Sådan fodres en budgie

Budgie er en sød og snakkesalig fugl, der kan erobre selv det mest ulydige hjerte. Papegøjer er almindelige kæledyr på grund af deres uhøjhed og mangel på særlig pleje. Men hvis der vises et lille levende væsen i dit hjem, skal du forstå, at du nu er ansvarlig for det. Den første ting, du har brug for for et nyt familiemedlem, er buret. Det skal være rummeligt og lyst. Papegøjer kan lide at være midt i rummet, så de har en god udsigt. Forlad ikke buret i nærheden af ​​varmeapparater og i træk - fuglen kan blive syg.

Sådan fodres en budgie

Hvad angår fodring af en papegøje, skal den være afbalanceret. I naturen lever papegøjer af korn, plantefrø, urter, grøntsager og frugter, små insekter og insekter. Fuglens ernæring skal tilfredsstille sine behov for vitaminer, mineraler, sporstoffer. Korrekt og varieret ernæring sikrer papegøjen en sund og lang levetid.

Hvornår og hvor meget man skal fodre papegøjen

Normen for tør mad til en papegøje er 2 teskefulde om dagen. Nogle gange forbruger unge mennesker mere. Men husk, at du ikke kan fodre en fugl - give den ikke mere end tre skeer om dagen. Hvis en fugl spiser al den mad, der er givet til den om morgenen, skal du ikke give hele portionen om morgenen. Faktum er, at en papegøje kan have en hurtig stofskifte, og et langt ophold uden mad kan være farligt. Hvis du rejser et par dage, skal du ikke straks fodre hele portionen mad i feederen i de kommende dage med dit fravær. Først vil fuglen spise alt, og derefter vil den lide af sult, den kan endda dø. I dette tilfælde er det bedre at købe en speciel feeder, der på et bestemt tidspunkt producerer den rigtige mængde foder. Men dette er trods alt automatisk, og det fungerer muligvis ikke. Derfor er det mest pålidelige at give budgie til venner et stykke tid eller at bede nogen fra familien om at fodre kæledyret.

Når du giver papegøjen tør mad, skal du først hælde den næste portion, når arkføderen er tom. Ofte regales papegøjer kun med deres yndlings korn, mens andre forbliver uberørte. Men for at kæledyret kan modtage alle de nødvendige sporstoffer, skal dets ernæring varieres.

Papegøje Drikker

Ud over ernæring skal du være opmærksom på fuglenes vand. Der skal installeres en speciel drikkeskål i buret. Brug ikke enkle kopper - fuglen vil blot slå den rundt, papegøjen selv bliver uden vand, og buret bliver desuden vådt. Særlige drikkeskåle, der er fastgjort til burets stænger, er vanskelige at vende; papegøjen kan altid drikke om nødvendigt. Vask dine drikkeskåle regelmæssigt og lad dem ikke være i sollys - forskellige mikroorganismer kan begynde at udvikle sig i vandet. Vask ikke drikken med vaskemidler - bare skylning er normalt nok. Du kan drikke dit kæledyr med kogt eller specielt flaskevand til børn.

Foruden kæledyrsvand kan du behandle med juice fra grøntsager og frugter, der er tilladt for din fugl. Det er strengt forbudt at give fugle mælk - kroppen af ​​en papegøje producerer ikke laktose, hvilket er nødvendigt for fordøjelsen af ​​mejeriprodukter. Hvis du giver fuglemælken, kan det have maveproblemer.

Sådan fodres en budgie

Det er bedst at oprette to fodertruger i papegøjeburet - et til tør mad og et til frisk frugt og grøntsager. Så hvad skal man fodre de fjedrede så hans krop ikke oplever nogen mangel?

Sådan fodres en budgie

 1. Kornet. Dette er basis for ernæring for enhver fugl. Mad til papegøjer kan købes i den klarlægede veterinærbutik.Mere end halvdelen af ​​denne sammensætning inkluderer typisk forskellige typer hirse - hvid, sort, rød og gul. Foruden hirse er der hampfrø, hør, kanariefrø og hvede. Mange ejere giver frøene til fuglene, hvilket gør dette til en stor fejltagelse. Solsikkefrø samt nødder er meget fedt for fuglen. Papegøjefødevarer skal bestå af lige og glatte korn uden skader og ormehuller. Kontroller produktets holdbarhed - gamle kerner mister deres ernæringsegenskaber. Du kan kontrollere kornens kvalitet, hvis du blødgør dem med vand. Dårlige frø mister deres spiring. Hvis din mad ikke er spiret, skal du ikke fodre fuglen med et sådant produkt.
 2. Grønne. Foruden hovedmaden skal du regale papegøjen med grønne planter. Dette kan være toppen af ​​gulerødder eller radiser, nogle indendørs planter, græs fra haven. Det er bedre at samle greener langt fra veje - på denne måde kommer mindre skadelige stoffer i græsset. Budgerigars elsker at feste på mælkebøtter, grøn salat, spinat, kløver, plantain, pil-te og en række. Men det er bedre at nægte krydret greener - dild, korianderpersille anbefales ikke til fugle. Nogle planter giver en papegøje som medicin. F.eks. Med diarré er kamille egnet, med lungebetændelse og rhinitis - coltsfoot, forberedes en planterbuljong til immunitet. Skær ikke de valgte greener i stykker, hæng bare bundten under burets loft. Papegøjer elsker at vælge, hvad de kan lide.
 3. Bær, frugt og grøntsager. Friske frugter, grøntsager og bær er en forudsætning for en afbalanceret diæt. Ikke alle papegøjer er imidlertid vant til sådan mad og kan ofte nægte det. Det er vigtigt at vælge nøglen til dit kæledyrs afhængighed. Den ene papegøje foretrækker at pikke hele frugten, den anden elsker, når bærene skæres i terninger. Stadig andre spiser gulerødder kun, hvis de er revet. Papegøjer kan gives ananas, banan, kirsebær, fersken, abrikoser, druer, vandmelon, brombær, hindbær, pærer, æbler. Favoritgrøntsager inkluderer zucchini, majs, kål, bønner, gulerødder, tomater, græskar, rødbeder og næse. Når du giver dit kæledyr grøntsager eller frugter, skal du skræl dem fra kernen, groberne og hård hud.
 4. Mineraler. Specielle stoffer, uden hvilke ingen papegøje kan overleve, skal også være til stede i dit kæledyrs diæt. Giv fuglen et hakket æggeskal - den er rig på calcium. Læg også med jævne mellemrum særlig kridt (ikke bygning), kul, knoglemel i buret. Nogle gange skal der gives en papegøje citronsaft og æble cider eddike fortyndet med vand. For god fordøjelse i dyrets celle skal være organisk og uorganisk sand. Mineralstenen bruges ikke kun til at skærpe næb, men også som en kilde til mineraler. Sepia, skelettet af blæksprutte, hjælper papegøjen med alle de nødvendige mineraler. Dette pulver indeholder de fleste af de nødvendige additiver. Derudover skal der undertiden sættes en dråbe honning til kæledyrets vand - dette øger din fugls immunitet. Fortynd en kost om fjeret cottage cheese og fiskeolie en gang om måneden - en kilde til omega-3 fedtsyrer.
 5. Kashi. Dette er en anden favoritfest af fugle, som de ikke kan afvise. Kog grød skal være uden salt, sukker og smør. Og det er bedre ikke at koge kornet, men blødlægges med kogende vand.
 6. Spirer af hvede. En anden vigtig ingrediens til fodring af papegøjer er spiret hvede. Det indeholder en enorm mængde vitaminer, der kan udgøre endda en alvorlig mangel. Spiret hvede er praktisk, idet det kan dyrkes derhjemme selv om vinteren, når der praktisk talt ikke er noget grønt. Det er nødvendigt at dyrke hvede som denne. Tag en håndfuld udvalgte korn, og skyl dem med lunkent vand. Læg et stykke gasbind på en flad og dyb nok plade og hæld korn på den. Hæld kornene med vand, så de er let dækket med væske. Lad det være på et varmt sted. Skyl kornene hver 4-6 time.Hvede vil spire om en dag - delikatessen er klar til at spise.
 7. Kviste. Papegøjen kan godt lide at gnave alt omkring, tilbyde ham grene og kviste træer. Pindene skal først blødlægges natten over og derefter dryppes med kogende vand. Dette vil beskytte dit kæledyr mod skadelige bakterier og infektioner. Stænger af kirsebær, viburnum, æble, lind, bjørk og bjergaske vil ikke kun besætte dit kæledyr og undergrave det næb. Træ indeholder næringsstoffer, som fuglen også har brug for.

Dette er grundlaget for kosten ikke kun for undulaten, men også for mange andre fjerede kæledyr. Men for at beskytte et nyt familiemedlem mod sygdom og endda død, skal du vide, hvad du skal beskytte fuglen mod.

Hvad kan ikke give en papegøje

Her er et par punkter, man skal undgå.

 1. Papegøjer bør ikke gives frugter som mango, avocado, persimmon og papaya.
 2. Undulater kan ikke spise nødder.
 3. Følgende plantearter er meget giftige for papegøjer - anthurium, begonia, lyng, hyacint, gladiolus, smørblomst, liljekonvalie, Kalanchoe, bregne, snedrop, spathiphyllum (kvindelig lykke), ficuses, tulipaner. Derudover skal du ikke give papegøjer toppe af tomater, kartofler og paprika.
 4. Papegøjer bør ikke gives mælk.
 5. Papegøjer skal ikke spise krydderier, salt og sukker. Hvis der stadig er tilladt en lille mængde sukker (tilberedning af korn til kyllinger af undulater), betragtes salt som en reel gift.
 6. Fod ikke fuglen fra dit bord. Ingen stegte og buttery retter, pasta osv.
 7. En papegøje bør ikke gives friske kager og brød generelt. Det maksimale, der kan tillades, er kiks, der er lavet af hvidt brød i små mængder.
 8. Chokolade, slik, cookies er også ubrugelige for et kæledyr. De kan føre til forskellige fjedrede sygdomme.

Glem ikke disse forbudte punkter, hvis du ønsker dit kæledyr et langt og sundt liv.

En afbalanceret diæt med fjerkræ er grundlaget for dens levetid, sundhed og humør. Hvis du gør alt det rigtige, vil fuglen uophørligt glæde dig med dens snakkesalighed og munter tril. Pas på dine kæledyr, fordi du er ansvarlig for dem.

Video: hvad der føder en papegøje undtagen foder

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer