Sådan gør du frostfri derhjemme

Mange mennesker fra skolen kender særegenheden ved vand, der siger, at det ved temperaturer under 0 grader krystalliserer og omdannes til en fast tilstand. Kort sagt fryser vandet og bliver til en isblok. Enhver bilist ved førstehånds, at problemet bliver tydeligt i vintersæsonen. Det er svært at køre endnu et par kilometer i hårdt vejr uden at vaske væske. For at udelukke denne funktion er det nødvendigt at fremstille en sammensætning med tilsætning af alkoholholdige komponenter. De tillader ikke, at vand fryser, hvilket i høj grad forenkler bilernes levetid.

Sådan fremstilles en frostvæske

Sammensætning af bilspylevæske

Nogle foretrækker at købe en færdiglavet omyvayka, mens de bruger en ryddig sum. Andre chauffører, tværtimod, ønsker at eksperimentere, så de tager til madlavning ikke-frysning derhjemme. Overvej den basiske sammensætning, hvormed væsken fremstilles.

 1. Når skivevæske produceres til industrielle formål, indeholder den basiske komponenter. Dette inkluderer alkohol, vand, overfladeaktive stoffer (overfladeaktive stoffer), aromaer.
 2. Hvis vi taler om indenlandske fremstillingsvirksomheder, tilføjer de isopropanol (monohydridalkohol) som alkoholbasen. Produkter, der er baseret på denne forbindelse, er kendte for deres lave priskategori, men de har en særegenhed - en skarp ubehagelig lugt. For at eliminere tilsynet tilføjer fabrikanter aromastoffer, der ikke kan klare opgaven (vurderet efter de mange anmeldelser).
 3. Ethyl (mad) alkohol betragtes som en af ​​de almindelige og vidt anvendte komponenter, der ikke tillader vand at fryse. Dog ved hjælp af punktafgift nægtede Rusland at bruge denne forbindelse. I sjældne tilfælde kan du finde TOP-formuleringer med tilsætning af ethylalkohol (ethanol), men de vil være for dyre.
 4. Der er også en alkoholbase kaldet methanol. Det er ganske billigt, så det bruges meget til industrielle formål i Europa. Det vigtigste træk ved methanol anses for at være, at den ikke fryser, selv ved en temperatur på -96 grader, dette er et ubestrideligt plus. Forbindelsen har heller ikke en ubehagelig lugt, men ved fordampning har den en negativ effekt på den menneskelige krop. I Rusland er methanol forbudt, fordi det forårsager afhængighed i "en bestemt kategori af borgere."
 5. Fra det foregående kan vi konkludere, at der praktisk taget ikke er noget valg. Du kan købe vaskevæske til en overkommelig pris baseret på isopropanol eller ethylalkohol. Nogle skrupelløse leverandører sælger ikke-frysende methanol på motorvejen, hvilket påvirker bilens rør negativt. I de første to muligheder står chauffører overfor en overflod af smagsstoffer, i det andet får de giftig forgiftning. Af denne grund er det vigtigt at lære, hvordan man selv tilbereder en skivevæske.

Ethanolbaseret antifrysning

Brug din egen produktion for at redde dig selv og pårørende fra den kvælende lugt af alkohol. Alle komponenter er tilgængelige med hensyn til prisfastsættelse.

 1. Du har brug for direkte alkohol, destilleret vand, frostvæske med høj koncentration (kan erstattes med ethylenglycol), æteriske olier (duften vælges efter eget skøn).
 2. Mange mennesker, efter at have læst listen over nødvendige komponenter, vil være interesseret i ethylenglycol. Det er nødvendigt for at opløse alkohol og vand i kulden, hvilket giver væsken den nødvendige koncentration.Ethylenglycol tillader ikke, at alkohol fordampes, hvilket markant øger varigheden af ​​anti-fryseaktionen.
 3. Hvis vi taler om forholdet, fremstilles en opløsning af ikke-frysevæske fra to dele vand og en del ethylalkohol. Bedøm efter temperaturegenskaber i din region, varier sammensætningen afhængigt af indikatorerne.
 4. Her er beregningerne for en fem-liters flaske, hvor du har brug for at tilsætte ethylalkohol i visse forhold. Hvis temperaturen i dit bilområde er over -5 grader, tilsættes 600 ml. Med en indikator på -10 grader - 1,1 liter, -15 - 1, 2 liter, -20 - 1,6 liter, -25 - 2,2 liter, -30 - 2,6 liter.
 5. Efter blanding af vand og alkohol skal der tilsættes ethylenglycol. Beregningen er som følger: hæld 15 g. for hver minusgrad. For en temperatur på -30 grader har du for eksempel brug for 450 gram. ethylenglycol.
 6. Du kan erstatte ethylenglycol med frostvæske. Håndter væsker omhyggeligt, da de er giftige nok. Bær gummihandsker, beskytt dine luftveje og øjne. Udskift om muligt ethylenglycol med propylenglykol, det er ufarligt.
 7. For at fjerne den ikke-frysende væske fra lugten af ​​alkohol kan du bruge madsmag eller en speciel gel med forskellige lugte. Vi anbefaler dog at gøre sammensætningen naturlig. Køb på apoteket æteret for din yndlingsplante eller frugt, tilsæt 3 ml. på en fem liters dåse, bland.
 8. Ryst antifrysningen grundigt inden hver brug, da æteriske olier ofte stiger op til overfladen. Hvis du ønsker det, kan du hælde 35 g. automatisk pulver, så væsken har rensegenskaber.

Isopropylalkoholbaseret ikke-frysemiddel

Denne indstilling til fremstilling af skivevæske er forskellig i blandingskomponenternes hastighed. I sidste ende får du en færdiglavet fryser efter 5-10 minutter.

Isopropylalkoholbaseret ikke-frysemiddel

 1. Proceduren kræver vand, isopropylalkohol samt et opvaskemiddel, der ikke indeholder klor.
 2. For at forbedre vandkvaliteten skal du føre det gennem et husfilter eller koge det. Du kan bruge smeltevæske og afkøle den til stuetemperatur. Ellers ser du en hvid belægning, pletter og lille rust, når du har brugt omyvayki på forruden på bilen. Du kan også bruge destilleret vand, det er billigt.
 3. Først skal du bestemme, hvad du vil tilberede den ikke-frysende væske. Du kan vælge både en to-liters flaske og en fem-liters beholder, alt afhænger af personlige præferencer. Derefter fortsætter vi med at blande ingredienserne (beregninger gives for 5 liter af sammensætningen).
 4. Hæld 2 liter destilleret eller filtreret vand i en beholder, tilsæt så meget isopropylalkohol, ryst. Skru forsigtigt låget af, hæld 60 ml i. midler til rengøring af tallerkener. Kork igen, bland sammensætning. Den resulterende fryseanordning er egnet til brug ved temperaturer op til -20 grader (forholdet 1: 1). Om ønsket kan der tilsættes mere isopropyl for at forbedre ydelsen.

Andre metoder til ikke-frysning

 1. Methanol. Bland destilleret vand og methanol i et forhold på 9: 1. Tilsæt 20 gr. pulvermaskine eller 40 ml. opvaskemiddel. En sådan bevægelse giver ikke-frysende rensegenskaber. Det er vigtigt at huske for evigt, at når man blander ingredienserne, er det nødvendigt at beskytte øjne, hænder på huden og luftvejene.
 2. Salt eddike. Et fremragende værktøj, der er kendetegnet ved en sikker sammensætning og let forberedelse. Bland bordseddikopløsning med en koncentration på 9% med destilleret eller kogt vand i et forhold på 50:50. Tilsæt 30 ml. opvaskemiddel, ryst beholderen. Klar ikke-frysevæske kan bruges ved temperaturer op til -10 grader.
 3. Ammoniumchlorid (ammoniak). For at fremstille ikke-frysevæske ifølge denne opskrift er det nødvendigt at blande ammoniak og filtreret vand i et forhold på 1: 3. Sørg for, at der ikke dannes skum under ammoniakinfusion. Tilføj komponenten langs væggene i tanken. Sammensætningen anvendes ved en temperatur på mindst -10 grader. For at øge egenskaberne, hæld bordseddike i en mængde på 15% af det samlede volumen.

Overvej industriteknologier til fremstilling af frysevæske. Lav en sammensætning af bordseddike, methanol og opvaskemiddel, ammoniak. Tilføj dine foretrukne æteriske olier som aromaer; de sælges i kosmetikbutikker og apoteker.

Video: hvorfra du kan lave en frostvæske

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer