Sådan opmuntres et barn: tip til forældre

Hvordan tilskynder man et barn? De fleste psykologer siger, at ofte forældre gør det forkert. Derfor kan babyen vokse op som en lunefuld egoist. Lad os finde ud af det sammen ved hjælp af almindelige metoder.

Sådan opmuntres et barn

ros

Psykologer anbefaler ikke at rose barnet selv, kun give godkendelse til handlinger eller handlinger. Men lad os placere os selv i stedet for afkom. Forestil dig situationen: forsøger at behage forældrene, babyen rengørede rummet eller vaskede opvaskene.

De vigtigste anbefalinger er sætninger som: ”Hvad et rent rum er blevet! Det er så dejligt at være i det! ” eller: "Retterne gnistrede lige!"

Hvad vil barnet føle, hvis ikke for at rose ham? Højre, bitterhed og harme. Når alt kommer til alt blev rummet eller opvasken ikke rent af bølgen af ​​en tryllestav. Har nogen gjort en indsats for at gøre dette? Han selv! Men han modtog ikke en velfortjent belønning.

Derfor overlader vi psykologerne selv til at dykke ned i deres henstillinger, og fra hjertet roser vi vores afkom for hver positiv handling.

Vigtigt! Det er umuligt at prise et barn. Han vil være glad for enhver form for ord fra sine forældre. Især hvis du fortjener det.

væsel

Enkle handlinger som at stryge hovedet eller ryggen, kys og knus kan udføre vidundere i uddannelsesprocessen. Bare overdriv ikke med sådan opmuntring, ellers vil barnet efter hver positiv handling løbe til dig for en belønning.

Glem forresten ikke at rose ros til kærlighed. Dette er nødvendigt, så barnet forstår, hvorfor de opmuntrer ham.

Efter en lille refleksion opstår et andet spørgsmål: hvad skal man gøre med unge? Børn i denne alder har ofte en meget negativ holdning til "kalvets ømhed." Hvordan man skal være

Det viser sig, at der er en vej ud. Hvor trist det måske er, bruger mange teenagere det meste af deres tid på Internettet. Og der har de et meget populært meme kaldet knus. Brug det i kommunikation med barnet. Det kræver ikke strygning eller kys, og faktisk ganske komisk.

Men hvis du i stedet for at kærtegne siger til afkommet: "Ja, du er gode stipendiater, gå klem!", Så tro mig, effekten vil være fantastisk. Barnet vil føle sit behov og vil være stolt over, at hans forældre er på samme bølgelængde.

Rådet. Rummage på Internettet og lære nogle ord fra en teenageslang. Dette er meget nyttigt for dig i kommunikationen med barnet. Brug bare ikke sådanne sætninger offentligt eller offentligt. Børn er generede af sådanne forældre. Men tête-à-tête - altid, oftere og til stedet.

Ophævelse af forbud

Selvfølgelig inden for rimelige grænser. Empowerment bør ikke blive tilladelse. Dette er ikke opmuntring, men uhåndhævelse. Hvordan gør man det rigtigt?

For nogle positive gerninger (hjælp til husholdningsopgaver, den rigtige løsning på problemet, hjemmearbejde) kan du f.eks. Lade barnet gå i seng lidt senere end normalt. Men kun her og nu, det er i dag og ikke hver dag.

En 2-4 år gammel baby anbefales at få lov til at se flere tegnefilm. Børn på 5-7 år kan tillade at købe noget i butikken alene uden hjælp fra voksne. Teenager - kom hjem fra en tur lidt senere end forventet. Men glem ikke den gyldne regel: forfremmelse er god, når den er en gang! Det er ikke værd at indføre løbende ophævelse af forbud.

Rådet. Før du opmuntrer et barn på denne måde, skal du studere hans vaner og ønsker. Desværre er mange forældre praktisk talt ikke bekendt med deres eget barn.

Fælles tidsfordriv

Uanset hvor trist dette lyder, tillader den moderne livsrytme ikke forældrene at tilbringe en masse tid med deres barn.Og nogle gange er det endnu værre: far i "tanke", mor på sociale netværk, barnet leger med sig selv.

Brug fælles spil og aktiviteter som opmuntring. Bare ikke undervisning! Det skal være spil, læse bøger, se tegneserier.

For ældre børn ville den rigtige opmuntring være en tur i parken, på legepladsen, rulleskøjteløb med forældrene.

Teenagere vil nyde en fælles tur til biografen, zoologiske haver og seværdigheder. Tænd fantasien, spørg spørgsmålet, hvad han gerne vil gøre med dig.

Finansiel belønning

Moderne forældre bruger ofte denne type forfremmelse. I stedet for lommepenge får et barn et bestemt beløb til positive handlinger eller gerninger. For eksempel til rengøring af huset eller god undersøgelse.

Opmuntring af et barn med penge

Her banker psykologer især aktivt deres hæle på brystet og beviser, at dette ikke kan gøres! Men lad os indse det nu: uden penge intetsteds og ingen steder. Især hvis forældrene til venner eller klassekammerater bare giver deres børn penge uden grund. Har du brug for dit barns misundelse over andre? Nej? Så vi holder os ajour og opmuntrer afkommet økonomisk.

Men der er nogle vigtige nuancer, der skal overholdes ved hjælp af det monetære ækvivalent af ros:

  1. Beløbet skal stå i forhold til handlingen. Du kan ikke give 500 rubler til opvask, og 50 til rengøring af rummet.
  2. Forældre skal glemme disse penge. Barnet har enhver ret til at bruge dem efter eget skøn. Du kan for eksempel ikke sige: "Dette er til dig nye sko."
  3. Sæt en grænse. For eksempel for fem fem rubler, men ikke mere end 100 rubler om ugen. Ellers plager barnet lærere med et ønske om at svare på tavlen. Eller endda tage læreren til at dele.

Generelt anbefales det at bruge den materielle form for opmuntring så sjældent som muligt, eller til seriøse handlinger eller forhold, der kræver langvarig implementering. Måske slutningen af ​​skoleåret?

Ellers, hvis du betaler barnet for enhver bagatell (at sætte strømpebukser eller feje gulvet), kan du opnå den nøjagtige modsatte effekt. Barnet vil konstant og i stigende mængde kræve lovlig godtgørelse.

Rådet. Bare ikke lige nu om værdien af ​​undersøgelse og viden. Den nuværende virkelighed vil ikke give dig mulighed for at være fuld og klædt og kun stole på viden. Og i butikkerne sælger de ikke mad til studier. Bare henvend dig til økonomiske incitamenter med forsigtighed og overvej alt omhyggeligt. Men udelukker ikke helt.

Gaver

Princippet for drift af et sådant incitament svarer til det, der er beskrevet i foregående afsnit. Den eneste forskel er, at penge erstattes af slik, legetøj, gadgets, tøj. De berygtede psykologer hævder næsten enstemmigt, at dette ikke bør gøres. Jeg våger at argumentere.

Det er ikke selve købet eller den ønskede vare, der betyder noget for barnet. Hvem stødte ikke på en situation, hvor en legetøjsreklame blev glemt 10 minutter efter køb? Børnen har brug for nøjagtigt forældrenes godkendelse af den udførte handling. Selvom det er en æske juice eller en emballage med filtpinde.

Jeg vil give et eksempel fra mit eget liv. Hans søn på 4 år blev købt en slikkepind. Ligesom det uden grund. Han viftede med slik under en gåtur, han faldt det og bemærkede ikke engang. Efter et par dage blev nøjagtigt det samme slik købt som en belønning for at tørre støvet på hans skrivebord. Og ligesom det, fløj candy sikkert på jorden under en gåtur. Åh, hvilken sorg var det! Tårene hældes sådan, at enhver krokodille ville dø af misundelse. ”Mor, ja, jeg fortjener det!” Jeg rengørede, jeg prøvede så hårdt! ”

Naturligvis blev snot og tårer udslettet, og den tredje slikkepind blev højtideligt overdraget til det triste barn. Og du siger - ikke opmuntre børn med gaver.

Nyttige tip

Giv ikke forfremmelse på forhånd. Et barn allerede i en alder af seks måneder er perfekt i stand til at manipulere voksne.Derfor ros eller beløn aldrig din baby på forhånd. Afkom bør have et incitament og ikke et ønske om at få deres egne til enhver pris.

Konkurrer ikke mellem børn om forfremmelse. Hvis man for eksempel er en god studerende, og den anden ikke har sådanne succeser, skal man udelukke prisen for fremragende karakterer fra børns liv. Fra ordet overhovedet. Konkurrenceånden skal være sund og ikke stødende. Husk dette. Eller beløn begge børn uanset resultaterne for ikke at så fjendskab imellem dem. Det er sandt, at dette ikke kan kaldes en opmuntring.

I den økonomiske form for tildelingen er der en interessant detalje. Ud over forfremmelse bør der være bøder. For gode karakterer betaler vi, for dårlige karakterer trækker vi. Det er meget praktisk at tælle i en speciel tabel. Barnet lærer at tælle lommepenge, samtidigt registrere det. Denne færdighed er stor i voksen alder.

Nu ved du hvordan man kan tilskynde et barn. Skimp ikke med ros, så bliver dit barn en normal person med en smuk karakter. For øvrig er nogle gange et opmuntrende smil fra en forælder nok til et barn i stedet for en materiel belønning. Så hvorfor opfinde hjulet igen?

Video: forfremmelse som en metode til forældreskab

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer