Sådan rengør du dine bilsæder med dine egne hænder

Enhver bilentusiast ved første hånd, at der ofte dannes uklare pletter, pletter og kompleks forurening på sæderne. Derfor er der behov for en "hjemme" renseri, hvilket ikke er særlig vanskeligt. I specialiserede tjenester udføres proceduren af ​​kvalificerede mestre, som et resultat af, at prispolitikken er dårlig. Brug de praktiske anbefalinger for at spare hårdt tjente penge og lære teknologien til behandling af bilafdækninger og sæder.

Sådan rengøres bilstole

Praktiske henstillinger

 1. Før man fortsætter med proceduren, er det nødvendigt at forberede det indre af bilen. For at gøre dette, støvsuges sæderne og gulvet, saml store affald. Valgfrit kan du trække den forreste række ud ved at placere den på en blød klud eller plastfolie. Hvis du har dæksler, skal du fjerne dem for yderligere manipulation. Efter afsluttet forberedende arbejde skal du fortsætte med vådrensning.
 2. For at kunne rense ordentligt, skal du passe på improviserede værktøjer og materialer. De kan omfatte tæppebørster, mikrofiberklude, bomuld (vaffel) håndklæder til tæt syning, en dampgenerator / vaskestøvsuger, en hårtørrer til korrekt tørring osv.
 3. Hvad angår vaskemidler, kan de købes i specialforretninger. Brug om nødvendigt folkemiddel såsom vaskeri / tjæresæbe, flydende vaskemiddel eller pletfjerner. Det vigtigste er, at den valgte komposition er velegnet til det stof, hvor sæderne er syet fra. Ellers risikerer du at efterlade pletter eller skylle pigmentet fra produktets overflade og ødelægge naturlig og kunstig hud.
 4. Forurening tilbage på bilsæder har en anden grad af oprindelse. Dette inkluderer spor af juice, kaffe, fedtede madfarver, fyringsolie, blod, snavs fra gaden osv. Hvis du er bekymret for støv, skal du fjerne det med en normal sæbeopløsning. For at gøre dette skal du bare rive en tredjedel af stangen og opløse chipsene i varmt vand.
 5. Hvis du bruger professionelle rengøringsprodukter, skal du sørge for at vælge en sammensætning under hensyntagen til typen af ​​stof. Sørg også for, at produktet ikke indeholder klor, alkali og andre komponenter. Før brug skal du teste et ubetydeligt område af sædet: anvende opløsningen, vent en halv time, skyl og evaluer resultatet. Hvis bunken ikke begynder at "skaldes", og huden ikke revner, er du velkommen til at fortsætte med proceduren.

Sådan rengøres autosæder af ægte læder

 1. Et vigtigt aspekt af behandlingen af ​​ægte lædersæder er det rigtige valg af sammensætning. Det er strengt forbudt at udføre proceduren ved hjælp af sæbevand, eddike, sodavand og salt. Sådanne manipulationer vil føre til skade på produktet, hvilket resulterer i, at huden sprækker.
 2. Du kan enten bruge en speciel sammensætning til behandling af en bestemt type hud (blød, hård, farve osv.) Eller et universelt præparat til alle typer. De fleste producenter fremstiller pastalignende blandinger til rengøring af huden, de er mere blide.
 3. For at rense ordentligt skal du fordele lidt fløde på en mikrofiberklud, gnide præparatet i de forurenede områder og lade det stå i 2 timer, indtil det er helt optaget (det nøjagtige tidspunkt er angivet i instruktionerne på bagsiden af ​​flasken).
 4. Efter den indstillede periode vaskes blandingen af ​​eller efterlades i sin nuværende form. Hvis du ønsker det, skal du efter afslutningen af ​​proceduren dække sæderne med balsam, der blødgør huden, så giv den glans og fremhæv skyggen (i tilfælde af farvede produkter).

Sådan renses faux læderbilsæder

Sådan renses faux læderbilsæder

 1. I modsætning til produkter fremstillet af ægte læder er den kunstige overflade let at rengøre ved hjælp af en regelmæssig opløsning baseret på tjære eller vasketøjssæbe. Rist halvdelen af ​​stangen på et rivjern for at forberede sammensætningen korrekt, hæld koldt kogende vand, så væsken dækker sæben 3-4 gange.
 2. Bland derefter og afkøl opløsningen, blød en mikrofiberklud i den, gnid de forurenede steder. Derefter dyppes et bomuldshåndklæde i varmt vand, fjern resterne af produktet, tør det tørre.
 3. For at fjerne komplekse pletter skal du bruge kunstlæderrensemidler (f.eks. Skildpaddevoks). Følg instruktionerne, ikke krænk proportioner og eksponeringstid.

Sådan rengøres velours og stofbilsæder

 1. I tilfælde, hvor sædebetræk består af sådanne materialer, anvendes aerosolrensere. Brugsreglerne er ganske gennemsigtige: spray sammensætningen i en afstand af 30-35 cm, vent på det interval, der er angivet på pakningen, gnid blandingen ind i stoffet med en mikrofiberklud.
 2. Efter en bestemt periode skal du gnide sæderne med en børste eller svamp, indtil skum udvikler sig, støvsuge eller fjerne overskydende med et tørt håndklæde. Vær meget opmærksom på velour, ikke gnid det med hårde børster, brug ikke præparater, der indeholder store slibepartikler til behandling.
 3. Hvis du bemærker komplekse pletter på stoffets overflade, skal du fjerne dem med en "Vanish" eller "Domestos" til husholdningen. Brug ikke klor.

Sådan rengøres plastdele af bilsæder

 1. Som regel inkluderer alle bilsæder plastelementer, som ofte er beskidte under brug. Til behandling af produkter fra et lignende materiale skal du bruge en opløsning af vasketøjssæbe og dyppe chips med kogende vand.
 2. Du kan også købe en speciel creme eller gel til rengøring af kontrolpanelet, som regel er sådanne formuleringer universelle. Du kan fjerne forurening med aerosolpræparater ved at sprøjte dem til overfladen og derefter aftørre dem med et serviet eller en hård klud.
 3. For at forhindre stærke tumorer skal du tørre plastikdelene dagligt med våde bilservietter.

Sådan tørres bilsæder efter rengøring

 1. Efter alle manipulationer vedrørende behandling af sæder fremstillet af ægte og kunstigt læder, stof, velour, er det vigtigt at tørre detaljerne. Ellers ophobes fugtighed i fibrene på produkterne og udsætter materialet for skader. Herfra følger dannelsen af ​​skimmelsvamp, og som et resultat en ubehagelig lugt, vil det være ret vanskeligt at slippe af med i fremtiden.
 2. For at tørre interiøret skal du frakoble batteriet, åbne vinduer og døre. Tørretiden varierer mellem 12-14 timer, alt afhænger af størrelsen på den behandlede overflade og tilstedeværelsen af ​​fugt i materialets struktur.
 3. Duften fra brugen af ​​rengøringsprodukter forsvinder efter 40-48 timer, hvilket ikke er meget praktisk. Hvis det ønskes, kan du placere skiver af citron eller skald af citrusfrugter på kontrolpanelet, så de absorberer fremmede aromaer. Det er også værd at bruge en bilsmag, der sælges i ethvert supermarked.

Sådan rengøres bildæksler

Det er let at rengøre bildæksler. For korrekt behandling skal du fjerne dem, ryste og støvsuge.Universelle folkemidler, der kan tilberedes alene, hjælper med at fjerne komplekse pletter.

Sådan rengøres bildæksler

 1. Majsstivelse. Teknikken er designet til behandling af pelsdæk til biler. Bland 120 gr i en sammensætning. semulje og 75 gr. majsstivelse. Spred den tørre blanding ud over hele overfladen, gnid godt, lad den stå i en halv time. Ved udgangen af ​​perioden skal du overskydende overskydende, støvsuger dækslerne og kam dem med en naturlig børste.
 2. Havregryn. Anbring en håndfuld mellemmad eller fint malet havregryn i en gryde med non-stick belægning, opvarm sammensætningen til en varm tilstand. Pas på ikke at brænde kroppen. Spred blandingen stadig varm på steder med komplekse pletter, gnid grundigt og vakuum derefter. Gentag om nødvendigt proceduren.
 3. Vaskesæbe. Bilafdækninger fra alle typer stof kan rengøres med en sæbeopløsning. Riv en tredjedel af stangen på et fint rivejern, hæld kogende vand over det, afkølet til en temperatur på 35-40 grader. Derefter blødlægges køkkensvampen i sammensætningen, gnides pletterne godt for at danne et skum. Fjern det med et serviet, støvsug det og fjern overskydende fugt.
 4. Citron. Metoden er velegnet til at fjerne urenheder fra dæksler med lyse nuancer. Press saften ud af 2-3 citroner, sil den gennem en gasbindeklud, fugt en ren klud i væsken. Gnid ind i pletter, lad det stå i 10 minutter, tør dækslerne med en fugtig klud. Hvis det ønskes, kan du bruge en opløsning af citronsyre, vigtigst af alt: fortynd den med vand i et forhold på 1: 8.
 5. Vodka. Fjern spor af vin, kaffe, kuglepen eller markør vil hjælpe med alkohol eller vodka. Fugt en bomuldsklud i opløsningen, gnid forsigtigt dækslerne på begge sider, lad den stå i et kvarter. Efter den specificerede tid skal overfladen udjævnes med et bomuldshåndklæde, lad det være, indtil det er helt tørt.

Det er let at udføre en uafhængig rengøring af bilsæder, hvis du har tilstrækkelig viden. Brug læder og erstatning til professionelle produkter, der sælges i alle bilforhandlere. Hvis sæderne er lavet af stof eller velour, skal du fjerne pletter med sæbevand. Brug almindelige opskrifter til behandling af omslag og sæder, som er universelle, uanset typen af ​​stof.

Video: gør-det-selv bilindvendigt renseri

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer