Hvordan er en allergi mod katte hos et barn

En allergisk reaktion hos mennesker på forskellige, endda helt ufarlige stoffer, fra år til år bliver mere og mere udbredt. En allergi opstår på pollen fra bestemte planter, almindelige fødevarer, medikamenter og andre stoffer. Hver fjerde indbygger på vores planet lider af en allergi over for et bestemt stof. Derudover er hver tiende person allergisk over for katte, det vil sige mod stoffer, der produceres i kroppen af ​​disse dyr.

Hvordan er en allergi mod katte hos et barn

Dette er et meget almindeligt problem, der rammer mennesker i alle aldre. Hun omgår ikke børnene. Når en voksen allerede ved, at han er allergisk over for katte, vil han aldrig have et sådant kæledyr. Men hvis der er et lille barn i huset, og hans forældre beslutter at få en kat, ved ingen, om babyen er allergisk over for disse kæledyr. Nogle gange efter at have erhvervet en kat, finder forældrene, at det var umuligt at gøre dette, da deres barn lider af allergi. Hvis katten var i lejligheden, før babyen blev født, efter at barnet er bragt hjem fra hospitalet, kan han også udvise en stærk reaktion. Når alt kommer til alt forblev partiklerne stadig i rummet, uanset hvor grundigt rengøringen blev udført.

Hvad er årsagerne til en sådan allergi? Hvordan genkendes det korrekt? Og er det muligt på en eller anden måde at overvinde dette problem?

Mulige årsager

Tilfælde af arvelig allergi er meget almindelige. Men dette betyder ikke, at forælderen og babyen får en allergisk reaktion på den samme ting. Det sker ofte, at allergener er forskellige.

Det er vigtigt at forstå, at forskere længe er blevet modbevist om en mening om allergi over for uld. Faktisk reagerer kroppen på en person, der lider af allergier, ikke på kattehår, men på visse proteiner, der udgør urin, hud og kæledyr spyt. Disse proteiner kaldes Felis Domesticus Allergen. Meningen om, at det var uld, der forårsagede allergien, skyldes, at det meste af dette stof findes på kæledyrets hår. Men protein sætter sig også på gulvet, på alle genstande og overflader, der er i lejligheden, inklusive på børnemøbler og legetøj.

En allergi kan ikke kun forårsages af dette stof, men også af andre, som katten normalt bringer fra gaden på poterne. Dette kan være pollen af ​​planter og forskellige sporer af svampe. Det kæledyrsmad eller det fyldstof, du lægger i dets bakke, kan også være et allergen.

Tegn på en allergi

Kroppen kan reagere på et allergen øjeblikkeligt, så snart kontakt med dyret opstår, eller barnet var i samme rum med ham. Men nogle gange manifesterer reaktionen sig kun inden for få timer. Tegnene på allergi i dette tilfælde ligner meget symptomerne på forskellige forkølelser. Derfor kan de let forveksles.

Her er de vigtigste tegn, der indikerer en allergisk reaktion på katte:

 1. Når der opstår kontakt med et allergen, observeres rødmen i øjnene. De begynder at vandes.
 2. Hvis der opstår kontakt med allergenet inden for få minutter, kan barnet muligvis begynde at opleve symptomer såsom nysen. Derudover forårsager allergenet udflod fra babyens næse, hvilket minder meget om en løbende næse med en forkølelse.
 3. Et symptom er også en tør hoste. Nogle gange bliver det svært for et barn at trække vejret.
 4. Hvis babyen leger med katten, og efter at han har ridser tilbage, forekommer kløe disse steder. Hudområderne, der er rundt om meta-ridser, bliver røde.
 5. Babyen har en sammenbrud og sløvhed, på grund af hvilken forældre også kan mistænke starten af ​​udviklingen af ​​influenza eller forkølelse.
 6. Huden i næsen og omkring øjnene begynder at kløe.
 7. Forskellige udslæt kan vises.

Allergier over for disse lodne kæledyr hos børn kan forekomme i alle aldre, men oftest forekommer dette hos børn i alderen 3 til 7 år. Nogle gange er det meget vanskeligt for forældrene at bestemme, at det er en allergi. Babyen kan kommunikere og lege med sine elskede kæledyr i flere år, og de første tegn på allergi kan forekomme efter tre års alder.

Forskere foretaget forskning, som et resultat af det viste sig, at hvis et barn kommer i kontakt med en kat næsten fra fødslen, så med tiden har han mindre chance for at udvikle en allergi mod et kæledyr. Forskere tilskriver dette, at babyens krop blot vænner sig til de proteiner, som kattens krop udskiller.

diagnostik

Da en allergi mod katte har de samme symptomer som en reaktion på mange andre stoffer, er det visuelt umuligt at bestemme. For at forstå, at barnets krop reagerer på katten på denne måde, er det nødvendigt at konsultere en allergolog, der vil udføre diagnosen. I dette tilfælde anvendes en sådan teknik, der vil være næsten smertefri for babyen. Der laves en ridse på huden, der smøres med en speciel opløsning. Der er flere typer af sådanne løsninger. De indeholder et eller andet muligt allergen. Hvis et stof, der forårsager en allergi hos et barn, er til stede i en af ​​opløsningerne, vises reaktionen inden for 20 minutter efter hudkontakt. I nærheden af ​​ridsen begynder huden at rødme.

Hvis du næsten er sikker på, at barnets allergi specifikt er for katten, kan dette bestemt bestemmes ved hjælp af eksperiment. Giv dit kæledyr til familie eller venner i et stykke tid. I denne periode er det nødvendigt at observere, hvordan kroppen reagerer på dette. Hvis den allergiske reaktion, når du har fjernet katten fra huset, ikke går ”nej”, betyder det, at allergenet er et andet stof. Og katten kan sikkert returneres.

Hvis du har et barn i dit hjem, og du beslutter at få en kat, skal du købe dyret med barnet. Dette glæder babyen meget, da han selv kan vælge en favorit. Derudover vil du være i stand til at forstå, om barnet har en akut allergi over for det fremtidige kæledyr. Det er vigtigt at huske, at allergier ikke nødvendigvis forekommer øjeblikkeligt. Derfor, i tilfælde af tilfælde, er du enig med dyrets ejere, at dyret i tilfælde af problemer kan returneres.

Hvordan man kæmper

Hvordan man håndterer børneallergi hos dyr
Desværre opfandt forskere ikke et værktøj, der kunne besejre allergier. For at bekæmpe dets ubehagelige manifestationer bruges specielle lægemidler - antihistaminer. De virker på kroppen, så symptomer som udslæt, rødme, kløe og andre forsvinder.

Hvis du finder ud af, at dit barn har en allergisk reaktion specifikt på en kat, er barnet nødt til helt at stoppe med at kommunikere og komme i kontakt med disse dyr. Hvis barnet virkelig ønsker et kæledyr, men du er bange for allergi, er det bedre at foretrække en hvalp. I dette tilfælde reduceres chancerne for allergi flere gange. Men nogle gange er en kat så elskede dyr, at det ganske enkelt er umuligt at give den til nogen. I dette tilfælde er det nødvendigt at træffe visse forholdsregler, der hjælper med at minimere mængden af ​​allergener i huset.

 1. Fjern miljøets elementer fra huset, hvor de fleste partikler af forskellige stoffer samler sig. Dette er tæpper på gulvet, forskellige tæpper osv. Hvis det er muligt, skal du købe læder i stedet for polstrede møbler med stofbeklædning.
 2. Det er meget vigtigt at opretholde perfekt renlighed i hjemmet. I alle hjørner og på alle overflader skal du tørre støvet. Vådrensning i huset skal udføres dagligt.
 3. Alle tekstilvarer, såsom gardiner, sengetæpper og strøelse, skal vaskes så ofte som muligt. Det samme gælder tøj.
 4. Et kæledyr skal bade mindst hver uge.
 5. Når barnet ikke er hjemme, skal du kæmme kattens hår hver dag. Hvis det er muligt, skal dette gøres på gaden.
 6. Skift fyldstof i bakken oftere.
 7. Ventiler rummet flere gange om dagen, få en luftrenser.
 8. Begræns din babys kontakt med dit kæledyr. Giv ikke dine børn plejeopgaver.
 9. Sørg for, at katten ikke er i det rum, hvor barnet sover og leger.
 10. Opbevar altid antihistaminer i dit hjem.

Nogle gange er allergi manifesteret af meget farlige symptomer. For eksempel laryngeal ødem, astma osv. I dette tilfælde er det bedre at fjerne kæledyret fra huset. Hans tilstedeværelse i huset er for risikabelt. Hvis du virkelig elsker din kat, skal du give den til gode venner eller familie. Så du kan undertiden besøge ham, og du vil være sikker på, at han er i gode hænder.

Er der allergivenlige racer

For dem, der lider af allergi, men virkelig ønsker at få en kat, vil det være skuffende, at der ikke er nogen katte, der ikke forårsager en allergisk reaktion. Men der er dyr, hvor koncentrationen af ​​allergen er lidt lavere.

Følgende dyr er mindre farlige for børn, der lider af allergi:

 1. De personer af begge køn, der har gennemgået sterilisering eller kastrering inden puberteten.
 2. En lille killing producerer ikke mange allergener. Men når han bliver voksen, vil antallet stige.
 3. Katte producerer mindre af disse stoffer end katte.
 4. Kæledyr med lyst hår er også sikrere.

Det menes, at katte, der slet ikke har noget hår, eller dem, der har krøllet og meget kort hår, er allergivenlige. Men disse kæledyr vil stadig producere et allergen, kun i en mindre mængde, plus overvågning af sådanne dyrs renhed er noget lettere.

Video: børn og dyreallergi

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer