Sådan håndteres du spænding: 5 måder

Alvorlig samtale med kære, tale foran en stor skare mennesker, en rapport til cheferne om det udførte arbejde, bestået eksamen - disse og andre begivenheder får ofte en person til at "svede". Spænding rammer alle mennesker, uanset træning, køn og alder. En rent psykologisk følelse er en følelsesmæssig oplevelse, der overskyer sindet. En person kan ikke tænke og tage noget. Dette rejser spørgsmålet om, hvordan man håndterer spænding.

Hvordan man håndterer spænding

Hvad der forårsager spændingen

 • lav selvtillid;
 • manglende tillid til deres professionalisme;
 • svaghed i lemmerne, åndenød;
 • upassende opførsel offentligt (tab af selvkontrol);
 • alvorlig stress og som et resultat langvarig depression;
 • tab af appetit
 • komplet dekoncentration, desorientering;
 • negativt resultat i at løse et specifikt problem.

Spændingsøvelser

 1. Når en person er bekymret, falder vejrtrækningen, og hans hjerterytme hopper til himlen. Prøv at slappe af. Tag et par lange åndedrag med lukkede øjne. Prøv at udføre manipulationerne langsomt og selvsikkert i samme tempo. Du skal ikke skubbe dine kinder ud eller holde vejret, membranen skal åbne helt.
 2. Brug for at flytte. Kør møllen med dine hænder, eller vink dem fra side til side. Nogle offentlige personer masserer deres børster, når de er bekymrede, før de taler. Tilsvarende når man ryster underbenene (fod- og kalve massage).
 3. Ofte forekommer ukontrolleret spænding på grund af den store frigivelse af hormoner i blodet. For at bringe indikatoren til det optimale mærke skal du forsigtigt klappe dig selv på brystet med håndfladen. Aktivering af thymuskirtlen giver dig mulighed for at slappe af hurtigere på grund af kontrol med hormonforstyrrelser.
 4. Mennesker, der er meget bekymrede, før de taler på podiet, bør få et lille emne. Det er vigtigt, at denne ting ikke bemærkes under en tale. Sorter nøgleringe (pen, lighter, papirclips, stykke stof osv.) I dine hænder. Således vil du berolige dine tanker og overføre dem til en anden kanal.
 5. Hvis din næse er en vigtig begivenhed, som der ikke er tid til at forberede sig på, skal du bruge 2-5 minutter til et lille trick. I en given periode skal du først klatre på tæerne og derefter langsomt ned. Drej derefter dine skuldre med uret og mod uret. Skift bevægelser med lemmer.
 6. Når spændingen overraskede dig lige under seriøse forhandlinger, ved at være ved bordet, begynder at bøje og løsne dine tæer. Prøv at fokusere på de modtagne sensationer, og oversæt dine tanker der. Du kan også klemme øreflipper med al din styrke, det vigtigste er, at din manipulation er usynlig.
 7. En ophidset person ser begrænset ud før en forestilling eller anden alvorlig begivenhed. Muskler ser ikke ud til at adlyde, så de er nødt til at få dem til at arbejde. Hvis dine ben ryver, skal du gøre 10-20 squats. I tilfælde af hænder - skub op fra gulvet eller bænken. Det vil ikke være overflødigt at svinge pressen og andre fysiske øvelser, der kan distrahere kroppen.

Metode nummer 1. Bliv klar til begivenheden.

 1. Ofte overrasker spændingen mennesker, der er dårligt forberedt til den kommende begivenhed. Hvis du planlægger en ceremoniel tale, rapporter eller tale snart, skal du samle det nødvendige materiale og huske dem bogstaveligt.
 2. Gør øje foran spejlet, indtil du selv kan lide det. Derefter samles venner eller ukendte mennesker (endnu bedre), tal med dem og beder om en objektiv vurdering.
 3. Tænk på forhånd over dit image, nemlig makeup, hår, tøj, sko. Du skal se 100% perfekt ud. Glem ikke at give hændelser (revet strømpebukser, udtværet mascara, dårligt skrivende pen osv.).
 4. Hvis du snart holder en tale foran en bred kreds af mennesker med de efterfølgende giver svar, skal du tænke på forhånd over de mulige spørgsmål, som folk vil stille. Dine svar skal være kortfattede, men informative, og din tale selvsikker og professionel.

Metode nummer 2. Husk fortidens sejre

 1. I de fleste tilfælde opstår spænding på grund af lav selvtillid og tilbagekaldelse af nederlag i fortiden. Du skal dog gå fra den anden side.
 2. Tag et stykke papir, og skriv alle dine styrker. Glem ikke at nævne dine sejre (diplomforsvar er "fremragende", uafhængig overgivelse af rettigheder, opnå en prestigefyldt position osv.). Bevidsthed om din egen professionalisme frigiver dig øjeblikkeligt fra spænding.
 3. Analyser tidligere situationer. Sikkert, du plejede også at bekymre dig, men alt gik godt. Så denne gang. Angst forvirrer dig kun og lader dig ikke fokusere på det vigtigste. Sig til dig selv: "Jeg vil få succes!", "Jeg er selvsikker og stærk i det, jeg gør!".

Metode nummer 3. Øg din selvtillid

Øg din selvtillid

 1. Usikker på sig selv og deres egne evner bekymrer folk sig ofte for enhver grund. For at slippe af med følelsesmæssigt ubehag skal du elske dig selv.
 2. Forbedr din selvtillid på enhver mulig måde. Tilmeld dig et fitnesscenter, deltage i personlige vækstkurser, overvinde dårlige vaner.
 3. Tilmeld støtte fra kære, der objektivt vil evaluere din adfærd. Med hver stigning i selvværd forsvinder spændingen.

Metode nummer 4. Pause inden hovedtaletalen.

 1. Denne metode hjælper med at tackle spænding i tilfælde, hvor hænder og fødder ryster inden en samtale (en højtidelig tale, tale osv.). Start ikke med at tale med det samme, vent 10-15 sekunder.
 2. Det specificerede tidsrum er nødvendigt for at "sammensætte dig selv." Hvis du begynder at tale med det samme, vil tankerne blive forvirrede, forstyrrede.
 3. En pause vil hjælpe med at opbygge en logisk kæde og delvist berolige spændingen. Så du vil ikke glemme den tale, som det tog så lang tid at forberede sig til. Styr din vejrtrækning, den skal være jævn uden spring.

Metode nummer 5. Vær ikke bange for at begå en fejl

 1. Ofte er der tidspunkter, hvor en person begynder at ryste af de mest latterlige grunde. På et underbevidst plan er alle mennesker, der snart vises, bange for at begå en fejl.
 2. Det er vigtigt at forstå, at publikum ikke kaster æg på dig, hvis du glemmer ordet eller taber pennen. Hver person er ufuldkommen, accepter denne erklæring.
 3. Fra nu af skal du tænke anderledes. Tænk på det faktum, at en lille fejl ikke vil føre til afskedigelse, medmindre du direkte kalder chefen en "ged".
 4. Gennem en seriøs samtale eller tale kan du forestille dig barberede lam, der prøver at hoppe på et træ. Eller kompensér for dig selv en anden sjov fantasi.

Forbered dig godt på begivenheden, lær de psykologiske teknikker til at håndtere spænding. Træning, tro på dine egne styrker, øg selvtillid. Se din åndedrag, vær ikke bange for at begå en fejl, husk tidligere sejre. Forbered en lille ting, som du kan sortere i dine hænder for at normalisere den psyko-emotionelle baggrund.

Video: 5 effektive måder at håndtere spænding på

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer