Hvordan man hurtigt lærer en papegøje at tale

Tilstedeværelsen af ​​et så vingeret kæledyr som en papegøje i huset er en stor stolthed. Men hvis fuglen også ved, hvordan man skal tale - ikke kun ejeren, men alle gæster bliver vidner til en fantastisk begivenhed. Alle ved, at en papegøje bare er en fugl, så menneskelig tale er en nysgerrighed for det. Men hvis du vedvarende indpasser dit kæledyr evnen til at tale, vil måske papegøjen forbløffe alle dine venner med en menneskelig tale bestående af flere dusin ord.

Hvordan man lærer en papegøje at tale

Hvilke papegøjer lærer mest

Som et resultat af undersøgelser, der blev foretaget i begyndelsen af ​​90'erne, blev det afsløret, at unge papegøjer, der boede i nærheden af ​​andre besætningsfugle, vedtog deres tale på kort tid, dvs. at de producerede lyde lavet af "naboer". Efter et sådant eksperiment troede forskere, hvis papegøjer har en tendens til at gentage lyden fra dyr, hvorfor ikke lære dem menneskelig tale? Siden da er træningen af ​​papegøjer efter ord praktiseret i næsten hvert hus, hvor dette uhøjtidelige kæledyr er tilgængeligt.

Det skal bemærkes, at ikke alle arter af papegøjer har den samme indlæringsevne.

Bølget. Det er denne art, der er mest formbar til træning. Efter hård træning, som kan tage flere måneder eller endda år, kan papegøjen lære om hundrede ord, nogle mennesker kan endda læse poesi. For at opnå et så fantastisk resultat skal ejeren være meget tålmodig og etablere et tillidsforhold til sit kæledyr.

Corell. Ingen særlig iver for gengivelse af menneskelig tale. Du kan lære ham at tale ord, kun dette kræver en masse styrke og tålmodighed, og ordforrådet overskrider ofte ikke mere end 10 ord. Bedst af alt huskes lydene af mennesker af unge fugle.

Lovebirds. Kun 5-6 ord kan læres, og derefter kun i sjældne situationer. Hvis kærlighedsfuglen taler, hvilket ikke ofte er, kan du høre en klar menneskelig tale uden at plystre og hviske.

Rosella. Som den tidligere art har den ikke særlige evner til at huske og gengive menneskelig tale. Denne fugls leksikon består af kun 3-4 ord, der er direkte relateret til selve fuglen - dens navn eller dens ejer, "hej", "bye".

Kakadu. Den største repræsentant for papegøjer. Det kan ofte ses i cirkus eller andre forestillinger på grund af dets lyse farve og evnen til at gentage ord eller sætninger efter en person. En kakadue kan undervises i tale, men til dette skal du tilbringe mere end et dusin timer med en fugl.

Jaco. På trods af det faktum, at denne papegøjesort har en ikke-beskrivende farve, kompenseres den let med evnen til at tale. Efter blot et par træning begynder papegøjen at tale ord og derefter sætninger. Jaco kan nå op på 100 ord i ordforråd, og fra al mangfoldighed af menneskelig tale vælger en papegøje uafhængigt, hvad der skal siges i en given situation.

Hvem er lettere at træne - kvindelig eller mandlig

Som et resultat af adskillige eksperimenter, der er blevet udført med papegøjer af forskellige arter, har forskere fundet, at mænd er de mest trænede. Bekræftelse af denne kendsgerning er eksemplet med Pak budgerigar, hvis ordforråd består af 1770 ord. Selvfølgelig var det muligt at lære ham et så stort antal ord gennem flere år, men historien kender endnu ikke en eneste kvindelig papegøje, der kunne udtale mere end 30 ord. Den eneste undtagelse er den australske papegøje.

Hvad man skal kigge efter, inden man begynder at træne

 1. Før du sætter et mål for at træne en papegøje til at tale, skal du indgå et tillidsforhold til en fugl. Hun skal roligt, uden frygt gå i dine arme, møde dig med venlig kvitring. Du skal blive en rigtig ven for hende.
 2. Det skal forstås, at det er umuligt at træne en papegøje i menneskelig tale, kun ved at starte lektioner, når du vil. Tilfældigt, uden en forudbestemt tid, opnår du ingen succes. Papegøjen skal lære, at ejeren, før han bliver fodret, kommer og spiller med ham et underholdende spil med ord. Du bliver nødt til at tilpasse dig stemningen i kæledyret, da han som en person ikke altid ønsker at gå i klasser.
 3. I undervisningen skal rummet være perfekt stilhed. Ingen skrig, fremmede lyde - de vil nedbringe din studerende. Det er meget vigtigt at personligt deltage i undervisningen - båndoptagere, stemmebåndoptagere til disse formål fungerer ikke, især i de tidlige stadier af træningen. Fuglen skal se ansigtet til sin mester.
 4. Ornitologer bemærkede, at de fleste af alle papegøjer husker de ord, som en kvinde eller et barn udtaler. I denne forbindelse bør husmødre eller børn være engagerede i at træne en papegøje. Dog skal alle klasser udføres af den samme person.
 5. Bemærk, at den mest optimale tid, hvor papegøjen begynder at huske tale, er to måneder gammel. Denne tid er ideel til at huske og gengive ord. Du skal bare gøre en indsats.

Hvordan man hurtigt lærer en papegøje at tale

Tipene nedenfor hjælper dig med at træne din papegøje til at tale menneskelig tale så effektivt som muligt.

Hvordan man hurtigt lærer en papegøje at tale

 1. Træningstid. Det bedste tidspunkt er morgentimerne før fodring, ca. 10-15 minutter, før du normalt foder dit kæledyr. Hvis du begyndte at træne, behøver du under ingen omstændigheder at afslutte dem, selvom fuglen begyndte at tale, og du brugte mere end fem måneder på det. Måske er det i den 6. måned, at hun taler sit første ord.
 2. Behagelig atmosfære. Under træning skal huset ikke kun være stille, men også varmt og behageligt. Det er forbudt at tvinge en fugl med magt ud af buret - den skal uafhængigt sidde på din skulder eller arm. Det anbefales heller ikke at dække fuglen med en tyk klud - alt skal være det samme som på almindelige dage.
 3. Første ord. Du skal starte træningen med enkle ord, der indeholder bogstaverne "a", "o", "og", "p", "k", "w". Fuglen husker godt sådanne ord som: Kesha, ciao, bark, far, gosh. Hvis dit kæledyrs kaldenavn består af to stavelser, kan du også arbejde intensivt med dette ord.
 4. Brug af teknologi. Når papegøjen lærer at tale et eller to ord, vil det at lære resten af ​​ordene gå "som urværk". For at studere mere omfangsrige sætninger eller digte kan du bruge en båndoptager. Dette giver dig mulighed for gentagne gange at inkludere det samme arbejde. Som nævnt ovenfor skal du dog altid være til stede ved siden af ​​den studerende.
 5. Hvad hvis fuglen ikke vil tale? Tving ikke papegøjen til at gentage ordene efter dig. Hvis han ikke har noget humør, så prøv at give ham en velsmagende godbid, leg med ham, muntre.
 6. Konstant opmærksomhed. Forsøg at holde den studerende opmærksom hele tiden. For at gøre dette, udtal ofte hans navn, ros. Bevægelse af hovedet, vingerne, rykker og blinker antyder, at den studerende lytter til dig omhyggeligt og er klar til at gentage efter dig.
 7. Positiv holdning. Hvis du begyndte at træne med en fugl, skal du huske, at du ikke skulle acceptere negative følelser, negativitet eller forbandelser. En papegøje, ligesom et lille barn, er følsom over for en ændring i humørens ejer, så hvis han ikke kunne lide den måde, du behandlede ham i går, kan han blive forstyrret og fornærmet af dig.Prøv at prise fuglen så ofte som muligt og adresser den kærligt, forsigtigt og ærbødigt.
 8. Se din tale! Meget ofte i læringsprocessen, efter at papegøjen begynder at gentage næsten hvert ord efter dig, bruger læreren, når han har glemt det, uanstændige ord i sin tale, der hurtigt forbliver i fuglens hukommelse. Nederste linje - din studerende bliver som dig selv ukultureret.

Sagnet om, at papegøjer kan læres at tale på 5 minutter, er en bare løgn. For at gøre dette skal du gøre alt for at afsætte en stor mængde af al din fritid, give dig en masse tålmodighed, og først da kan du være stolt over, at du har formået at lære papegøjen at tale!

Video: hvordan man lærer en papegøje at tale

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer