Sådan opbevares Adyghe-ost

Adyghe-ost har flere navne: latakai, matekuaye, circassian. I henhold til opskriften og smagen ligner den andre bløde oste, såsom feta, fetaost, mascarpone. Ost er frisk og røget. Ved madlavning får den formen som en lav cylinder, dens vægt er normalt ikke over 1,5 kg., Hvid eller fløde. Da den er fremstillet af ged- eller fåremælk, bevares den gærede mælkesmag. En ordentligt kogt ost har ingen lugt. Det er undertiden tilladt at bruge komælk som base.

Sådan opbevares Adyghe-ost

Funktioner Adyghe ost

Produktet underkastes ikke langvarig varmebehandling, en helt naturlig sammensætning udelukker brugen af ​​konserveringsmidler. Og det er ikke overraskende, da de fremstiller ost i familiebutikker på små gårde. Det sælges lidt, og den højeste kvalitet og det mest lækre produkt købes på markedet direkte fra værtinde, der tilberedte denne ost. Flere arter tilbydes normalt til udvælgelse og varierer i saltholdighedsniveauet og graden af ​​rygning. Undertiden findes næsten helt frisk ost, den opbevares endnu mindre.

Oftest fremstilles produktet uden at tilføje lønningselementet, men i nogle opskrifter er det tilladt. Et smukt mønster på væggene på hovederne kommer fra kurvkurve, hvori mælkekoblinger samles, og valle lader drænes. Det færdige produkts elastiske overflade er drysset med salt for at skabe en skorpe, der forhindrer tørring af den møre kerne.

Interessant information: Indtil 1980 var der ingen industriel produktion af Adyghe-ost.

Nyttige egenskaber

Sur-mælkeprodukter er nødvendige for kroppen som en kilde til calcium, vitaminer fra gruppe B, C, E. I betydelige mængder er der:

  • kobber;
  • magnesium;
  • kalium;
  • calcium;
  • phosphor.

I 100 gr. indeholder ca. 230 kcal. og 80% af den daglige hastighed af flerumættede fedtsyrer. Den rige sammensætning og hurtige fordøjelighed gjorde Adyghe-ost til et meget værdifuldt supplement i kosten for atleter, babyer, ældre, kvinder under graviditet og amning. Dets egenskaber hjælper med at stabilisere blodtrykket og fordøjelseskanalen. Kontraindikation til brug er kun en allergi.

Det er vigtigt at: hvis en tredjeparts lugt har vist sig, eller ostens farve har ændret sig, det vil sige det er ikke længere muligt.

Tegn på ordentlig ost

Efter introduktionen af ​​produktet i storstilet produktion har nogle producenter en tendens til uberettiget økonomi af komponenter, hvilket fører til en grov krænkelse af formuleringen og reducerer til nul nyttige egenskaber. Derfor skal du, når du køber, undersøge teksten på etiketten omhyggeligt. Hvis der udover mælk, løb, salt, der er soja, urenheder af palmeolie og stabilisatorer, er dette et surrogat, der har lidt til fælles med en traditionel Adyghe-skål.

Adyghe ost

Når du vælger, skal du være opmærksom på det faktum, at ostens hoved har en hvid eller flødefarve, en elastisk skorpe med et karakteristisk mønster uden buler og spor af skimmel, havde en svag surmælk lugt. Osten opbevares i uforstyrret vakuumemballage i 1 måned, hvis den allerede er åbnet, er det nødvendigt at overføre resten til en plastikpose eller glasvarer med et stramt låg.

Det skal huskes: ost absorberer meget hurtigt tredjeparts lugt, så den bør kun opbevares i lukkede containere.

Opbevaringsbetingelser

Forskellige typer ost har forskellige udløbsdatoer. Den mest modstandsdygtige over for ydre påvirkninger er salt eller kurt. Procentdelen af ​​fugt i det overstiger ikke 20%, men salt indeholder mindst 2%.Denne sort er en traditionel madreservat for jægere og hyrder, den forekommer meget sjældent på salg, velegnet til mad i flere år.

Røgede hoveder tørres i røg, indtil der dannes en fast skorpe, der ikke tillader luft at passere igennem. Du kan opbevare ca. 5-6 måneder. Den mest lækre og ømme, friske ost holder ikke i køleskabet i mere end 2-3 dage på øverste hylde væk fra fryseren. Desværre begynder det at blive surt og får en ubehagelig lugt.

En lille hemmelighed: Hvis du lægger et stykke sukker med ost, absorberer det overskydende fugt og øger holdbarheden til 6-7 dage.

Det anbefales ikke at fryse Adyghe-ost. Det mister al smag, aroma og nyttige egenskaber, bliver til en gummiagtig masse, det frosne produkt begynder at smuldre. Det er bedst at købe det i små portioner og ikke være doven med at gå i butikken eller på markedet for frisk ost.

Video: Adyghe ost opskrift fra butiksmælk

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer