Sådan øges selvtillid for en mand: nyttige tip

Samfundets holdning til mennesket er stort set forudbestemt af hans holdning til sig selv. Tillidsfulde mennesker er lettere at kommunikere, få venner, klatre i karriererstigen. Tværtimod er en usikker person sammenkoblet og genert. Dette medfører svigt i mange aktivitetsområder. Selvtillid afhænger direkte af en persons selvværd. Hvad er selvværd, og hvordan kan man øge det?

Sådan øges selvtilliden for en mand

Hvad er selvværd?

Selvværd er en persons holdning til sig selv, opfattelsen af ​​hans styrker og svagheder, personlighedskarakteristika og karaktertræk, evnen til at komme til rette med dem. Personlighed er et begreb, der bestemmer en persons sociale side, mulighederne for hans intellekt og temperament, afsløringen af ​​hans individuelle træk i forbindelse med social aktivitet. Umodne individer, som ikke ofte er i stand til at vurdere sig selv fra siden meget ofte har lav selvtillid. Men dette kan læres. Forøget selvtillid og personlighedsændringer er uløseligt forbundet.

Hvad er selvværd

Der er flere typer:

 1. Oppustet. Det opstår, når en person ikke er i stand til at indrømme sine mangler, betragter sig selv som den bedste, uanset hvad.
 2. Normal. Mennesker med sådan selvtillid ser nøgternt på enhver livssituation, accepterer let både sejr og nederlag og finder deres plusser i alt.
 3. Undervurderes. Sådan selvtillid fører til beslutsomhed, manglende evne til at acceptere sig selv, som de virkelig er. I dette tilfælde betragtes hvert nederlag af en person som en personlig tragedie.

En overvurdering af ens “jeg” såvel som en undervurderet er ikke normen. Det irriterer andre og i sidste ende forstyrrer også selvrealisering. Vi bør stræbe efter at finde en "mellemgrund".

Hvorfor selvtillid er nødvendig, og hvordan dannes det

Evaluering af dit "jeg" vil udføre flere vigtige opgaver:

 1. Beskyttende. Det kommer til udtryk i evnen til at beskytte deres interesser mod eksterne faktorer, blandt andre menneskers mening.
 2. Udvikling. Kun en person, der ikke er bange for forhindringer og ved, at han vil klare dem, kan arbejde på sig selv og bestemt gå mod målet.
 3. Regulatory. Denne funktion giver dig mulighed for at løse de opgaver, der er tildelt den enkelte.

Selvtillid dannes på baggrund af temperament og karaktertræk, men det samfund, hvor personen befinder sig, hans resultater og sociale status har den største indflydelse. Der dannes en ond cirkel: For at øge selvværd er det nødvendigt at have et godt sted i samfundet, men for at få det skal du have tilstrækkelig selvtillid. Oftest står mænd over for problemet med lav selvtillid. Hvordan lærer man at værdsætte dit eget “jeg”?

Hvordan vises lav selvtillid

Et sådant problem står af disharmoniske umodne individer med følgende accentuationer (spidse træk):

 1. Foruroligende. Sådanne mennesker er altid bekymrede for, hvad andre vil sige. De er bange for kritik og opfatter det altid som en tragedie. Engstelige individer er ikke selvsikre, ofte misundelige og har en tendens til at behage alle.
 2. Dysthymic. Disse mennesker vender sig væk fra andre, foretrækker ensomhed og føler sig altid usikre i samfundet.
 3. Pedantisk. Sådanne individer stræber efter orden i alt, de idealiserer deres image og har lav selvtillid, hvis virkeligheden ikke svarer til det ønskede.
 4. Demonstrative. Disse mennesker vil altid være i rampelyset.De har ofte stor selvtillid, men hvis samfundet ikke accepterer deres nye image, kan de udvikle et mindreværdskompleks i sig selv.

Det er vigtigt at bestemme accentueringen af ​​karakteren og forsøge at udjævne dens svagheder.

Hvordan en mand for at øge selvtilliden

Der er et par enkle regler at følge:

Hvordan en mand for at øge selvtilliden

 1. Ingen sammenligning. Der vil altid være mennesker, der er smartere, smukkere, stærkere, højere, slankere end dig. Du kan ikke være den bedste i alt, og du er nødt til at klare det, ikke sammenligne dig selv med andre mennesker.
 2. Kun positiv kommunikation. Vores selvværd er i højere grad formet af samfundet. Du skal ikke kommunikere med dem, der ikke respekterer dig eller endda åbent ydmyger dig. Det er vigtigt at finde nogen, der kan støtte og muntre op i vanskelige tider.
 3. Vi bestemmer fordelene. Find dine styrker. For at gøre dette skal du skrive alle de gode karaktertræk på papir, læse listen igen hver dag og prøve at øge den.
 4. Fjern fejlene. Skriv alle dine svagheder på papiret. Marker dem, der kan løses, så dem, der generer dig mest, med deres eliminering og start.
 5. Selvhypnose virker vidundere. Start hver dag med bekræftelser. Gå til spejlet og sig komplimenter til dig selv, bare gør det med tillid. Gentag proceduren om aftenen, før du går i seng. Skimp ikke på gode ord for dig selv.
 6. Gør gode gerninger. Du kan gøre nogle små ting: fodre en omstrejfende hund, fjerne en kat fra et træ, hjælpe en nabo med at bringe tunge poser og meget mere. Det er vigtigt at føle sig hjælpsom. Derudover øger gode gerninger ikke kun selvtillid, men også humør.
 7. Skift dit billede. Forestil dig, hvordan du gerne vil se ud. Enhver endda det fedeste billede. Hvad forhindrer dig i at realisere dine ideer? Gør dig hurtigt opmærksom og gør dig selv den, du vil være.
 8. Vær ikke bange for fordømmelse. Der vil altid være nogen, der ikke kan lide noget i dig. Lad det være hans bekymring, ikke din. Du kan ikke behage alle, det vigtigste er at lide dig selv.
 9. Drøm besættelse. Ofte har folk lav selvtillid på grund af det faktum, at de driver en ikke-elsket forretning. Vær modig og ændre dit liv. En person får altid en bedre aftale, som sjælen ligger til.
 10. Lær nye ting. At få ny viden er meget nyttig ikke kun for intelligens, men også til selvtillid. Jo mere du ved, jo højere ser du i andres øjne og i dine egne.
 11. Opdater din garderobe. Nye ting munter op og tilføjer tillid. Naturligvis kun hvis du kan lide denne ting.
 12. Se en terapeut. Hvis du ikke kan øge din selvtillid alene, kan du ty til hjælp fra en specialist. Der er endda træninger for usikre mennesker.

Vi kan konkludere, at lavt selvværd er en personlighedstræk, der griber ind i kommunikation med mennesker og selvrealisering. Du kan øge det på forskellige måder, herunder gennem at arbejde på dig selv og psykoterapi. Det vigtigste er at have et ønske.

Video: hvordan man kan elske sig selv og øge selvtillid

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer