsene. Træk brættet ud under møblerne, og indsæt et ridset på dets sted. Under alle omstændigheder vil ingen se under sofaen.

Undertiden limes laminatet. I dette tilfælde kan et forsøg på at fjerne det ridse plade resultere i endnu mere skade. Ja, ikke en, men flere bestyrelser. Hvad man skal gøre Brug en speciel sammensætning, der opløser klæbebasen.

Dette er en lang forretning, ikke altid behageligt lugtende og noget dyre i den materielle forstand. Derfor forsøger de ikke at bringe laminatet til en tilstand af dybe ridser.

Rådet. Hvis gulvets udseende er meget beklagelig, er det fornuftigt at ændre belægningen helt. For at bruge penge på udskiftning af plader, er det bedre at bruge penge på et nyt laminat og derefter gemme dem fra skader.

Mindre ridser og skrubber

Efter laminatgulve indser folk som regel prisen på belægningen. Derfor forsøger de at behandle ham så omhyggeligt som muligt. Men det er umuligt at undgå skader fuldstændigt, selv med alle forholdsregler. Nogle typer gulve kan ridses meget let. I dette tilfælde er der flere måder at fjerne ridser fra laminatet:

 • voks farveblyanter
 • mastik
 • kit
 • reparationssæt

Overvej detaljeret hver metode.

Voks farveblyanter. Det fine med disse små blyanter er, at de sælges overalt. På samme tid er de ret billige, og deres farveudvalg er bredt nok til at vælge den rigtige skygge til reparation af ridser.

Det er meget enkelt at bruge dem. Det er kun nødvendigt at tegne små ridser over ridserne. Når reparationsresultatet er tilfredsstillende, er det nødvendigt at polere den førstnævnte skade med en blød klud. Dette gør det næsten usynligt, hvis farven tilpasses tonen.

Rådet. Prøv at vokse hele overfladen på laminatet. Lidt arbejde, men du får yderligere beskyttelse og forebyggelse af ridser i fremtiden.

Mastic. Dets farvespektrum er ikke så bredt. Det er muligt, at den ønskede skygge ikke kan findes ved salg. Det betyder ikke noget. Den ønskede farve kan opnås ved at blande flere muligheder. Mastic sælges i enhver hardwarebutik og kan være i form af en bar eller færdiglavet pasta.

Mange sælgere anbefaler at købe en ekstra speciel plastikspatel til påføring af mastik. Påstås uden det på nogen måde. Godt marketingprogram.Og i fremtiden kan værktøjet komme godt med. Men lad os sige en hemmelighed, at reparation af ridser på laminatet kan udføres uden en spatel. Det erstattes perfekt med et unødvendigt plastkort. Lige kanter og den nødvendige stivhed vil gøre deres arbejde for at gendanne skønheden.

Hvordan påføres mastik? Absolut alle kilder anbefaler at indsætte laminatet omkring skaden med maskeringstape for ikke at sprede overskydende pasta. Men det tørrer meget hurtigt. Og mens du vælger båndet, fryser det. Du får klart definerede kittekanter i stedet for et pænt og usynligt plaster.

Vi anbefaler, at du ikke gider med at indsætte. Påfør forsigtigt en lille mængde mastik med en slikkepotte eller plastikkort på ridsen. Flad hurtigt ud. Og fjern det overskydende med en blød klud, indtil den er tørret. Glat overfladen på samme tid.

Rådet. Inden du bruger laminatet, skal du vente mindst 3 timer. I løbet af denne periode vil mastikken tørre fuldstændigt. Og intet minder dig om den tidligere skramme.

Stemning. Meget repræsenteret i byggebutikker. Det har et enormt udvalg af farver og nuancer. I stand til at reparere selv dybe ridser. Tørrer øjeblikkeligt. Dette er plusserne.

Af minusserne er det værd at bemærke behovet for at bruge en speciel smelter. Fordi kitt sælges i fast form. Og den obligatoriske øgede arbejdshastighed med præcise bevægelser. Ellers forbliver grimme pletter og striber.

Ellers er princippet med ridser ikke anderledes end at arbejde med mastik. Kitt smeltes og påføres det beskadigede sted. Straks derefter, i en glat bevægelse med en spatel, jævn den. Og jævne overfladen med glat sandpapir med nul. Gnid ikke, nemlig glat ned!

Hvis du første gang lægger for lidt kitt, sørg ikke. Smelt lidt mere, og gentag proceduren. Hvis du overdrives, skal du hurtigt fjerne overskydende med en spatel. Efter størkning fjernes sådan kitt kun med det øverste lag af laminatet.

Rådet. Du kan bruge laminatet 10 minutter efter fastgørelse af ridsen.

Reparationssæt. Fantastisk løsning. Inkluderer kitt, voksblyant og kittekniv. Farveskemaet er fantastisk. Fuld instruktioner på emballagen. Det er kun tilbage at købe en passende nuance, læse producentens anbefalinger og følg dem nøje. Hvis alt er gjort korrekt, er den tidligere rids overhovedet ikke synlig. Selv ejere selv bliver nødt til at arbejde hårdt for at finde et reparationssted.

Nyttige tip

 1. Inden reparationsarbejde påbegyndes, skal du støvsuge ridsen og overfladen grundigt. Vask derefter med ethvert rengøringsmiddel og tør det grundigt. Dette gøres for at forhindre afskalning af reparationslaget. Selv det mindste støv forhindrer maskeringsmiddel af god kvalitet. Inden for et par dage vil voks eller kitt roligt bevæge sig væk fra laminatet, og ridsen vises igen i al sin herlighed.
 2. Nogle kilder anbefaler, at du smør den tidligere ridse efter farvefri neglelak efter påføring af ethvert produkt. Dette er grundlæggende fejlagtige råd og endda skadelige. En sådan blank plads vil skille sig klart ud på overfladen af ​​laminatet. Og et forsøg på at fjerne lakken med et opløsningsmiddel eller acetone kan resultere i meget mere skade end en lille ridse.
 3. Hvis du virkelig ønsker at lakker, så få en speciel akryllak til laminatet. Det er ideelt i alle henseender og er designet specifikt til sådanne formål. Bare laker ikke ridsen på det matte laminat. Du forstår hele absurditeten i en sådan virksomhed.
 4. Dybe revner kan repareres med en gipskomposition. Til dette blandes tør gips med savsmuld og vand. Sæt derefter en spatel i revnen næsten i skyl med kanterne. Efter tørring overtrækkes resten med kitt og maskeres ovenpå med en voksblyant.Et par bevægelser med en blød klud og nu en absolut hel laminatplade, ikke en kløft eller kløft.
 5. For ikke at pusle over, hvordan du fjerner ridser fra laminatet, prøv at begrænse deres udseende så meget som muligt. For eksempel kan gå i gadesko eller hjemmesko med hårde hæle efterlade meget synlige mærker på overfladen.
 6. Fans af møbler omarrangementer i rummet eller racere på kørestole har særlige anbefalinger. Filtcirkler limes under møbelbenene. Du kan købe eller klippe dem selv. Og lad rytterne ikke ride på det lette laminat, men på et specielt tæppe. Filt eller plast.

Sådan fjernes ridser fra et laminat? Som du kan se, er intet umuligt. Alt kan gøres helt alene. Den sværeste ting i denne sag er at vælge den rigtige skygge. Resten er let af hånden. Og nu er laminatet igen så godt som nyt.

Video: Sådan fjernes ridser på et laminat

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer