Sådan slipper man af med social fobi

Enhver person skal bekymre sig i særligt vanskelige situationer forbundet med kommunikation. Øget angst ved bestået eksamen, snak med chefen eller interviewet, i de fleste tilfælde er dette en normal reaktion på stress. Der er dog mennesker, for hvilke en mere eller mindre ansvarlig kontakt er forbundet med utrolige følelser, frygt og negative fysiske reaktioner i kroppen. Hvordan besejre en feig hare i dig selv og blive stærkere og mere selvsikker?

Sådan slipper man af med social fobi

Hvad er social fobi

Ordets rødder er "socio" (samfund) og "phobos" (frygt). Frygt for mennesker, kommunikation, manifestationer af sig selv i andres nærvær er ubehagelige træk ved sociofobi. Som i de fleste psykologiske afvigelser overvindes en person af irrationel frygt, der ikke har nogen grund. Han bliver gidsler for negative følelser i enhver kontakt med mennesker. En ringere eksistens skyldes manglende evne til at løse problemer og træffe de rigtige beslutninger ind i en endnu større afgrund af nervøse lidelser, der kan forårsage kronisk depression.

Forskere karakteriserer ofte sociofobi som en sygdom af ubesvarede muligheder, da forsøg på at lukke og flygte fra omverdenen kan føre til mere komplekse psykologiske lidelser. Prøv at indrømme for dig selv, at du lider af denne lidelse, det undergraver din styrke og helbred. Når du har set sandheden i øjet, vil du skubbe dig selv til at bekæmpe sygdommen på egen hånd, mens den er i din magt.

Hvem er mest modtagelige for sociofobi

Den vigtigste årsag til sociofobi er en persons lave selvværd, på grund af hvilken hans selvtillid er så stor, at ethvert behov for at bevise sig selv offentligt fører til en vild bølge af adrenalin. Her kan både den genetiske faktor og det forkerte forældre spille en rolle.

Det skyldes generne
Du kan ikke argumentere med genetik, selv karaktertegn er arvet, men meget kan gøres i de menneskelige kræfter. Hvis du ikke vil have dit liv til at blive helvede, og enhver tur til butikken eller til at virke virker som en bedrift, skal du passe på din egen sindstilstand. De fysiologiske lidelser, der overføres ved arv, forbliver hos dem hele livet, men en person er i stand til at arbejde på sin bevidsthed som et rationelt væsen.

Forældre vælger ikke
De fleste psykologiske lidelser, herunder sociofobi, er forankret i den tidlige barndom. Faktisk er det i en tidlig alder, at en menneskelig personlighed dannes, selv før man tilegner sig nøglen viden om verdens natur. Lærere definerer to ytterpunkter af forkert, skadelig uddannelse: overdreven værge og øget sværhedsgrad.

I det første tilfælde, når barnet ikke får et skridt at tage på egen hånd, bliver han til en åndelig handicappet person, der ikke er i stand til at tage den enkleste beslutning uden støtte eller tilskyndelse fra sine ældste. Undertiden er mødre engagerede i at tilbyde mad, køre en pen og pleje deres barn, indtil barnets ungdommelige alder. En gang i voksensamfundet ser en sådan person sig rundt, men der er ikke noget personale, ingen gelænder, ingen markør. Fuld forvirring bliver til et ønske om at gemme sig i et hjørne og ikke prøve at komme derfra.

Endnu mere skræmmende konsekvenser er opdragelsen i streng tilstand. Nogle forældre mener, at hvis du konstant pirker en søn eller datter med deres ufuldkommenhed, aldrig roser eller siger gode ord, vil de få en værdig og stærk personlighed.Der var det, en mand, der måtte bevise hele sit liv, at han var sin far eller mor værdig, at han var i stand til at være den bedste, han ville aldrig blive den bedste. Han vil simpelthen holde op med at tro på sig selv, vil se i alles øjne i forventning om opmuntring og vil bryde og plage hele sit liv for hans egen tilsyneladende ufuldkommenhed.

Hvad der er bemærkelsesværdigt, kan mennesker, der lider af social fobi, blive store og de første inden for ethvert felt, en anden ting, til hvilke omkostninger der gives dem.

Symptomer på sociofobi

Som alle psykiske sygdomme har sociofobi sine egne karakteristiske tegn og symptomer, der gør det muligt at skelne det fra almindelig begrænsning eller isolering. Introverter føler sig ganske rolige, både i samfundet og uden det, de foretrækker bare ensomme tanker frem for argumenter højt.

Symptomer på sociofobi

Mistanke om sociofobi opstår ved følgende menneskelige reaktioner:

 • følelse af mindreværd;
 • frygt for at tale offentligt;
 • panik på offentlige steder med en stor skare mennesker;
 • frygt for fremmede;
 • skyhed til det absurde punkt;
 • frygtelig fornærmelse mod enhver kritik;
 • ønske om at begrænse eksistens rum.

Årsagerne ligger i usikkerheden og den konstante forventning om ros fra andre. Kun en godmodig holdning til sådanne mennesker kan smelte isen af ​​deres tvivl og frygt. Værre er det, når en vurdering ikke opfattes tilstrækkeligt. Hvis sociophobe føler hykleri efter nogen mening fra venner eller kolleger, er sygdommen gået langt, vil det være vanskeligere at kontrollere den. Stemningen hos en sådan person forkæles fra den mindste bemærkning, uhøflige ord eller udugelige vittigheder. Hans eksistens er "krystal", han lider under den mindste berøring.

Det er velkendt, at psykologiske lidelser er forfærdelige for deres indflydelse på den fysiske tilstand i den menneskelige krop. Du kan specificere følgende eksterne tegn på angreb eller panikanfald:

 • hjertebanken;
 • åndenød
 • rysten;
 • hovedpine;
 • feber og rødme i ansigtet;
 • kulderystelser og blekhed;
 • overdreven svedtendens.

Hvad er farlig social fobi

Den konstante tilstand af frygt, angst og mindreværd kan føre til panikanfald, hvor en person ophører med at kontrollere sig selv. Han kan være bange for at forlade sit hus, komme i en overfyldt transport, frygt for samfundet udvikler sig til en frygt for et lukket (klaustrofobi) eller åbent (agarofobi) rum.

Det er nødvendigt at etablere en nøjagtig diagnose så hurtigt som muligt for at modtage ordentlig behandling i tide, ellers kan en social fobi ty til brugen af ​​alkohol eller stoffer, hvis man slipper for problemer. I dette tilfælde forværres personens manglende evne til at tilpasse sig virkeligheden endnu mere, og arbejdsaktiviteten falder.

Det værste resultat kan være kronisk depression og selvmord. Psykiatere og specialiserede klinikker kan ikke undvære et sådant resultat.

Sådan slipper du af med social fobi på egen hånd

I stadiet af bevidsthed om sit problem med dygtige handlinger er en person i stand til at overvinde denne vanskelige lidelse. Det er vigtigt at forstå, at tanker styrer vores handlinger, og vi er beføjet til at kontrollere domme i vores hoveder.

Sådan slipper du af med social fobi på egen hånd

Se det gode i alt
Kontrast den sædvanlige negativitet med dens flip side, udskift dine meninger som følger:

 • Ingen elsker mig. ”Jeg er værdig til kærlighed og medvirken.”
 • Jeg skaber medlidenhed med andre. - Folk behandler mig godt.
 • Jeg er en ubetydelig person. ”Det er interessant at tilbringe tid med mig.”
 • Jeg ser grim ud. - Jeg har min egen smag og syn på livet.

Meget positivt udtales ikke kun mentalt, men højt for dig selv, så vil negative følelser blive drevet ind i det fjerneste hjørne af din bevidsthed. Efterhånden vil du tro på dig selv og føle livets charme og harmonien i menneskelig kommunikation.

Uddann en taler i dig selv
Husk, hvordan du i skolen var bange for at gå til tavlen og recitere et digt.Begynd i det små, prøv at tale med din egen reflektion i spejlet. Forestil dig, at din lytter er der, og prøv at overbevise ham om noget. Arbejd med ansigtsudtryk, fantasér og formidle dine følelser på den mest uforudsigelige måde.

Når du læser højt og taler med en elsket, forsøger at dele dine indtryk fra en dag med ham vil det hjælpe med at skabe din frosne kontakt. Hil hilsen venner og fremmede, smil oftere til mennesker, din sjæls varme kommer tilbage til dig. Udvik vanen med at give udtryk for dine meninger, så vil en lang tavshed bryde igennem en hidtil uset veltalenhed.

Kontroller frygt og viser beslutsomhed
Du kan undgå symptomer på frygt, manifesteres i rysten og svimmelheden, hvis du fokuserer på dyb vejrtrækning. Tænk ikke på noget i dette øjeblik, kontroller indånding og udånding, tæl dem, så vil kroppen ved hjælp af yderligere ilt roe ned og vende tilbage til det normale.

Lav en liste over de mest smertefulde adfærdssituationer for dig i samfundet og prøv gradvist at gennemføre disse handlinger. Lad det ikke være en proces på en dag eller endda en uge, det er vigtigt at overvinde enhver "rædselshistorie". Først vil det være meget vanskeligt, men med tiden vil du begynde at nyde det perfekte. Alle har deres egne kakerlakker i hovedet, men forsøgene kan være sådan som dette:

 • ringe til en elektriker;
 • gå selv til en fjernbutik;
 • tage ordet på RAM;
 • ringe tilbage til kunden med specifikation af listen over værker;
 • tilmeld dig en cirkel eller sportssektion;
 • sig Hej til dine naboer.

Med tiden kaster du fester for venner derhjemme, det er vigtigt at tro på dig selv.

Elsk dig selv
Beskyt dig selv mod hysteriske mennesker, onde kolleger og en bekymret chef, men ikke ved at gemme dig i hjørnet, men ved at skabe en stærk psykologisk barriere mod uønsket stress. For at gøre dette, lær at ignorere mening fra en person, der ikke respekterer dig. Alle har en tendens til at begå fejl, og du har heller ikke ideelle mennesker. Og dem, der konstant beskylder andre for mindreværd eller inkonsekvens med deres guidede normer, fortjener selv sympati.

En person, der værdsætter sit liv, skal være lidt stolt, du må ikke tillade, at udenforstående undertrykker dig moralsk. Elsk dig selv og værdsæt dit helbred, og lad de spidefulde kritikere kigge efter erkendelse andre steder.

At være lettere
Der er måske den enkleste og samtidig komplekse regel for en person, der er fri for komplekser. Det er let at gå gennem livet og opfatter alt som en interessant eventyr med en lykkelig afslutning. Du har fået eksistens og bevidsthed i et så kort øjeblik, kun adskillige ti år lang, at det ville være meget skuffende at bruge denne dyrebare tid på åndelige kast.

Forestil dig dig selv som en karakter, som du synes er munter og bekymringsfri, prøv at være i din virkelighed, prøv at føle lethed og frihed fra det, du indånder og eksisterer.

Føre en sund livsstil
Menneskelig psykologi og fysiologi er tæt forbundet. Da benene kan lide af et dårligt hoved, så kan psyken rystes, hvilket fører til en urolig livsstil. Mennesker, især udsatte for bekymringer og ængstelser, skal kategorisk slippe af med overdreven brug af alkohol, nikotin og koffein, som stoffer, der stimulerer styrkelsen af ​​positive og negative følelser.

Medicinsk assistance
Hvis du stadig ikke uafhængigt kunne håndtere manifestationerne af social fobi og gik til lægen, skal du huske, at effektiv behandling kan være en god start på vejen til helbredelse af din psyke. Nogle gange er det kun et par samtaler med en psykolog, der er nok til at finde dit retmæssige sted i samfundet. I nogle tilfælde er det nødvendigt med en psykoterapeut eller psykiater.

Medicinsk behandling inkluderer brugen af ​​specielle lægemidler, herunder:

 • milde antidepressiva;
 • blokkere;
 • alvorlige medicin, der undertrykker psyken.

Kognitiv adfærdsterapi betragtes som en produktiv retning, herunder arbejde direkte med dine ængstelige tanker, udvikling af kommunikationsevner, bekæmpelse af isolering og ekskludering.

Husk det vigtigste, social fobi er ikke en uhelbredelig sygdom. Hun er bare en ubehagelig hindring, der forhindrer dig i at være en fuldgyldig person. Elsk dig selv, være i stand til at indrømme dine egne problemer, se i frygtens øjne og kig ikke væk. Du har fået grund til at erobre enhver modgang.

Video: hvordan man slipper af med social fobi

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
Alexander
Alexander

Hvis alt det ovenstående hjalp ... fungerer det slet ikke

Maryan
Maryan

Ferie hjalp mig et stykke tid. Jeg skiftede til byggeri. Stopet blinkende alarm fra et telefonopkald. Men med tiden begyndte træthed at tage sin vej igen: telefonopkald, enhver negativ kritik, risikotagende opgaver var dumme. Jeg ville arbejde med en psykoterapeut, men jeg kender ingen, og hvem der ikke er villig til at gå. Jeg prøver først på min egen. For øvrig var holdet ved det sidste arbejde så gunstigt og opmærksomt for folk, at der ikke engang kunne være minder om ængstelse. Og en ting til, undertiden kan jeg købe en masse slik og behandle pårørende i teamet. Efter det har jeg det godt. Måske fordi jeg ser smil og føler mit behov for et team. Sociofobi er i sagens natur en frygt for afvisning fra samfundet. Derfor er det en god træning at behandle samfundet og høre tak. Hvis de behandler mig, accepterer jeg, prøver jeg ikke at nægte personen muligheden for at være god. Én ting mere, når jeg skriver nogle positive, støttende kommentarer, føler jeg mig nyttig. Jeg har det godt.

wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer