Sådan rengøres beskidte køkkenhåndklæder

Et køkkenhåndklæde er ansigtet på en god husmor, der ikke kun behager de kære med hjemmelavede retter, men også holder sit hjerte rent derhjemme - køkkenet. Men mange kvinder indrømmer, at det bliver sværere at holde køkkenhåndklæder rene. Især hvis de bruges som grydeløsere og endda duge. Hvordan vasker man håndklæder og returnerer dem til deres originale udseende? I denne artikel lærer du om alle tilgængelige metoder til vask af de mest snavsede køkkentekstiler.

Sådan rengøres beskidte køkkenhåndklæder

Klassiske håndklæder

Dette er den nemmeste måde at vaske håndklæder på, hvilket helt sikkert vil give et godt resultat, hvis alt gøres korrekt. Til at begynde med skal håndklæder inspiceres - efter aktive køkkenkampe er de sandsynligvis dekoreret med store fedtede pletter, der ikke bare vaskes ud. For at gøre dette skal du på et tørt håndklæde nøjagtigt anvende enhver opvaskgel, der er i huset. Som regel er detergentsammensætningen i stand til at bekæmpe fedt, og der vil ikke være spor af pletter efter vask. Efter påføring skal håndklæderne være gennemblødt i vaskemiddel i en time. Læg derefter håndklæderne i vaskemaskinen, vælg den ønskede tilstand, udfyld pulveret. Husk at kun høj kvalitet og godt pulver kan fjerne køkkenhåndklæder - ingen besparelser.

Vi vasker farvede håndklæder hver for sig - ca. 40 grader. Men hvid skal vaskes med varmt vand, så de bliver strålende, for dem vælger vi tilstanden ved 95 grader. Sørg for at tilføje et lille balsam til vaskemaskinen, hvilket vil hjælpe dig med at slippe af med den ubehagelige lugt af mad. Dette gælder især, hvis håndklæder er tilberedt efter fiskeretter. Forsøg ikke at opbevare håndklæder i lang tid - jo længere pletten på stoffet er, desto vanskeligere er det at fjerne. Efter en sådan vask vil næsten alle håndklæder blive rene og friske. I nogle tilfælde med vanskelige pletter kan du dog have brug for tungt artilleri i form af yderligere rengøringsmidler.

Hvordan fjerner man komplekse pletter på køkkenhåndklæder?

Der er ingen grænse for skuffelse, når der er pletterede pletter på vaskede og endda tørrede håndklæder - at slippe af med dem bliver mere og mere vanskeligt. I kampen mod forurening anbefales det at kende fjenden personligt og håndtere pletter med pletter, afhængigt af deres art. Her er et par tidsafprøvede og værtsopskrifter.

 1. Shampoo. Enhver shampoo til hår bekæmper effektivt frugt og bærpletter. Påfør et lille hårprodukt på det kontaminerede område af stoffet, lad det stå i en halv time og gnide det grundigt med en børste. Send derefter håndklædet til maskinvask eller vask stoffet manuelt.
 2. Salt. Dette er en effektiv måde at slippe af med blodige, vin- eller kaffeflekker. For at gøre dette, lav hårdt saltvand - ca. 5-6 spsk salt pr. Liter koldt vand. Opløs saltet, og dypp derefter de farvede håndklæder i det. Når pletterne bliver våde, kan de gnides med dine hænder eller med en børste. Ved vaskens afslutning skylles tekstilerne i rindende vand.
 3. Vaskesæbe. Ved korrekt brug kan selv gamle fedtede pletter fjernes med vasketøjssæbe. For at gøre dette skal de forurenede områder på stoffet gnides med vasketøjssæbe, lad stoffet stå i 10-12 timer og vask det derefter i maskinen eller manuelt. Der vil ikke være spor af pletter og fedtede pletter.
 4. Vegetabilsk olie. Kilen sparkes ud med en kil - det handler om vores næste måde at slippe af med fedtede pletter.To spiseskefulde pulver skal opløses i fem liter kogende vand, den samme mængde solsikkeolie, bagepulver og eventuelt blegemiddel. I den resulterende opløsning, blødgør håndklæderne i 4-5 timer, og vask dem derefter som sædvanligt. Fedme pletter forsvinder helt.
 5. Eddike. Hvis pletterne er gamle, har en ubehagelig lugt og endda spor af skimmel, blød bare håndklæderne i eddikevand. Cirka tre spiseskefulde eddike pr. Liter væske.
 6. Kaliumpermanganat. Dette er en kraftfuld opskrift, der vil hjælpe med at fjerne selv de mest alvorlige pletter. I tre liter vand skal du opløse en spiseskefuld med en stærk opløsning af kaliumpermanganat, rive et lille stykke vasketøjssæbe. Dyp håndklæder i varmt vand, lad være et par timer, og skyl derefter på den sædvanlige måde.
 7. Sennep. Dette er en fantastisk måde at slippe af med pletter af enhver art. For at gøre dette skal du opløse sennepspulveret i varmt vand, lade håndklæderne være i det i 2-3 timer. Derefter kan håndklæder vaskes eller bare skylles.

Foruden hjemmemetoder til fjernelse af komplekse pletter, er der dokumenterede produkter til farvede stoffer. Blandt de mest effektive pletfjernere er Vanish, Amway, Faberlik, Axe osv.

Hvordan opdateres hvide køkkenhåndklæder?

Krystalkvite håndklæder er et tegn på et højt "niveau" hos værtinde, der er i stand til at holde tekstilerne skinnende og friske. Men hvordan vasker man hvide og især vaffelhåndklæder?

Sådan friskes hvide køkkenhåndklæder op

 1. Kogning. Det er nemmest at koge håndklæder, men sørg for, at der ikke er spor af blod på dem. Efter opvarmning koagulerer blodet, vil det være umuligt at fjerne en sådan plet. Tilsæt lidt pulver eller knust vasketøjssæbe i en gryde med vand, sænk håndklæderne og lad det simre i over en halv time over svag varme.
 2. Hydrogenperoxid og ammoniak. I en skål varmt vand opløses en flaske brintperoxid, hakket vaskesæbe og en teskefuld ammoniak. Når sæben opløses, skal du anbringe beskidte håndklæder i vand og lade stå i et par timer og regelmæssigt gnide beskidte pletter med en børste. Vask stoffet i maskinen eller manuelt efter blødgøring.
 3. Ammoniak. Opløs ammoniak i to med vand og hæld over forurenede områder med hvide håndklæder. Dette er et fremragende middel til fjernelse af pletter fra te og kaffe. Når pletten er forladt, kan du lade håndklædet stå i en svag opløsning af ammoniak - dette vil hjælpe stoffet med at blegne helt.
 4. Ammoniumchlorid og glycerin. Berry og fedtede pletter fra hvide håndklæder kan fjernes ved hjælp af en blanding af ammoniak og glycerin. Bland de to ingredienser, fortynd dem i halvdelen med vand og påfør snavs. Lad produktet stå i en time, og vask derefter håndklædet med hånden og gnid forsigtigt det sted, hvor der var en plet.
 5. Citronsaft eller citronsyre. Syre hvidt og opfrisker håndklæder perfekt og vigtigst af alt giver dem en behagelig citronduft. Blødgør håndklæderne i en citronsyreopløsning, og skyll derefter blot kluden.

Blandt professionelle blegemidler er Bos, Eared Nyan, White, Persol osv. Særligt kraftige. Et værktøj til rengøring af rør klarer alle pletter meget godt - det skal fortyndes i to dele med vand og gennemvædes i en opløsning af håndklæder.

I Rusland blev et køkkenhåndklæde altid betragtet som et symbol på gæstfrihed og velvilje; broderede håndklæder blev præsenteret for matchmakere og nære slægtninge. Og da de kom til huset for at gifte sig med pigen, forsøgte brudgommens forældre at se på køkkenhåndklædet - efter hans tilstand blev den unge husmødres renhed estimeret. Hold dine køkkenhåndklæder friske, og du er i godt humør i køkkenet!

Video: Sådan bleges køkkenhåndklæder

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer