Hvordan man laver vaniljesukker derhjemme

Hvordan laver man vaniljesukker? Nogen spørger: hvorfor? Han sælges i alle snuskede butikker. Jeg argumenterer ikke. Kun i en pose er sukkeret i en kunstig erstatning for naturlig vanille.

Sådan fremstilles vaniljesukker

Lad os lave ægte vaniljesukker på egen hånd uden brug af kemi eller surrogater. Hvis du nogensinde prøver en sådan ting, kan jeg forsikre dig om, at du ikke ser i retning af disse poser. Denne magiske duft kan kaldes guddommelig. Og prøv at tilføje sådan sukker til din morgenkaffe. Og lad os se på din skepsis.

Hvad har du brug for?

Vi har brug for værktøjer:

 • skarp tynd kniv
 • absolut rent bræt
 • en ske
 • glasskål
 • kaffekværn eller blender
 • mindst 1 liter ren, tør glasglas med et forseglet låg

Af de ingredienser, du har brug for:

 • ægte vaniljepod
 • 700 g af det enkleste hvide sukker

Hvis du ikke behøver at vælge slik (sukker er det samme overalt), skal du være i stand til at vælge den rigtige pod med ægte vanilje. Hvad du skal være opmærksom på:

 1. Længde. Det skal være mindst 20 cm. Ideelt set 24-26 cm.
 2. Farve. Mørk, brun, næsten sort er tegn på varer af god kvalitet. Lys toner af en brun farvetone er en indikator på dårlig krydderi.
 3. Der skal være en krog på spidsen.
 4. Mærk vaniljen. Det skal være fleksibelt, som om olieagtigt. En tør, ikke-bøjende pod angiver enten forfalskning eller forkert opbevaring.
 5. En hvidlig belægning af krystaller på overfladen er velkommen. Dette antyder, at bælgene blev tørret korrekt og opbevaret under passende betingelser.

Meget velprøvede vaniljestænger i individuel emballage. Især beholder lukkede glasflasker hele aromaen og strukturen ret godt og i lang tid.

Du kan ikke gider, men tage det, der er til salg. Men du gør det for dig selv! Så kig efter gode råvarer.

Procedure

Først skal du hente frøene. En skarp tynd kniv skar bælgen på kun den ene side. Inde skal der være en olieagtig sort masse med kornet konsistens. Dette er vores bytte. Overfør den forsigtigt til en glasskål, tilsæt 100 g sukker. Slib nu den resulterende blanding, indtil den er glat med en ske.

Grundlæggende er vaniljesukker klar til brug næste dag. Men en sådan mængde slutter meget hurtigt, men vi har brug for meget. Derfor fortsætter vi med at gøre en langspilet tomhed. Skær forsigtigt bælgen i stykker ca. 3-5 cm i størrelse. Læg et stykke i en kaffekværn eller blender, tilsæt 50-80 g sukker. Slib så lille som muligt. Nu skal du blande den resulterende masse med resten af ​​sukkeret. Herunder den, der var malet med frø før det.

Hæld blandingen i den forberedte glaskrukke. Der satte vi stykker af hakket vaniljestang. Luk beholderen tæt med et forseglet låg, fjern det på et mørkt, varmt og tørt sted. For eksempel i køkkenskabet. Lad være i 7 dage. En gang om dagen skal du riste kraftigt beholderen uden at åbne den.

Efter denne tid skal du åbne krukken og ... falde i ekstase fra den storslåede aroma af vanilje! Sukker er klar til at spise.

Vigtigt! Vask ikke vanilje! Denne procedure fjerner de fleste af krystaller fra overfladen af ​​bælgen. Aromaen vil være svagere.

Nogle nyttige tip

Vaniljesukker

 1. Du kan overhovedet ikke skære bælgene i stykker, men læg dem i en krukke som en helhed. Hvis kun dåsen var nok. Sukker er alligevel tilført aroma. Men frøene tages bedst alligevel. De kan bruges til fremstilling af saucer eller bagning.
 2. I øvrigt kan du ikke vælge vaniljebælg ved lugt, når du køber.De har et meget interessant rav, som ikke alle kan lide. Kun skåret det giver den meget smag, der allerede er blevet et ord.
 3. Og husk: en vaniljepod af kvalitet kan ikke være billig. Dette er et meget sjældent og dyrt krydderi, der tilberedes og tørres i lang tid inden salg.
 4. I fremtiden, efter at du har brugt vaniljeblandingen, er du bare nødt til at hælde nyt granuleret sukker i beholderen og ryst kanden med jævne mellemrum. Et sådant emne vil give dig aromatisk sødme i lang tid, fordi den naturlige vaniljestolpe afgiver en lugt i flere år.
 5. Nogle gange er det meget vanskeligt at fjerne alle frøene fra bælgen med en almindelig kniv, de er meget små. I dette tilfælde kan du bruge en speciel smørkniv. Han har en afrundet spids, som giver dig mulighed for let at rense absolut alle frøene ud til et enkelt.
 6. En anden metode involverer anvendelse af rent sukker og en almindelig ske. Du skal bare hælde krystaller i bælgen og gnide dem med et bestik. Derefter fjernes sukker med den samme ske. Sammen med det fjernes alle frøene perfekt.
 7. Hvis du ikke er heldig med at finde naturlig vanilje i god kvalitet, skal du købe det, der er til salg. Selv forkert lagrede bælg smager sukker godt nok. Naturligvis vil lugten være lidt svagere. Men hvis du indtil det øjeblik kun snuste kun kunstig vanillin fra poser, vil du selv i dette tilfælde mærke en mærkbar forskel.
 8. Alle værktøjer skal være helt tørre og rene uden uvedkommende lugt. Ellers vil sukker absorbere dette unødvendige, og du spiser vaniljeruller og pølse eller ost.
 9. Nogle kilder anbefaler at bruge sådanne forhold: For 500 g sukker skal du tage 5 bælg af naturlig vanille. Vi mener, at dette er en uacceptabel overforbrug af det mest værdifulde krydderi. Denne mængde smag er nok til at fremstille 2,5 kg naturligt vaniljesukker på samme tid! Derudover tilføjes en ny del til banken.
 10. For øvrig har dette krydderi en fantastisk aroma og desværre en bitter smag. Derfor er overdreven det ikke det værd. Sukker lugter guddommeligt, men du behøver ikke at bruge det. Bitterhed dræber alle dine anstrengelser.

Hvordan laver man vaniljesukker? Nu ved du, hvad der er behov for dette, og du kan ofte glæde husholdningsmedlemmer med vidunderlige kager, hvor duften aldrig vil glemme.

Video: hvordan man fremstiller vaniljesukker

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer