Sådan afhjælpes øjet pres derhjemme

Glaukom er en stærk stigning i det intraokulære tryk. Dette fænomen kan endda føre til blindhed. Du skal dog ikke være meget oprørt - moderne medicin er ret i stand til at klare en sådan lidelse og bevare en persons vision. Nedenfor taler vi om, hvordan læger foreslår at behandle glaukom, hvordan man reducerer dens manifestationer ved alternative metoder.

Sådan afhjælpes øjet pres

Årsager til øget intraokulært tryk

Der er altid noget væske inde i øjeæblet. Overtrædelse af produktionen samt forringelse i absorption fører til det faktum, at fugtighed begynder at lægge pres på øjet indefra. Hvorfor kan væskemetabolismen forstyrres?

Den første grund er at tage stærke medicin. For eksempel antidepressiva eller hormoner.

Den anden grund er eyeballskader. Et kraftigt slag på øjet manifesterer sig muligvis ikke med det samme, men kommer tilbage gennem årene. Som regel kan enhver skade forårsage skader på små kar inde i øjenæblet. Selv små blødninger er en stor fare. Det er bedst at undgå skader. Hvis du ikke kunne undgå dem, skal du sørge for regelmæssigt at besøge en optiker.

Den tredje grund er den forkerte livsstil. Som regel medfører overdreven begejstring for alkohol, cigaretter og salt mad øjet i øjet. Denne tilstand af øjeæblevævet forårsager en forværring af udstrømningen af ​​væske, hvilket fører til en stigning i det intraokulære tryk. Hvad er symptomerne på glaukom?

Symptomer på sygdommen

 1. Hyppig og alvorlig rødme på overfladen af ​​øjnene, ikke forbundet med at bære linser eller øge den visuelle belastning.
 2. Smerter i hovedet og øjenkugler. Som regel med en let klik på øjnene føler en person smerter.
 3. Kvalme, som ved højt blodtryk.
 4. Sløret syn, udseendet af fluer foran øjnene eller pletterne.

At bestemme glaukom på egen hånd vil være problematisk. Hvis du derfor begynder at føle mindst et af de ovenfor anførte symptomer, skal du straks kontakte en læge!

Medicin mod glaukom

Først og fremmest ordinerer læger specielle dråber til behandling af glaukom. Nogle er designet til at forbedre blodcirkulationen og ernæring af øjet, andre - for at fremskynde udstrømningen af ​​væske. I øjeblikket er der også lægemidler, der reducerer produktionen af ​​overskydende intraokulær fugtighed.

Ud over dråber er det obligatorisk at tage specielle tabletter. De har samme virkning som dråber, men fungerer mere effektivt. Ved behandling af glaukom kan intet forsømmes! Kun en kompleks effekt vil hjælpe med at stoppe synfaldet og normalisere det intraokulære tryk.

Laserbehandling bruges også til behandling. Det kan både hjælpe med at skabe nye kanaler til væskeudstrømning og til at forbedre fugtcirkulationen. Lægen skal beslutte, hvilken behandlingsmetode der er behov for. I især alvorlige tilfælde kan lægen beslutte muligheden for kirurgisk indgreb.

Sådan reduceres det intraokulære tryk

 1. Det er vigtigt at sove på en høj pude. På samme tid skal du passe på ikke at overdrive din nakke. Vi anbefaler, at du er opmærksom på specielle ortopædiske modeller.
 2. Når der arbejdes med en computer, skal der være korrekt belysning. Lyset skal være lyst og godt oplyst. Sid lodret. Skærmen skal være tydeligt i øjenhøjde.
 3. Det er bedst at minimere biografbesøg. Biograf i dette format har en negativ effekt på øjnene.
 4. Kvinder er bedre stillet ikke at bære stilarter af tøj med en tæt krave eller tæt bundet et tørklæde.Hvad angår mænd, er de strengt forbudt at stramme deres slips og spænde den sidste knap på en skjorte. Halsområdet skal altid være fri for al slags træk.
 5. Du kan ikke læne dig lavt. For eksempel under rengøring eller strygning. Alle genstande skal justeres, så hovedet praktisk talt ikke vippes. Dette vil beskytte dine øjne mod ophobning af overskydende væske.
 6. Sil ikke dine øjne. Når du arbejder på en computer, skal du tage pauser hver halve time. Enkel gymnastik tager ikke meget tid. Blink for eksempel på dine øjne ofte, ofte i et minut. Eller flyt dem i forskellige retninger 10 gange.
 7. Fjern alkohol og cigaretter fra kosten. De forårsager en stigning i både det samlede blodtryk og det okulære tryk.
 8. Friske grøntsager og frugter, fedtfattigt kød og mejeriprodukter bør være fremherskende i kosten. Retter skal bages eller dampes. Ekskluder fede, søde, salte, syltede.
 9. Gå ind for sport. Men ikke med magt, men ved ro. For eksempel er svømning eller Pilates ideel. Hvis du vælger yoga, skal du udelukke de asanas, som du har brug for at vippe hovedet på.
 10. Massér regelmæssigt området omkring øjet. Det inkluderer let gnidning og strygning.
 11. Sørg for at tage vitaminkomplekser til øjnene med lutein og andre nyttige kosttilskud.
 12. Det er nødvendigt at minimere mængden af ​​salt i kosten.

Et andet vigtigt punkt. Du skal altid være helt rolig. Prøv ikke at blive forstyrret over bagateller. Hvis du ikke kan klare stress på egen hånd, skal du brygge urter som citronmelisse eller morwort. Homøopatiske beroligende midler kan købes på apoteket. De forårsager ikke døsighed og er godkendt til brug, selv under kørsel.

Alternative metoder til reduktion af det intraokulære tryk

Alternative metoder supplerer perfekt den konservative behandling af glaukom. Men bemærk, at det er umuligt at erstatte terapi med folkemedicin. Følg instruktionerne fra din øjenlæge omhyggeligt.

 1. Slib et halvt glas brændenælde, og tilsæt en teskefuld hakket lilje af dalblade i det. Den resulterende blanding blandes med en spiseskefuld vand og påføres øjnene i form af en kompress.
 2. Bland en tsk anis og koriander med et glas kogende vand. Den resulterende blanding skal drikkes i løbet af dagen og den næste dag for at brygge en ny sammensætning.
 3. Kog et par kødfulde blade af aloe i en lille mængde vand. Dette skal ske inden for et par minutter. Skub derefter de blødgjorte blade ud af saften og bland den med et afkog, 2 gange om dagen, denne infusion skal indsprøjtes i øjnene. I dette tilfælde kan man mærke en let prikkende fornemmelse, men det er ikke skræmmende.
 4. En plante som trelus er en fremragende måde at bekæmpe glaukom på. Press saften ud af den. Pr. Liter juice - 100 gram vodka. Vi blander ingredienserne og insisterer et par dage. Drik derefter tinktur i et kvarter kop et par gange om dagen. Smagen er temmelig ubehagelig, så middelet kan og bør vaskes med almindeligt vand.
 5. Medtag i din kost et dagligt glas næste cocktail - gulerodssaft, rødbederjuice, persillejuice og en dråbe vegetabilsk olie. Sørg for at spise blåbær eller tage dets ekstrakt i kapsler.
 6. I stedet for kaffe, prøv cikorie.
 7. Blade af bjergaske eller rips brygger en liter kogende vand. Drik som te i løbet af dagen. Disse drinks har en behagelig smag.
 8. Et usædvanligt middel er løgjuice. Men ikke i sin rene form, men fortyndet med vand med tilsætning af honning.
 9. Kog ægget. Opdel den forsigtigt i to halvdele og fjern æggeblommen. Læg halvdelene af proteinet mod dine øjne for at føle dig varm. Sådan opvarmning skal udføres, indtil æget er kølet helt af.
 10. En anden nyttig opskrift ved hjælp af æg. Kog hårdt kogt æg og skåret i 2 halvdele. I hver hældes en teskefuld honning og sættes i ovnen, opvarmet til 130 grader.Bag ægene ikke mere end en halv time. Den resulterende væske drænes, afkøles og dryppes i øjnene 1 gang om dagen.
 11. Vi laver stærk te. Det skal køle ned til en behagelig varm temperatur. Læg en ærter kandiseret honning i den og omrør kraftigt. Den resulterende blanding dryppes i øjet 1 gang om dagen, fortrinsvis om natten.
 12. En regelmæssig honningskompress reducerer øjettrykket perfekt. Bland flydende naturlig honning med vand i forholdet 1 til 1. Våd en bomuldspude og læg øjet på. Hold den i cirka 15 minutter. Vand skal være behageligt varmt i begyndelsen og køligt i slutningen.

Gymnastik for øjnene

Specielle øvelser tillader øjeæblet at slappe af. Flydende udstrømning forbedres også. Derfor tilbyder vi dig et kompleks af ikke svære øvelser.

Gymnastik for øjnene

 1. Ofte, ofte, blinker vi et øjeblik.
 2. Blink i et gennemsnitstempo i et minut.
 3. Luk dine øjenlåg, og begynd at køre øjenkugler til højre, venstre, op, ned og diagonalt.
 4. Gentag nu det samme med åbne øjenlåg.
 5. Find ethvert objekt i nærheden af ​​dig. Se på ham, så kig væk. For eksempel i et vindue. Gentag et par gange hver time efter at have arbejdet på computeren eller læst.
 6. Luk øjnene og tegn en cirkel, firkantet, rektangel med øjenkugler.
 7. Stræk armene fremad og begynd at bevæge fingrene, og hold øje med dem. Flyt dine palmer gradvist så tæt på dine øjne som muligt. Gentag øvelsen flere gange.
 8. Hver dag er det nødvendigt at gennemføre et kontrastbrusebad for øjnene. Dette gøres ganske enkelt. Når du vasker, skal du lede en stærk vandstrøm direkte ind i øjenkuglerne. Temperaturen skal variere fra varm til kold. Det endelige bad udføres med koldt vand. Et sådant brusebad styrker og træner øjnets kar perfekt.

Vi håber, at en sådan ubehagelig sygdom vil omgå dig. Ikke desto mindre er det nødvendigt at vide om ham og hans symptomer for at konsultere en læge i tide.

Video: alt hvad du behøver at vide om glaukom

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer