Sådan dyrkes ruccola i vindueskarmen

Arugula er en plante afrodisiakum og grøn læge, der beskytter mod sygdomme i skjoldbruskkirtlen og prostata, normaliserer hæmoglobinniveauer og fjerner hævelse. Blade med en krydret nøddeagtig sennepsaroma gør almindelige salater og supper til kulinariske kunstværker. Det er bedre at dyrke krydderi i vindueskarmen, fordi det i haven er angrebet af en korsblomstrende loppe, der kan ødelægge hele afgrøden i løbet af få timer.

Sådan dyrkes ruccola på en vindueskarmen

Valg af plantemateriale

Arugula sælges i butikker til sommerboere. Frø behandles før emballering i poser, så de ikke behøver at desinficeres og klædes. Høst modnes på 25-30 dage, hvis du vælger tidlige sorter. Midtsæsonen er klar til brug efter 35 dage. Det anbefales at plante ruccola i kasser eller gryder med intervaller, så der altid er friske grønne i huset.

Krydderelskere kan filtrere tomme skaller ved at nedsænke frøene til plantning i saltvand. Bundfaldet bruges til at dyrke planten, og materialet, der flyder på overfladen, hældes i vasken sammen med vand.

Jordforberedelse

Nogle erfarne sommerbeboere anbefaler at købe jord i specialforretninger. Jord skal være beregnet til dyrkning af frøplanter, ikke indendørs blomster. Denne sort er beriget med fosfor og nitrogenholdige komponenter, så ruccola vil være stærk, og afgrøden vil være rig.

En almindelig chernozem fra haven, som græskar eller bønne kulturer voksede på, er også velegnet. Planten elsker lidt alkalisk og helst neutral jord. Dør, hvis der er tørv urenheder i basen.

En hjemmelavet mulighed fremstillet af torv, humus og sand er velegnet. Den første og den anden komponent i lige forhold, den tredje har brug for mindre. Det vigtigste er, at jorden bliver sprød og løs.

Rucola skal beskyttes mod svampe og skadedyr ved at kalcere jorden i ovnen. En halv time ved den højest mulige temperatur. Et alternativ er kogende vand eller en opløsning af kaliumpermanganat, som jorden hældes med. Efter desinfektion insisteres basen i 1-2 uger, så der vises positive mikroorganismer i den.

Hvad man skal bruge kasser

Arugula er uhøjtidelig, slår rod i næsten enhver kapacitet. Egnede trækasser, plastbeholdere eller blomsterpotter, kan du omdanne til en mini-havepakker med mælk. Sidens højde skal være mindst 12 cm. Åbningerne nedenfor er obligatoriske, gennem hvilke overskydende fugt vil forlade, og luft vil strømme til rødderne.

Hvad man skal plante ruccola

Kasser anbringes på understøtninger eller bakker for ikke at plette vindueskarmen. Beholderens bredde afhænger af størrelsen på det vindue, som krydderierne vokser på. Gryder flyttes til glasset, så anlægget får meget sol.

Vigtigt: Du kan ikke plante rucola i torvpotter eller tabletter, fordi det i sur jord dør.

Forberedelse og afstigning

Det anbefales at begynde at plante frø i marts, når der er flere solrige dage. Om vinteren, uden yderligere belysning, vokser planten langsomt, strækker sig opad, svækkes og hurtigt visner.

Må ikke undgås et dræningslag. Knust mursten er nyttigt, du kan hente små sten eller gnide et stykke polystyren. Hæld knuste lerfad eller groft sand i en gryde. Hvad skal tykkelsen på dræningslaget være? Cirka 1,5–2 cm plus 6–8 cm jord, som er let tampet.

Frø, der har været i saltvand, vaskes og tørres. Befugt jorden fra sprøjtepistolen, du kan lave flade huller eller rækker, men det er ikke nødvendigt.3 cm bagud fra hvert frø, så ruccola har plads til vækst.

Hvis du vil hente plantemateriale med en våd tændstikker, skal du lægge den i jorden. Når alle frøene er i kassen, drys med varmt vand fra sprøjtepistolen. En vandkande til blomster fungerer ikke, fordi den eroderer jorden. Drys ovenpå med et centimeter lag jord, knus det forsigtigt med en slikkepotte, og luk hver kasse eller gryde med en plastikpose. Papirkurvposer er nyttige, glas kan bruges i stedet for et låg.

Rucola-pleje inden de første skud

Frø, der er i jorden, solen er ikke påkrævet. Tanke med ruccola skal placeres i et varmt rum uden træk, hvor temperaturen ikke falder til under +18 grader, ellers vil frøplanterne være svage.

Jorden skal forblive fugtig. Hvis det tørrer, fugtes det let med en sprayflaske. Vandfyldt land er ideelt til udvikling af svampe, så planten vandes moderat, helst ikke mere end en gang hver anden dag.

Lys og varm

Efter 5-7 dage spirer de første bud, der har brug for solen. Fjern poserne, lad glasset stå i en uge, og overfør kasser og gryder til den sydlige vindueskarmen. Det er i denne del af huset det meste af verden. Hvis vejret er dystert, skal du installere en almindelig bordlampe ved siden af ​​ruccola. Der skal være 60 cm mellem anlægget og belysningsarmaturet, så de kunstige stråler ikke tørrer jorden. Du kan øge vandingsmængden, hvis jorden inden i bliver tør. At bestemme fugtighedsindholdet er enkelt: læg fingeren i jorden og prøv.

Rucola spirer

Om vinteren, efter solnedgang, tændes lampen i mindst 4 timer, så spirerne ikke strækker sig. Om foråret er dagslys 9-11 timer, så lyset skal fungere fra 7 til 17 til 18.

Spirer beskytter mod træk. De er farlige for enhver plante, men ruccola er meget øm og følsom. Du kan ikke åbne vinduerne på vinduerne, hvor miniatyrhaven er placeret. En stabil temperatur i rummet skal opretholdes, så termometeret ikke viser mindre end +17.

Ekstra pleje

Frøplanter i alderen 8-10 dage anbefales at tynde ud ved at fjerne svage og forkrøblede planter. De kan sættes til salater eller supper, beskæres rødderne og vasker bladene grundigt. De resterende prøver vandes regelmæssigt fra en sprøjte, en teske eller spray. De dyrkede buske tåler normalt +10 grader og +25.

De næringsstoffer, der er indeholdt i jorden, er tilstrækkelige til den normale vækst af ruccola. Planten behøver ikke at befrugtes yderligere. Hvis krydderiet ser ud til at udvikle sig dårligt, kan du bruge jernchelat. Du skal afstå fra nitrater og organisk gødning, fordi planten hurtigt absorberer alt, hvad der er i jorden, og dette kommer ind i gartnerens plade.

Arugula modnes en måned senere, nogle gange tidligere. Skær anbefalede blade med en højde på 10 og flere centimeter. Ikke alle på én gang, men efter behov, fordi greenerne ikke opbevares i lang tid, selv i køleskabet. Det er nødvendigt at have tid til at høste indtil 45-50 dage, hvor planten begynder at blomstre. Du kan efterlade flere buske og selv prøve at fylde frøene op.

Tip: Huset vil altid have frisk ruccola, hvis plantet i små portioner, efter 1-1,5 uger.

Der er intet kompliceret i at dyrke en populær plante. Ingen grund til at befrugte, blødgøre frø eller overholde særlige temperaturforhold. Rucola har tilstrækkelig almindelig jord og masser af sol til at gøre bladene saftige og velsmagende. Selv nybegyndergartnere er i stand til at plante på deres vindueskarmen en rigtig have med nyttig krydderier, der bruges til at tilberede retter i elite restauranter.

Video: nyttige egenskaber ved ruccola

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer