Sådan opbevares kålrabikål

Kohlrabi begyndte at blive dyrket i det 1. århundrede f.Kr., med tiden blev det ufortjent skubbet til side af andre typer grøntsager. I de senere år genskaber dens popularitet igen med tillid takket være sin rige sammensætning og interessante madlavningsopskrifter. Det særlige ved kohlrabi er, at når det fryses og varmebehandles, bevarer det det meste af næringsstofferne.

Sådan opbevares kålrabikål

Beskrivelse og funktioner

Kohlrabi ser meget forskellig ud fra andre typer kål med saftige brede blade. Det er mere som en rodafgrøde, hvor misforståelse vokser på overfladen. Ligheder tilføjes af sjældne blade på en lang stilk og en tæt stemplet, hvilket forårsager foreninger med næse, radiser og rødbeder på samme tid. Som oversættelse lyder navnet som "kål - næse." Dets kød er under en tæt hud, hvis farve er grønlig, hvid eller lilla, afhængigt af sorten. Man mener fejlagtigt, at kålrabi er en separat sort kål. Planten hører faktisk til en to år gammel, korsfæstet familie, slægtskålen. Men fra en vild stamfar har opdrættere avlet mange individuelle sorter og hybrider, der er forskellige med hensyn til plantning, smag, størrelse, farve, opbevaring og transport.

Skelne mellem hvide og lilla sorter, de er ens sammensætningen og inkluderer så fordelagtige stoffer som:

 • vitaminer;
 • mikro- og makroelementer;
 • fiber;
 • vand;
 • aske;
 • organiske syrer;
 • stivelse;
 • mono- og polysaccharider.

De mest populære til landing er Wien White, Moravia, Athena. Det særlige ved de fleste sorter af kohlrabi er deres tidlige modenhed. Efter såning er afgrøden klar til høst 65 - 90 dage. Til vinteropbevaring udføres landing så sent som muligt i midten af ​​juni.

Nyttige egenskaber
Børn bliver ofte bedt om at rense stilken med hvidkål og gnage de saftige skiver af kohlrabi med entusiasme, og det er umuligt at narre børnene. De føler intuitivt fordelen. Regelmæssig brug af friske stammestammer hjælper med:

 • reduceret immunitet;
 • anæmi;
 • kronisk ødem;
 • nedsat nyrefunktion;
 • truslen om dannelse af sand og sten;
 • inflammatoriske processer i kønsorganet;
 • stagnation af galden;
 • manglende appetit;
 • forhøjet kolesterol;
 • trussel om hjerteanfald.

Et par stykker kohlrabi normaliserer syre-basebalancen og forhindrer dannelse af tandsten. Dampede retter lavet af dampet frugt hjælper med at reducere kropsvægten på grund af lavt kalorieindhold og højt indhold af kostfibre.

Hvis der er en allergi mod kål, er det nødvendigt at tilskrive det til kålrabi med forsigtighed. Brug heller ikke retter fra det med forværring af sygdomme i mave-tarmkanalen og nyrerne, flatulens, diarré under amning.

Måder at spare og høste

Denne grøntsag går godt sammen med mange produkter, der bruges som en side skål til kød, fisk, fjerkræ og som en uafhængig skål. Det indeholder mange nyttige stoffer. Konserveringen af ​​et sådant nyttigt produkt bør tages vare på på forhånd.

Det er værd at overveje: stængeldyr tåler perfekt tørring, frysning og saltning.

Der er flere måder at bevare ernæringsværdien og smagen af ​​denne repræsentant for kålfamilien indtil en ny afgrøde.

Måder at redde og høste kålrabikål

Kælder eller kælder
Det bedste sted at opbevare friske grøntsager.

Du skal vide: kun uskadede for tørrede frugter sendes til bogmærket. Du kan ikke vaske dem, bare tør dem med en blød klud fra jordrester.

Du kan gemme stængler med en af ​​tre metoder.

 1. Efter vægt såvel som hvidkål ved at fastgøre på rygsøjlen. Til dette trækkes det grundlæggende, og hver frugt fastgøres til dem separat med intervaller på 3-4 cm.Det vigtigste er, at de ikke rører hinanden, og der er et lille mellemrum mellem dem for fri luftcirkulation.
 2. I kurve eller kasser med lav frugt tåler grøntsager også opbevaring. De anbringes i 1 lag, sorteres regelmæssigt for at fjerne forkælet i tide.
 3. I sandet. Dette er den mest tidskrævende, men pålidelige mulighed. Kohlrabi anbringes på et lag vådt sand, derefter skifter lagene, ikke mere end 5. Topdækning med en film med huller. Denne metode giver dig mulighed for at gemme dem indtil foråret uden at tørre.

Det er vigtigt at: mens du opbevarer kohlrabi i kælderen, skal du opretholde høj luftfugtighed og med jævne mellemrum ventilere rummet.

køleskab
Hvis du har brug for at overeksponere grøntsager 2-3 uger før videre forarbejdning, er de nederste hylder i køleskabet velegnet. Sådan gør du:

 • hoveder vaskes grundigt;
 • skær bladene;
 • hver stemplet er indpakket i papir eller gaze;
 • stablet i en pose med huller til ventilation;
 • anbringes i køleskabet.

Til langtidsopbevaring er denne metode ikke egnet, i den 4. uge begynder grøntsagerne at forringes.

dybfryser
Ved frysning mister hoveder med kål ikke nyttige egenskaber, det vigtigste er at tilberede dem uden at vente på afrimning. De opbevares i hakket eller revet form.

Grøntsager inspiceres omhyggeligt, fjerner beskadigede, skærer blomsterblade med blade og vaskes under rindende vand. Skræl skæres med en skarp kniv. Yderligere behandling afhænger af den valgte lagringsmetode.

Den revne papirmasse lægges øjeblikkeligt på emballagesækkene og fryses. Større kalksten skal tilberedes. Det består i at koge dem i saltet kogende vand i 3-4 minutter. Derefter tappes saltvand, overskydende fugt fjernes, og brikkerne lægges i poser og lægges i fryseren. For nemheds skyld skal de straks distribueres i portioner. Holdbarhed er ca. 10 måneder uden tab af smag.

altan
Det kan også tjene som et midlertidigt grundlag for bevaring af afgrøden. Hvis det er tørt og varmt, vil perioden ikke overstige 2-3 uger, hvis det er koldt og vådt, så 60-80 dage. Årsagen er ustabiliteten af ​​forholdene, så balkonen betragtes som en kortvarig foranstaltning.

grøft
I mangel af en kælder, kan du grave jorden op til den fryser grænse, spild bunden med sand og installere kasser med hoveder med kål blandet med sand. Læg vægge og mellemrum mellem tanke med halm, og dæk dem derefter helt med jord, hvilket gør en svag stigning. Grøntsager opbevares indtil sommeren og bliver ubehagelige.

tørring
Tynde skiver af stængler opbevares perfekt i tørret tilstand. For at gøre dette vaskes, renses de valgte kålhoveder, skæres i tynde ringe eller strå. Dyp i 3 minutter med saltet kogende vand, liggende i et dørslag. De tørrede skiver spredes på en bageplade foret med pergamentpapir i 1 lag og sendes til ovnen i 3 timer med minimal opvarmning. Til ensartet tørring blandes stykkerne flere gange. Derefter afkøles det og anbringes i en hermetisk forseglet beholder.

Vinteremner
Som de mere almindelige kåltyper kan kohlrabi syltes, saltes, gæres. Hvis salt og eddike er inkluderet i opskriften, kræver sådanne præparater ikke særlige betingelser og opbevares ved stuetemperatur. Surkål rengøres på et køligt, mørkt sted eller i køleskabet.

Salater, supper, gryderetter fremstilles af kohlrabi, fyldte små kål med forskellige fyld og tilsættes til grøntsagsblandinger. Rettidig høstede, forarbejdede og med succes lagrede grøntsager diversificerer menuen i en lang, kold vinter.

Video: hvordan man dyrker kålrabikål

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer