Hvordan man laver Adyghe-ost derhjemme

Adyghe ost er en velkommen gæst på både et festligt og hverdagsbord. På grund af den originale smag, lave fedtindhold og fordele, ønsker enhver husmor at lave mad til en sådan godbit. Processen ser kompliceret ud ved første øjekast, men vær ikke bange. I dag vil vi overveje trin-for-trin-opskrifter på at lave Adyghe-ost derhjemme.

Hvordan man fremstiller Adyghe-ost

Adyghe ost fordele

Det originale mejeriprodukt har et fedtindhold på 40%. Det akkumulerer en masse mineralforbindelser og vitaminer, som en person har brug for i et fuldt liv.

Ost er berømt for sine store mængder calcium, fosfor og protein. Derfor er det så efterspurgt inden for diætetik og korrekt ernæring.

Råmaterialet er ikke frataget aminosyrer, de fleste af dem kan ikke produceres af kroppen i en autonom tilstand, derfor skal det leveres med mad.

På grund af det lave kalorieindhold og den høje næringsværdi introduceres ost i slankemenuen. Det er egnet selv til de strengeste diæter på trods af fedtindholdet.

På grund af akkumulering af proteiner introduceres Adyghe-produktet i kosten for atleter, der har brug for at få muskelmasse og "tørre ud". Ost er også en integreret del af kosten til ammende mødre, børn, gravide kvinder, ældre og andre kategorier af mennesker.

I henhold til traditionel teknologi produceres ost på basis af ged, får eller komælk. I fremstillingsprocessen opvarmes råvarerne til en temperatur på højst 100 grader. For at tilføje smag på det endelige trin tilsættes salt og andre krydderier som ønsket.

Sødmælksammensætning af høj kvalitet bør ikke være for fedt. Forskellige producenter tilbereder Adyghe-ost på forskellige måder. Det kan være 14% fedt eller 40%. Efter smag er råvarerne moderat salte, krydret med en let mælkeagtig glans.

Adygea-ost i henhold til den originale opskrift

 • hel komælk - 5,3 liter.
 • hel gedemælk - 4,4 l.
 • naturlig surdej (valle) - 3,8 l.
 • salt - faktisk

 1. Sørg for, at du har en rustfri stålpande eller emalje til rådighed. Det er vigtigt, at de ildfaste containere i volumen overstiger mængden af ​​mejeriprodukter med to eller flere gange.
 2. Fold gasbindestoffet i 4-5 lag, sil silemælk igennem det. Forbered nu det samme filter til gedeforbindelsen. Efter filtrering hældes ingredienserne i kogepanden.
 3. Indstil ovnens kraft til et minimumsmærke, vent en times tid. Se processen omhyggeligt. Hver gang mælken begynder at koge, injiceres valle i små portioner.
 4. Rør ingredienserne uden afbrydelse, så massen bliver jævnt tykkere. Du vil se, at blandingen snart begynder at vises strenge, der er adskilt fra det generelle indhold.
 5. Rør rundt og saml dem i en bold for at få en mælkepulje. Når bolden vises, skal du slukke for brænderen og fjerne gryden med dens indhold fra den.
 6. Forbered en ren og tør gryde, læg et dørslag på, linj det med gasbind. Hell helmælkeblandingen med koagler i en filterdørslag, vent til valle tappes.
 7. Vent, indtil osten bliver tæt på grund af sin egen vægt, og al valle drænes ned i den nederste beholder. Rul derefter op på kanterne af gasbindet for at lave en pose. Hæng den i 2 timer.
 8. Derefter skal du frigøre produktet fra gasbind, læg på et dørslag og drys med malet salt på alle sider. Lad produktet modnes i ca. 20-22 timer, overfør derefter til en beholder og opbevares i kulden. Holdbarhed er 4 dage.

Adyghe ost fra helmælk og cottage cheese

 • fedt cottage cheese - 2 kg.
 • mælk - 4,5 l.
 1. Når du laver ost, skal du kun bruge hjemmelavede produkter. Tag cottage cheese med maksimalt fedtindhold og slib den forsigtigt gennem en fin sigte. Sammensætningen skal kombineres med 2 liter. mælk.
 2. Som et resultat skal du få en homogen masse uden klumper. Varm den resterende mælk i dele af en emalje. Tag cirka 300 ml. sammensætning og opnå en temperatur på 90 grader.
 3. Således skal du opvarme hele dyreproduktet. Efter pasteurisering af sammensætningen skal du hælde den forberedte ostemasse i. Manipulation skal også udføres portionsvis, væk fra tankens vægge.
 4. Massen af ​​cottage cheese skal afkøles. Krøllet protein skal fanges med en slidset ske og sendes til et dørslag dækket med gasbind.
 5. Fortsæt indkøbsprocessen. Tag derefter osten i en pose, pres lidt og suspender, indtil væsken drænes helt. Giv den en form og sæt den i køleskabet i flere timer.

Adyghe ost lavet af creme fraiche og mælk

Adyghe ost lavet af creme fraiche og mælk

 • fedt creme fraiche - 2,6 kg.
 • hjemmelavet mælk - 7,6 liter.
 1. For at fremstille ost skal du bruge kølede ingredienser. Tag 2,5 liter. mælk og kombineres med creme fraiche i en separat beholder. Få ensartethed fra sammensætningen. Fortsæt derefter med at pasteurisere den resterende mælk.
 2. Væskens temperatur skal være tættere på kogning. Husk, at mælk aldrig bør koge. Efter fuld pasteurisering af produktet skal du begynde at introducere den creme fraiche. Husk at røre ingredienserne under processen med at fremstille ost.
 3. Fang koaguleret protein og lad det køle af. Derefter skal du samle hele ostemassen i en beholder med huller. I et bestemt tidsrum skal al overskydende fugt tømme.
 4. Efter komprimering af osten under sin egen vægt er det nødvendigt at salte den lidt. Vend den færdige masse over og overfør den til en madbeholder. Opbevar produktet på et køligt bryggeri.

Praktiske henstillinger

 1. For at tilberede osten korrekt anbefales det at bruge et kulinarisk termometer. Således kan du forhindre mælk i at koge under varmebehandling.
 2. Overvej, hvis mælk koger, ost ikke fungerer, vil produktet blive uigenkaldeligt forkælet. Ved tilberedning af ost er det vigtigt at observere proportioner. For 1 kg. Adyghe-produkt tegner sig for cirka 6,5 ​​liter. animalsk mælk.
 3. Ved produktion af ost er det tilladt at anvende eventuelle surmælkeprodukter. Hovedkravet er fortsat, at de er helt naturlige. Hvis du har et røghus i dit hus, kan du lave røget ost.
 4. Først skal du koge et ostehoved på en af ​​de ovenfor beskrevne måder. Derefter anbringes produktet i en husholdningsinstallation i 4 timer. Oplæg sammensætningen i kolde rygningstilstand ved en temperatur på højst 25 grader.
 5. Inden ryger skal ostens hoved smøres med smør. Som et resultat får du et færdigt produkt af en helt ny smag. Sammensætningen af ​​ost kan også omfatte forskellige urter, krydderier og krydderier.

Det er let at tilberede Adyghe-ost derhjemme, hvis du følger trin for trin-instruktionerne. Det mest populære er produktet, kogt i henhold til den originale opskrift. Som et resultat er osten mælk, kalorifattig og smager godt. Men du kan også overveje muligheder, der er mere til din smag. Opbevar produktet i en lufttæt beholder på den midterste hylde i køleskabet.

Video: trin for trin opskrift til fremstilling af Adyghe-ost

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer