Sådan spirer du havre derhjemme

Siden antikken har spiret havre været et populært middel til behandling og forebyggelse af mange sygdomme. Selv i det gamle Egypten blev det spist til medicinske formål i håb om at slippe af med lidelser, og i dag er der en ny og temmelig almindelig retning for rå mad, hvor spirede havre er hovedproduktet. For at bruge disse sunde frø dagligt i kosten er det imidlertid nødvendigt at spire dem korrekt.

Sådan spredes havre

Fordelene ved spiret havre for kroppen

Spirede havrekorn er et rigtigt lager med sporstoffer og vitaminer. Ved sammensætningen af ​​nyttige stoffer kan havre let konkurrere med de dyreste kosttilskud, ikke underordnede på noget tidspunkt. For at bekræfte den høje værdi af korn i praksis, bør vi give et eksempel fra historien: i det forrige århundrede på grund af hyppige sygdomme i landdistrikterne i Indien besluttede regeringen at gennemføre et særligt statligt "frøplante" -program, ifølge hvilket flere kilogram havre blev afsat til hver familie til spiring og spise. Takket være denne politik har det indiske lederskab været i stand til at reducere dødeligheden markant og øge forventet levealder markant.

Hvad kan almindelige, ubeskrevne spirede havrefrø give til den menneskelige krop?

 1. Spirede havre stimulerer gastrointestinal bevægelighed, med andre ord elimineres forstoppelse, flatulens, kolik, sværhedsgrad og mange flere fordøjelsesproblemer.
 2. Havre i spiringsfasen fungerer som en glimrende erstatning for vitaminkomplekser, da den indeholder alle de stoffer, der er nødvendige for at opretholde et godt helbred. Kornene indeholder aminosyrer, hvis indhold øges flere gange, når de vokser, vitaminerne i gruppe B, E, C, PP, K og mange andre. Havre vil hjælpe med at kurere hypovitaminose effektivt og uden særlige omkostninger og beskytte kroppen mod sæsonbetingede sygdomme.
 3. Plantes spiringsfase er den mest aktive og kraftfulde, fyldt med ægte naturlig energi. På dette tidspunkt finder millioner af processer sted i kornet, så lyse, saftige stængler og blade begynder at vises fra de døde, ved første øjekast, perler. For den menneskelige krop kan denne ladning af energi positivt påvirke humør, metabolske processer og indstille på en positiv måde.
 4. Det vides, at fordelene ved spiret havre er gavnlige for hele den voksne befolkning, men den smukke halvdel af menneskeheden bruger denne naturgave særlig hårdt. På grund af det høje indhold af jern, magnesium, fosfor er korn i stand til at give håret glans, styrke og styrke. Efter regelmæssig brug begynder pigerne at bemærke styrkelsen af ​​neglene, tænderne er også mættede med manglende elementer. Det er værd at tilføje, at den spirede havrekstrakt bruges i vid udstrækning til fremstilling af kosmetik, så korn, der spires derhjemme, kan være en fremragende erstatning for kemiske produkter.
 5. Spirede kerner fremskynder også metabolske processer, forhindrer forekomst af blodpropper, fremmer fornyelse af blod og har en gunstig effekt på funktionen af ​​skjoldbruskkirtlen.

Sådan spirer du havre derhjemme

Når du har købt havre, anbefales det at lade frøene "vænne sig" til stuetemperaturen i flere minutter, det er især vigtigt, hvis du skal spire frøene om vinteren. En skarp temperaturforskel kan påvirke spiringen negativt.

Sådan spirer du havre derhjemme

Forsøg ikke straks at spire et stort antal korn - holdbarheden for et sådant produkt er kun 3 dage i køleskabet.Det er bedre at tilberede korn, da de spises.

De vigtigste elementer til hav spire er belysning, vand og temperatur. Forbered derfor et sted, hvor der vil være en temperatur på ca. 23 grader celsius, der vil ikke være nogen træk, og sollys vil ikke være direkte. Vindueskarmen er bedst egnet i lejligheder, men du kan uafhængigt arrangere skålene med frø på ethvert andet passende sted.

Der er flere tilgængelige metoder til spiring af havre:

 1. Skyl en lille mængde frø, omkring en håndfuld, omhyggeligt under rindende vand og hæld i en ren krukke. Hæld kornet med vand ved stuetemperatur og hold dem sådan i 8 timer (det anbefales ikke at dække beholderen med et låg). Efter fristen skal du skylle de hævede frø og placere dem på en underkop dækket med et vådt stykke stof, dæk havren med det samme våde lommetørklæde eller gasbind. For at spireede havre skal spises, skal der gå 12-14 timer til. Efter denne tid vises hvide "haler" på højst 2 mm på kornene - dette indikerer, at frøene har samlet det største antal næringsstoffer og kan indgå i din diæt.
 2. For at accelerere processen med spiring af frø lidt, kan du bruge følgende metode. Hæld 3 spsk skyllede havre i en lille krukke. Fyld med vand ved stuetemperatur (0,5 liter), dæk med gasbind og fastgør det med et elastisk bånd eller brug et låg med hyppige og små huller. Lad det brygge i 8 timer (for eksempel om natten). Om morgenen, uden at åbne dåserne, hæld vand ud, tilsæt en ny, ryst forsigtigt dåsen, hæld den ud igen. Vend glasset på hovedet, og sæt det på enheden, f.eks. Tørring efter tallerkener eller skeer. Udfør denne procedure dagligt i 3-4 gange. Allerede om aftenen vil du bemærke, hvordan spirerne begynder at kløe. Læg frøene i en beholder og sæt dem i køleskabet. Husk, at du kun kan spise spiret havre kun i 3 dage!

Vær opmærksom!

Før du køber havre i en butik, skal du sørge for, at frøene er rene og faste. Frø, der har ligget i et år, er bedst egnede. Se dog nøje på kornet for spor af rådne - hvis du lugter en skarp lugt eller ser skimmel - bedst nægte købet og kigge efter en anden havre.

Hvis du gik glip af øjeblikket, og frøene allerede har grønlige spirer større end 2 mm - spis aldrig dem! De bliver giftige! Kast væk og forbered nye spirede frø.

At spise havre har nogle kontraindikationer! Inden du begynder behandling med dette folkemiddel, skal du søge råd fra en specialist. En af de mest almindelige sygdomme, hvor brugen af ​​spirede kerner er farlig, er:

 • Nyresygdom
 • Galdeblære
 • hjerter
 • lever

Nogle patienter kan opleve individuel intolerance, så inden du begynder at spire havre for dig selv, kan du finde ud af mulige bivirkninger.

Spirede frø af så sundt korn som havre er et helt lager med nyttige stoffer, der hjælper med at tackle mange sygdomme. For at bruge dem i kosten dagligt skal du fremstille hele teknologien til deres spiring korrekt. Når du overholder alle ovenstående tip, kan du forbedre din krop og give den endnu mere styrke til gode gerninger og storslåede handlinger!

Video: hvordan man spirer rug, hvede, grøn boghvede, havre osv.

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer