Sådan overvindes frygt for at køre i bil

Bilen er længe ophørt med at være en luksusartikel og en indikator for familiens materielle velvære, og nu ejer hver tredje beboer i byen ifølge afstemninger og omtrentlige estimater fra sociologer baseret på salgsdata for nye og brugte biler.

Sådan overvindes frygt for at køre i bil

Der er dog en speciel kategori af mennesker, for hvem opgaven med at komme bag rattet synes umulig, og at forlade i rushtiden for mad eller til arbejde er et tegn på ægte heroisme. Sådanne tanker er normalt forbundet med den frygt, der er opstået ved at se videoer af forskellige trafikulykker, der blev set under praktiske øvelser i en køreskole for chauffører, der klart krænker højhastighedsfunktionen i et kort tidsinterval (med andre ord "helvede") eller med selvtillid.

Hver chauffør, selv en erfaren, gennemgår sådanne psykologiske problemer. Det sker ofte, at mange mennesker, der allerede er uddannet fra en køreskole, 2-3 måneder efter et aktivt kørsel på vejene i deres egne biler, simpelthen er bange for at forlade igen for ikke at sætte deres eget liv i ekstra risiko og foretrækker offentlig transport frem for bilen. For at forstå, hvordan det er muligt at overvinde frygt for en sådan plan, skal du forstå, hvilke tanker de er dannet ud fra.

Årsager til panik

Psykologer identificerer flere grunde til frygt for at køre en bil, som hver skal analyseres detaljeret:

  • Frygt for at miste kontrollen over bilen på et kritisk øjeblik;
  • Frygt for at falde i en trafikulykke både gennem ens egen skyld og ikke;
  • Som et resultat, skade på en andens bil, ejendom, slå en person osv .;
  • Endelig frygten for at bringe kære eller slægtninge i fare.

Den første ting, der skal forstås af enhver person, især en novice, der oplever frygt for en sådan plan, er, at der ikke er noget skammeligt, unaturligt. Desuden giver frygt dig mulighed for altid at kontrollere en person selv når som helst for at holde ham i god form. En nybegynder, der ikke engang føler en dråbe frygt for at køre en bil, er simpelthen en farlig person for samfundet, der enten kan forårsage en ulykke, enten med eller uden hans deltagelse, eller på et kritisk tidspunkt at erhverve den uden at reagere i tide til en begivenhed og bukke under for panik .

Vigtigt: frygt bør ikke forveksles med panik. Alarmisterne ved bilens hjul har intet at gøre - de taler om dette selv i en køreskole. Ved at føle frygt kan en person kontrollere alle sine følelser og ”føle” situationen på vejen.

For at besvare spørgsmålet om, hvor nøjagtigt det er muligt at overvinde frygt for at køre en bil, skal du fokusere på hver af dens typer.

Overvinde frygt

Frygt for at miste kontrollen over bilen er mere iboende hos begyndere, især piger. Dette skyldes hovedsageligt en mangel på forståelse af maskinens principper og præsenterer den som et slags "dyr", der ser ud til at fungere på egen hånd. Ofte fører sådanne tanker til følelsen af, at bilen er en slags levende organisme, der fungerer alene. At overvinde denne følelse er ganske enkel: du skal bare øve mere, køre på vejen i de mindst travle timer på dagen, for eksempel tidligt om morgenen i weekenden. Alt, hvad der er nødvendigt for at få en følelse af kontrol over bilen, er en træningsbane, selvom den er improviseret, der vil skærpe dine klassiske køreegenskaber og give dig en fornemmelse for bilens reaktion på en bestemt handling.

Overvinde frygt for at køre en bil

Tip: da der praktisk talt i en hvilken som helst by er der en træningsbane i det offentlige rum, er det netop på det, du skal udfylde hullerne i kørslen (f.eks. Øve dig på at bevæge dig væk fra bakken).

Frygten for at komme i en ulykke skal ubevidst være til stede i enhver chauffør, og denne følelse spiller bedst rollen som yderligere forsikring. Følelser af selvtilfredshed, overdreven tillid til deres evner vises hos chauffører, der rejste lidt mere end et og et halvt år og ikke faldt i væsentlige problemer. Folk argumenterer ofte sådan: Hvis de, nykommere, har rejst så godt i så lang tid, er det nu muligt at køre lidt hurtigere og udføre en slags manøvre “på stedet”. Det var i denne periode, at mange mennesker blev brændt og blev i alvorlige ulykker.

Det er vigtigt at gentage: sådan frygt bør ikke strømme ind i alarmistiske følelser. Hvis du i en usædvanlig situation på vejen, vil du skarpt trække rattet til siden - en person er nødt til at tale med sig selv, da en sådan adfærd på vejen er uacceptabel.

Frygt for at lide alvorlige materielle tab er hovedsageligt forbundet med mennesker, der har en lav indtjening, da der sandsynligvis blev sparet penge til en privat bil i en lang periode, og det er nødvendigt ikke kun til dagligdags behov, men også til en slags husstand. Denne frygt er meget let at overvinde - du er bare nødt til at bevæge dig ad vejen under overholdelse af alle de fastlagte regler på vejen og især hastighedsgrænser. Dens tilstedeværelse er netop designet til at befri landets veje for alvorlige ulykker, som medfører alvorlige materielle tab for parterne: hvis du bevæger dig rundt i byen med en gennemsnitlig hastighed på 50 km / t, er det meget problematisk at komme i en større ulykke gennem din egen skyld. Ellers dækkes omkostningerne til bilreparation altid af forsikring og betalinger fra den skyldige.

Frygt for at skade kære er en helt naturlig følelse, der også skal være til stede hos enhver person. Desuden er dens tilstedeværelse et stumt vidne om, at en person bag rattet er fuldt ud klar over det ansvar, der er overdraget ham for sundheden for slægtninge, venner og andre mennesker, der sidder i passagersæderne.

Tip: en smule reduktion af frygt for en sådan plan kan hjælpe køb af en bil med det maksimale antal airbags, såvel som anmodningen fra alle personer i bilen om at spænde op. Ifølge statistikker er antallet af fastgørede mennesker, der fik alvorlige kvæstelser i trafikulykker, sammenlignet med ikke-fastgjorte, en tendens til et minimum.

Rådgivning fra psykologer og erfarne chauffører

Ovenfor blev typisk frygt for nyankomne til at køre en bil analyseret, hvilket vil hjælpe chaufføren psykologisk med at tilpasse sig den ønskede "bølge" og roligt kontrollere bilen i trafikstrømmen. Det er dog ingen hemmelighed for nogen, at der undertiden opstår kritiske situationer på kørebanen, når du er nødt til at handle hurtigt og kun stole på din reaktion og endda instinkter erhvervet i praktiske øvelser.

Psykologs råd om at overvinde frygt for kørsel

Ifølge psykologer er hemmeligheden bag et ”koldt” hoved, forsigtighed i enhver, endda nødsituation, at trække vejret korrekt: føreren skal altid trække vejret rytmisk, dybt og, vigtigst, langsomt, under ingen omstændigheder rystende. En viljestyrke rettet mod at berolige ånden vil hurtigt bringe den ophidsede følelsesmæssige tilstand tilbage til normal.

Tip: Når nogen flyver lige mod, en bil stikker af ved siden, eller en fodgænger beslutter at hurtigt krydse vejen, under ingen omstændigheder kan du dreje rattet vanvittigt, er du nødt til at stole på en løsning for klart at vise dine intentioner for andre.

Både psykologer og chauffører henleder især nykommers opmærksomhed på det faktum, at de altid skal holde begge hænder på rattet, ikke lukke øjnene i frygt for en af ​​dem eller ikke vise deres unikke evner til andre ved at skrive en besked med en hånd.Begge hænder på rattet, øjne på vejen - dette er grundlaget for sikker kørsel.

Hvis en person føler, at han af en eller anden grund er moralsk træt, irriteret osv. - du skal slappe af og først gå. Ulykkeshistorien kender nok tilfælde, når nytilkomne, der er bedrøvede af nogle begivenheder, glemmer al deres frygt, løser problemer hurtigt og får en dosis adrenalin.

Åndedræts-muskulær autoregulering, som er et kompleks af enkle øvelser, kan hjælpe med at bringe dig til live:

  1. Til at begynde med skal du sidde i bilsædet så bekvemt som muligt, helt "overgive dig" til bagsiden af ​​sædet, hvorefter du skal tage et par dybe indåndinger.
  2. Efter dette er det nødvendigt at slappe af musklerne, vri hovedet i rækkefølge i alle retninger, strække hænderne og dreje dine hænder ved albuen.
  3. Afslutningsvis er det elementært at underholde sig selv ved at rynke grimaser i bagspejlet og huske behagelige begivenheder fra livet.
  4. At gå på vejen med den forståelse, at en hurtig sjusketur kan skade mennesker fuldstændigt uskyldige af nogens personlige problemer.

Det anbefales at bruge denne teknik ikke kun til mennesker, der ønsker at bringe sig selv til live, men også til alle, der uanset grund er bange for at komme bag rattet i en bil. Disse enkle øvelser kan give de nødvendige følelser af ro og selvtillid.

Afslutningsvis: praksis, ro og opmærksomhed er de tre hjørnestenene i at overvinde frygt for kørsel. Når man følger de beskrevne teser, vil enhver begyndende være i stand til at bringe tilsyneladende komplekse handlinger til automatisme og kun få glæde ved at køre.

Video: 10 tip til at overvinde frygt for kørsel

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer