Sådan spirer du hvede derhjemme

I dag er sund spisning ophørt med at være en smart chip. Flere og flere mennesker tænker over, hvad der kommer på deres tallerken dagligt. En af retningslinjerne for sund mad er brugen af ​​spirede kerner, nemlig hvede. Men ikke alle ved, hvordan man gør det rigtigt. I stedet for nærende og nyttig masse opnås en stinkende, uappetitlig sur mælk.

Sådan spirer du hvede

Hvordan spire hvede derhjemme? I princippet ikke så svært. Iagttagelse af flere vigtige betingelser kan du diversificere din kost markant og få naturlige gavnlige elementer direkte fra vindueskarmen uden at forlade dit hjem.

Først skal du beslutte, i hvilken fase det kimede korn skal bruges. Der er to muligheder: hel eller kun grøn. Princippet om initial spiring er det samme i begge tilfælde, men timingen og anvendelsesmetoderne varierer.

Vælg hvede

Når du har bestemt dig for metoden til brug, skal du vælge kornet. Du kan købe det:

 1. På markedet. Det billigste køb. Du kan nøje overveje hvede, lugte den. Det garanterer ikke, at kornene ikke gennemgik forplantning med kemikalier. Hvor og hvordan de blev opbevaret vides heller ikke. Men der er ingen grund til straks at købe en stor batch. Du kan købe en lille håndfuld og se, hvad der sker.
 2. I butikken. Det viser sig meget dyrere. Men så er der 100% sikkerhed for, at kornene er ubehandlet og kan spises sikkert. Forresten, også kommer på tværs med små snavs og hakkede frø, som ikke længere er egnede til spiring. Hvede vælges i gennemsigtige poser, så indholdet er synligt.
 3. På Internettet. Ikke anbefalet. Købe en gris i en pot for en masse penge. Risikoen er stor for at få en absolut substandard blanding af uforståelig produktion. Men hvis der er gode anbefalinger fra venner, der allerede har prøvet et sådant køb, vælger de også denne mulighed.

Generelt sparer hengivne til sund ernæring ikke netop denne kost. Derfor købes de i butikker. Eller har allerede sikret support i personlige subsidiære grunde, der planter hvede til sig selv. Dette er billigere og sikrere.

Forberedelse af kerner til spiring

Ja, indledende forberedelse er altid nødvendigt. Du kan ikke bare skubbe hvede i jorden og vente på et mirakel. Må tænke lidt. Det første trin er sortering af frøene. Synligt skrald, hakkede og beskadigede frø fjernes. Derefter placeres de i en lav bred beholder og fyldes med almindeligt rent vand. Flydende korn fjernes, sådan hvede forventes ikke at spire.

Derefter hældes vandet med små partikler af partikler (det vil det være) omhyggeligt over kanten og frisk. Gentag, indtil væsken bliver klar. Nu kan du smide hveden på en sigte eller et dørslag.

Derefter skal du desinficere kornene, hvis de købes på markedet. Når du køber i en butik, kan du springe denne vare over. For at gøre dette induceres en svag opløsning af kaliumpermanganat, og hvede hældes med det i 12-14 minutter. Vask grundigt med rent vand efter dræning.

Forberedelsen af ​​frø ved blødgøring slutter. Uden vækststimulerende midler hældes hvede i det sædvanlige rene, velholdte vand, så væskeniveauet er 2 cm højere. De anbringes på et varmt mørkt sted i 7-8 timer. Efter denne tid er kornene klar til spiring.

Hvis lufttemperaturen er for høj på dette tidspunkt, bliver du nødt til at skifte vand to gange og skyl frøene. Ellers er sandsynligheden for souring stor. Så vil alt arbejde gå til støv, det er umuligt at spise sur hvede.

Vi spiser fuld hvede

Efter alle procedurer spredes de forberedte frø i et endnu tyndt lag i en beholder. De kan være glas, plast, keramik, emaljeret. Kun ikke aluminium eller pap. Det er ikke nødvendigt at lægge noget i bunden, det er nok at lave flere huller til at tømme overskydende væske.

Spire af hvede

Den resulterende struktur sammen med kornene fugtes let fra sprøjtepistolen og dækkes derefter med ethvert improviseret materiale. Dette kan være hvidpapir, flere lag aviser, bomuld eller almindeligt gasbind. Hylden er også let sprayet med vand. Nu skal alt dette placeres på et varmt og lyst sted.

Normalt begynder hvede at spire på en dag. Harde sorter vågner lidt længere op, men ikke mere end 2 dage. Hvis der ikke skete noget på dette tidspunkt, betyder det, at de gjorde noget forkert eller fik frø af lav kvalitet.

I løbet af dagen skal du med jævne mellemrum åbne beholderen og lugte indholdet. Duften skal være specifik, men behagelig. Hvis der er en svag sur aroma eller en lugt af skimmel, skal du straks vaske kornene med rent vand for at undgå ødelæggelse eller forgiftning.

Når alt er gjort korrekt, vises der efter 20-24 timer små spirer. Når de når en længde på højst 2 mm, kan de konsumeres sikkert med korn. Spis f.eks. Hele eller føj til korn.

Så snart frøplanterne bliver mere end 3 mm, kan de ikke længere spises. Men at kaste er heller ikke det værd. Gå til næste trin.

Vi bruger greener

Hvad skal man gøre, hvis man ikke har tid til at spise alle de spirede kerner? Der er to muligheder. Du kan opbevare dem i køleskabet, men ikke mere end en dag. Eller så dem for at få ikke mindre næringsrige greener, der er rige på næringsstoffer og vitaminer.

Spise grønspiret hvede

For at gøre dette kan du bruge jord, savsmuld eller bare et par lag papir. Hæld jord eller savsmuld i bunden af ​​såbeholderen med et lag på mindst 1 cm eller læg løs papir. Det kan være toilet eller køkkenhåndklæder. Glat eller avispapir fungerer ikke.

Nu skal du fugtig det hele godt. Kun uden fanatisme bør korn ikke flyde i vand. Spiret hvede lægges i et tyndt lag på et underlag. Hvis der bruges savsmuld eller jord, drysses de ovenpå med et lag på højst 0,5 cm. I tilfælde af papir drysses hvede ikke ovenpå noget.

Nu skal du dække hele strukturen med plastfolie, gennemsigtig plast eller glas. Læg det derefter på et varmt og mørkt sted. En gang dagligt skal plantning luftes. Skud vises normalt på den tredje dag. Så snart de første løkker med spirer kommer ud, skal du fjerne husly og omarrangere containeren med hvede på et lyst sted.

Så begynder planterne at vokse hurtigt. Og efter 8-9 dage kan du klippe den første grøn. Gør det med en saks. Efter afskæring fugtes frøplanterne forsigtigt igen og lader dem vokse. Om få dage vil de vokse op, og det vil være muligt at tage dem igen til deres behov.

Typisk bruges sådanne unge greener til at fremstille salater, som en del af en smoothie, eller som et dryss til hovedretter.

Udskårne grønne dyrkede i jorden kan være op til 4 gange. På savsmuld - 3 gange. På papiret - højst 2 gange. Nej, hvede fortsætter med at vokse yderligere, men det bærer ikke længere noget nærings- og vitaminværdi.

Den mest optimale længde af spirer til forbrug er 12-14 cm. Hvis det er mindre, har det ikke tid til at få den rigtige andel vitaminer. Hvis den bliver større, grover den hurtigt, og den skal tygges i lang tid og hårdt.

Nogle nyttige tip

Spiret hvede

 1. Spørg aldrig sælgeren om hvedens udløbsdato, hvis de agter at købe på markedet. Han kan sige noget. Op til det punkt, at høsten er færdig i morges og hveden er friskest. Fokus på farve og lugt. Kornene lugter næsten intet, farven er mørk beige eller gylden. Alt andet er fra den onde.
 2. For at forbruge de spirede kerner nøjagtigt og ikke greenerne dagligt, skal du bruge streamingmetoden. For ikke at blive forvirret i et uendeligt antal containere og ikke overse oversvømmelsen, underskriver de blot hvert fartøj. Nok bogmærke dato og tid.
 3. Hvor meget hvede der skal spires? Den anbefalede daglige dosis for en person er 2 spsk. l. Fra dette volumen og tæl. Du kan spise mere, det gør ingen skade. Mindre er også muligt, men upraktisk, da fordelene er for små.
 4. Der anbefales at spire hvede direkte i en glasbeholder og hælde det med et tilstrækkeligt tykt lag. Vi anbefaler ikke at gøre dette. Fordi det nederste lag med korn kvalt af mangel på ilt. Og lagenes spirehastighed vil være meget forskellig.
 5. Af samme grund kan frø ikke hældes i containere i mere end to lag. Det er bedre at lægge to skåle, men drys hvede tyndt end at adskille de spirede kerner fra dem, der endnu ikke er klekket.
 6. Nogle kilder hævder, at hvis der vises en uklar film på væskeoverfladen, mens kernerne blødgøres, er dette et tegn på pesticidbehandling. Dette er kun delvist sandt. En uklar film kan også vises, hvis selve vandet er af dårlig kvalitet med urenheder af klor eller hårdt. Dårligt vasket hvede forårsager også uklarhed.
 7. En anden anbefaling: spirer hvede i køleskabet. Dette vil hjælpe med at forhindre ødelæggelse og mug. Tvilsomt råd. For det første er spiringsperioden i køleskabet næsten tredoblet sammenlignet med et varmt sted. For det andet, hvis du ikke skyller kornene, bliver de mugne og forringes selv i det mest sofistikerede køleskab.
 8. Brug af juice af grønne spirer eller spirede kerner er stor. Bare misbrug ikke det. Kun 30 g væske (mælk) pr. Person er tilstrækkelig per dag.
 9. Det kræves med jævne mellemrum at sprøjte hvedeplantningen på greenerne med det bundfældede vand. Hvis du bare skærer planterne og ikke fugter dem, vil de bremse deres vækst og vil snart tørre ud.

Hvordan spire hvede derhjemme? Det er slet ikke svært. Bred kapacitet, rent vand og korn - det er alt hvad du behøver for at få værdifuld vitamingrønt eller velsmagende sunde korn.

Video: Sådan spirer man korn

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer