Sådan poleres dine egne forlygter

Hvordan polerer du dine forlygter med dine egne hænder? Ikke let. Men det er ganske muligt, hvis du har alle de nødvendige materialer og et sted at gøre dette. Du polerer ikke lige på gaden. Alligevel er dette ikke en ren besættelse. Støv, der flyver i alle retninger, stykker af slibemiddel ... Plus derefter, til efterbehandling, er det nødvendigt at fjerne støvpartikler helt i luften. Ellers er alt arbejde forgæves. Men først ting først.

Sådan poleres dine forlygter

Hvorfor er forlygterpolering nødvendig? Den nye bil har slet ikke brug for den. Men en skrivemaskine, der allerede har kørt på vores veje i mindst to år, er nødvendig. Nu er de fleste biler produceret med plastiske forlygter. På trods af den beskyttende coating, korn af sand og små sten, der flyver fra under hjulene, udfører deres lumske forretning. De efterlader mikroliper på overfladen af ​​plasten, som oprindeligt er usynlige. Men med tiden bliver forlygterne kedelige. Problemer tilføjes af kemikalier på veje og olie fra udstødninger fra andre biler.

Alt ville være fint, men defokusering forekommer. Det vil sige, i stedet for en rettet strøm af lys opnås en sløret sted. Og dette kan føre til uønskede konsekvenser. Når alt kommer til alt begynder sådanne mudrede forlygter at blænde. De fanger blænding fra lyset fra møde på biler og vender dem tilbage til vejen foran dig. På et tidspunkt vil dette medføre en ulykke.

Hvordan ved du, om dine forlygter skal poleres? Meget enkel. I mørke skinner du på en flad væg. Du skal få en klar cirkel eller oval. Hvis kanterne på pletterne er slørede, er det tid til at opdatere øjnene på din bil.

Hvilke måder kan du selv polere dine forlygter på? Uden anvendelse af fagfolk er der kun tre:

 • Mindre ridser. Polering med et specielt værktøj eller pasta.
 • Mellem ridser. Manuel slibning.
 • Dybe ridser. Polering med et specielt sæt.

Alle metoder har vist sig at være lige så gode, forudsat at de udføres korrekt og kan spare en betydelig mængde. Det vigtigste er ikke at haste og metodisk implementere henstillingerne. Overvej hver mulighed i detaljer.

Mindre ridser

Hvis du ikke starter forlygterne før alvorlig uklarhed, er det meget muligt at håndtere manuel polering med specialværktøj. Dette er pastaer, der kan købes i enhver dele butik. For øvrig viste det sig, at middelet med en skildpadde på etiketten var ganske godt. Den næst mest populære er GOI-pasta. Nogle læse mennesker skriver og siger GOA. Nå, ja, alt er i orden - State Optical Institute. Okay, vi vil ikke fremstille grammatik-nazi, det er ikke poenget. Et tredje middel er tilgængeligt for alle og fås i ethvert hjem. Dette er en almindelig tandpasta. Ikke et pulver! Det indeholder også slibemiddel til fin slibning. Men pulveret er stort slibemiddel.

Til polering har du brug for:

 • valgt medium
 • bløde klude
 • non-woven serviet
 • polsk
 • maskeringstape
 • opvaskemiddel, vand
 • handsker

Kom ned. Først skylles forlygten grundigt med vand og opvaskemiddel. Dette giver maksimal affedtning og rengør overfladen. Faktum er, at denne metode er blid. Det polerer kun små ridser på overfladen af ​​den beskyttende lak. Vi rører ikke selve plastikken.

Tør forlygten med en ikke-vævet klud. Hun efterlader ingen fibre. Nu tager vi maskeringstape og begynder at lime. Vi forsegler alt, hvor middelet kan komme, og endnu mere. Fordi du vinker med en klud, kan du utilsigtet ridse malingen på gitteret, hætten og kofangeren. Derfor lukker vi alt. Bare tag ikke almindeligt bånd, ellers fjerner du det med maling. Eller så er du nødt til at rive stykker af den klæbende base af.

Så alle lukkede.Vi lægger lidt af det valgte produkt på en klud og begynder at polere forlygterne i en cirkulær bevægelse. Tryk ikke hårdt. Bliver nødt til at gnide i lang tid, 7 minutter for sikker. Nogle kilder anbefaler at tage en svamp. Hvorfor? Al pastaen absorberes i netop denne svamp, hvad vil forlygten forblive der? Andre anbefaler kun at gøre gengældende bevægelser. Nej, har du nogensinde set, hvordan en polermaskine fungerer? Kun i cirkulære bevægelser, ellers vil der være langsgående og tværgående striber.

Hvordan kan man forstå, hvad der allerede er nok, og man kan afslutte polering? Rent visuelt. Med en tør klud sletter vi resterne af produktet, så ser vi på forlygten. Det anbefales at gøre dette i naturligt lys, men ikke i direkte sollys. Kan du lide resultatet? Det er nok. Nej? Tre mere i et stykke tid.

Så snart du begynder at kunne lide din forlygte, skal du fjerne overskydende pasta. Derefter lægger vi en polish på en ren klud, gnider maskinens øje til en glans. Nu flytter vi væk og beundrer vores arbejde. Gentag derefter alt med en anden forlygte.

Mellem ridser

Dette henviser til dem med middel dybde. Det vil sige, at lakbelægningen ridses igennem, og plastikken røres let. Her er bare pasta uundværlig. Nødt til at hente sandpapir. Kun ikke den, du gnider metaldele i garagen! Et specielt fint korn. I dette tilfælde kan en slags ikke gøre.

Tag mindst 4 arter, der spænder fra 600 til 2500, med omtrent den samme tonehøjde. For eksempel yderligere 1200 og 1800 grus. Dette er det mest optimale og mindst traumatiske for overlygten.

Det er ønskeligt, at sandpapiret var på et stofbasis. Det er meget mere praktisk end papir og tårer mindre. Bare blød ikke det i vand, som nogle rådgivere anbefaler. Hvad vil det give? Kvælder stoffet? Eller bliver sandpapirkorn bedre? Blødgøring giver intet. Men periodisk vask af med sandpapir giver et poleringsresultat af meget høj kvalitet.

Forberedende procedurer er nøjagtigt de samme som i den første metode. Denne vaske, tørre tørre og indsætte tilstødende overflader med maskeringstape. Men så begynder forskellene.

Ved brug af sandpapir er polering eller slibepasta ikke nødvendig. Hver type skind fungerer ikke mere end 7 minutter. I dette tilfælde skal den resulterende opslæmning vaskes af støvet ca. en gang hvert 35-40 sekunders arbejde med det brugte papir. Selve forlygten vaskes med rent vand efter hver hudskift til en mindre.

Efter den sidste slibning skal du igen tage en polering og bløde klude. Du kan og skum. Polér nu lygten til sidst. Toppen er det ønskeligt at dække med akryllak, det er inert over for plast. Det er sandt, at du har brug for belægningsteknologi for ikke at ødelægge al skønheden. Selv de mindste støvpartikler, der klæber til overfladen af ​​lakken under tørring, skaber lettelse og sløvhed. Derfor tilrådes det at overlade denne procedure til en specialist, eller til en person, der allerede har lignende erfaring og kender al applikationsteknologien godt.

Dybe ridser

Manuel slibning kan ikke længere klare dem. Nødt til at hente en slibemaskine. Men det er så let for hende ikke at overvinde dybe ridser på forlygten. Hvad skal man gøre? I dag tilbyder branchen specielle poleringssæt. De sælges frit i dele butikker. Inkluderer flere cirkler med velcro til let montering på kværnen. De har forskellige kornstørrelser for at opnå det bedste resultat. Nogle håndværkere formår at bruge en konventionel bor med en dyse i stedet for en slibemaskine.

Detaljerede instruktioner er altid skrevet på emballagen til kittet. Vi anbefaler, at du følger det med sikkerhed. Det varierer lidt fra hver producent. Det største antal positive anmeldelser modtog Abralon og reparationssæt fra 3M. De er mest praktiske at bruge.

Generelt er poenget med hele proceduren at slibe forlygteoverfladen forsigtigt med en speciel cirkel.Start med det største korn, slut med fint. Gør ikke fejl! I tal er det omvendt. Start for eksempel ved 600 korn og slut ved 4000 korn.

Det vigtigste trin er det første feje. Du kan ikke lægge pres på kværnen, forlygten sprænger muligvis bare. Glatte bevægelser opnår den mest jævne og matte overflade. Det endelige look på forlygten afhænger af dette. Fordi resten af ​​cirklerne ikke længere fjerner bulerne. De polerer, hvad du gjorde i første runde.

Vi anbefaler periodisk at vaske støvet af cirklens overflade og fugte det med vand for ikke at støde på siderne. Og alligevel, konstant tjek plasten for varme. Det er bedre at lade det køle lidt ned end at beundre revnen. Af samme grund anbefaler vi at arbejde i en cirkel højst tre minutter i træk.

Efter polering med den sidste runde af det fineste korn, kan du gå videre til den endelige polering af forlygterne. Men inden det er det nødvendigt at vaske plasten med rent vand og klappe den med en ikke-vævet klud. Forresten, det mest almindelige vand vil hjælpe med at bestemme rigtigheden af ​​dine handlinger. Hvis du gjorde alt det rigtige, vil vandet løbe ud af forlygten, som om det er smurt.

Nu kan du afslutte. Polering behøver ikke udføres med en slibemaskine. Det er nok at anvende det på en blød klud eller et stykke skum. Og polér forlygterne med kuglepenne. Det ser ud til, at alt er klar. Du kan sikkert ride. Men uden en beskyttende lak skyder plastikken snart tilbage.

Nej, det er selvfølgelig forståeligt: ​​poleringshjul kan bruges op til 10-12 gange, de er ret billige. Men når alt kommer til alt kan de bruges i 20 år til 10 poleringsmidler, eller de kan smadres om et år. Dette er, hvis du ikke dækker forlygterne med en finish-lak. Derfor anbefaler vi, at du ikke forsømmer denne procedure. Derudover forhindrer lakken gulning af plastik fra sollys.

Rådet. For at holde din bils øjne altid skinnende skal du polere dem mindst en gang hvert andet år.

Nogle tip

 1. Hvis du vil polere dine forlygter for første gang, så tag din tid. Bed nogen om at hjælpe dig. For eksempel en ven, der allerede har udført en sådan procedure alene. Der er ikke sådan noget i den umiddelbare cirkel? Der er helt sikkert en gammel forlygte i lagre, der ser ud til ikke længere at være nødvendigt, men at smide den løfter ikke hånden. Her på det og praksis. Det viser sig - gå fri til bilens forlygter.
 2. Alle ovenstående procedurer gælder for plastiske forlygter. For at polere glaslygter bruges lidt forskellige materialer. Det vil sige, du kan ikke kurere dem med tandpasta. Men GOI-pasta eller slibende forbindelser baseret på keramik eller diamantstøv - helt.
 3. Når du polerer glaslys med en slibemaskine, skal du konstant vande dem. For eksempel kører du et værktøj med den ene hånd, med den anden skurrer du konstant fra sprøjtepistolen. Eller bede nogen om at hjælpe dig. Ellers skal du sluge glasstøv. Kommer ind i øjnene - også behageligt er ikke nok.

Hvordan polerer du dine egne forlygter derhjemme? Hvorfor derhjemme? Det er trods alt specifik lugt, støv fra slibning, partikler af slibepasta flyver i alle retninger. Har du brug for det? Polsk i garagen. Der kan du trygt strø. Ikke sikker på dine evner? Henvend dig til fagfolk. For en meget overkommelig pris vil øjnene på din bil glitre og glitre med lys.

Video: polering af forlygter på 5 minutter med tandpasta og børste

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer