Sådan dyrkes spinat i vindueskarmen

Spinat er en af ​​de mest nyttige planter der er egnede til at dyrke derhjemme. Et stort antal vitaminer gør det ekstremt almindeligt blandt dem, der er interesseret i deres helbred og foretrækker vegetarisk mad. Spinat er også fantastisk som krydderier til kød- og fiskeretter. For at selv den hårde vinter skal spise unge, grønne skud af denne plante, skal du vide om reglerne for dyrkning af spinat derhjemme i vindueskarmen.

Sådan dyrkes spinat på en vindueskarmen

Spinat popularitet

I europæiske lande er spinat en meget populær plante. Salater tilberedes derfra, tilsættes under konserves, bruges næsten overalt og altid. Spinat fik en sådan udbredelse blandt den udenlandske befolkning på grund af det høje indhold af organiske jernforbindelser, vitaminer fra forskellige grupper samt aminosyrer. En nyttig plante spises ikke kun af voksne: fra 4 måneders alder er spinatpuré inkluderet i barnets diæt, så babyens krop er bedre mættet med de nødvendige vitaminer.

I Rusland er spinat ikke så populær som i Europa, men hvert år begyndte folk at bemærke dets positive egenskaber og gradvist bruge det til mad. I dag bruges spinat meget af dem, der holder af deres rette ernæring eller af vegetarer. På grund af det faktum, at spinat kun er egnet til brug i frisk form, er der et presserende behov for dyrkning af året af året rundt.

Hvad du har brug for at vide om spinat

 1. Spinat er en plante, der kun vokser med en lang dag. Hvis du vil dyrke spinat i efteråret-vinterperioden, skal du give frøplanter en ekstra lyskilde.
 2. Planten er i stand til at modstå kulde op til +8 grader celsius, men +15 grader kan betragtes som den mest optimale temperatur. I varmt vejr går spinat hurtigt ind i skyde-fasen, og at spise blade bliver umuligt. Derfor kan det bedste sted i huset til dyrkning af spinat betragtes som en vindueskarme på nordsiden eller en balkon.
 3. Spinat er ikke meget moden. Kun 40 dage efter plantning kan du få de første blade klar til brug.
 4. Planten er ikke egnet til langsigtet vækst. Efter 2-3 sektioner stopper bladene med at vokse, og pilene med frø begynder at dannes. Derfor er det effektivt at plante tre potter med en plante på én gang for at mætte din krop med nyttige vitaminer uden afbrydelse.
 5. Kulturen foretrækker neutrale eller let alkaliske jordarter. Man skal være særlig opmærksom på dette, da der i et surt miljø kan optræde gule pletter på overfladen af ​​bladene eller frøplanter vil begynde at falme på egen hånd.
 6. Spinat er en fugt-elskende plante, der ikke tåler hverken udtørring eller en stor mængde vand. Før plantning er det nødvendigt at tage sig af dræning og et lille hul i bunden af ​​potten. Hvis du skal dyrke spinat derhjemme, hvor luftfugtigheden konstant er lav, skal du sprøjte bladene to gange om ugen med almindeligt vand fra en sprayflaske.

Regler for dyrkning af spinat i vindueskarmen

For at al din indsats ikke spildes, og du kunne få en stor afgrøde af nyttige spinatske, skal du ansvarsfuldt henvende dig til plantningen af ​​planten. Efter enkle regler forenkler du landingsprocessen og vil nyde resultatet.

Regler for dyrkning af spinat i vindueskarmen

 1. Den første ting, du skal tænke på, er porcelæn til at vokse. Det bør ikke være for dybt, bredt eller langt - en almindelig blomsterpotte, hvor der skal laves et drænhul, kan betragtes som et ideal.
 2. Det næste trin er at forberede jorden. I princippet er spinat ikke en krævende plante, almindelig gadejord kan være velegnet til det, så længe det ikke er surt. I dette tilfælde skal du overveje at fodre med forskellige vandopløselige eller tørre stoffer. Men den mest velegnede til spinat er jorden, der består af en del af vermicompost og to dele af speciel kokosfibre.
 3. Før du lægger jorden i gryden, skal du passe på dræningen. For at gøre dette, læg et lag ekspanderet ler eller skumplast med sand i bunden af ​​opvasken. Dette forhindrer planten i at oversvømme - overskydende vand drænes ned og strømmer til rødderne, hvis nødvendigt.
 4. Tag dig tid til at plante frøene umiddelbart i jorden! Spinatfrø har en meget hård, tæt ydre overflade. Hvis du ikke holder kornene i vandet, begynder spirerne først at dukke op efter 2-3 uger. Den bedste mulighed er at efterlade frøene i en dag i vandet, derefter dræne og hæld vandet let tonet med kaliumpermanganat (lys hindbærfarve). I en desinfektionsopløsning skal frøene også opbevares i cirka en dag.
 5. To dage senere kan du udføre landing. Frø bør ikke være dybt nedsænket i jorden - ikke uddybe mere end 1 cm. Hvis du vil dykke skud, kan du plante frøene ofte i en gryde. Hvis du planlægger at straks fordele frøene i 2-3 stykker pr. Gryde, behøver du ikke længere at dykke sådanne skud i fremtiden.
 6. Hver pot med plantede spinatfrø skal lukkes med en plastikpose for at skabe en drivhuseffekt. Under sådanne forhold kan du få frøplanter efter 6 eller 7 dage.
 7. Hvis plantens frø blev plantet ofte, og spinat er nødt til at dykke, kan du udføre disse forholdsregler efter udseendet af 2 eller 3 blade på planten. Fjern forsigtigt en spire fra den fugtige jord, den skal straks plantes i en separat skål med den samme jordkomposition og dræning. Forsøg ikke at placere skud tæt på hinanden. I en rund gryde, plant 3 stykker spinat (på billedet af en trekant).
 8. Spinat skal vandes, når det tørrer, uden at det går over og ikke holder det tørt. Det vil være muligt at skære blade efter 3-4 uger fra udseendet af frøplanter. Bladene vil være 100% nyttige, fri for pesticider, tilsætningsstoffer og andre skadelige stoffer, der fylder hylderne i supermarkeder.

Hvad hvis ...

Spinat er ideel til dem, der kun lærer teknikken for at dyrke planter, men ønsker at forsyne sig selv og deres familie med et naturligt og sundt produkt. Her er nogle nyttige tip, der hjælper dig med at besvare dine vigtigste spørgsmål:

Hvad skal man gøre, hvis de spirede frø trækkes op uden at give den første indlægsseddel?Planten har ikke nok lys! Hvis du dyrker spinat om efteråret eller vinteren, skal du sørge for at give planten ekstra lys, installer en lampe.

Spinat efterlader svagt, planten vokser langsomt? Dette kan normalt ses, hvis jorden er svækket, og der ikke er nogen fordelagtige sporstoffer i den. Gødning hjælper dig med at løse denne situation.

Spinat er en sund og uhøjtidelig plante. Når du dyrker det selv på en vindueskarmen, giver du hele familien nyttige vitaminer hele året rundt.

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer