Gåseæg - sundhedsmæssige fordele

Gåseæg optrådte på mandens menu for længe siden; for første gang begyndte de at spise for mere end 1000 år siden. Denne skål blev imidlertid ikke fastgjort i køkkenbogen, fordi gæs ikke bærer æg året rundt. Derudover har fuglene brug for passende pleje og forhold, hvilket gør produktet ret dyrt og ugunstigt for leverandørerne. Der er dog tilhængere, der er interesseret i fordelene og skadene ved gåseæg.

Fordelene og skadene ved gåseæg

Sammensætning af gåseæg

Ikke mange mennesker ved, at ernæringsværdien af ​​æg bestemmes af deres masse. Jo tyngre prøve, jo højere er det nyttigt for menneskers sundhed. Når man sammenligner gåse- og kyllingæg, er de førstnævnte mindre nærende på trods af deres imponerende størrelse.

Forholdet mellem BZHU pr. 100 gr. produktet er optimalt afbalanceret. Det er omkring 14 gr., 13 gr., 1,5 gr., Respektivt. Gåseæg har meget A-vitamin, som er en naturlig antioxidant og ungdommens vitamin.

Produktet er ikke frataget B-vitaminer, de er simpelthen nødvendigt for, at en person kan fungere nervesystemet fuldt ud. Hyppigt ægindtag sikrer en behagelig søvn og stabilisering af det psyko-emotionelle miljø.

Derudover kan sammensætningen prale af en ophobning af tocopherol eller E-vitamin i et stort volumen. Æggene indeholder K- og D-vitamin, mineralforbindelser (kobber, jern, fosfor, kalium, svovl, calcium og andre).

Fordelene ved gåseæg

 1. På grund af dets høje ernæringsværdi bruges produktet til at mætte kroppen med energi. Ved regelmæssig brug af æg normaliseres tarmmotilitet, mikroflora forbedres, og sandsynligheden for irritation af maveslimhinderne mindskes.
 2. Hvis du kombinerer gæsæg med friske grøntsager og urter, kan du balancere kosten helt. Når kød føjes til en sådan menu, leveres passende ernæring til atleter. Gåseæg danner muskelfibre og forbedrer stofskiftet.
 3. På grund af ophobningen af ​​jern udføres den korrekte forebyggelse af anæmi (anæmi) hos voksne og børn. Desuden har forbruget af produktet en gunstig effekt på mental aktivitet, en person bliver mere rolig og afslappet.
 4. Produktet bruges til at rense leveren og frigive hulrummet i de indre organer fra giftige stoffer, radionuklider, salte af tungmetaller. Det er godt at spise æg til mennesker med afhængighed af skadelige fødevarer, alkohol og tobak.
 5. Minerale forbindelser giver en omfattende rensning af kolesterolets blodkanaler. Denne kvalitet er meget nyttig for kroppen for at fjerne risikoen for åreforkalkning, trombose og åreknuder.
 6. På grund af akkumuleringen af ​​beta-caroten i produktet ordineres æg til brug af mennesker med øjenproblemer. Hvis du har nedsat syn, skal du inkludere produktet i menuen. Du kan også styrke øjenmusklerne og smøre æblet (udviklingen af ​​en naturlig tåre).
 7. Gåseæg er indiceret til brug af mænd, der har oplevet problemer med befrugtning. På grund af produktets egenskaber normaliseres reproduktiv aktivitet for at forbedre produktionen og kvaliteten af ​​sædcellerne. Og indholdet af folsyre er nyttigt for gravide piger, da dette vitamin sikrer den korrekte udvikling af babyens skelet og centralnervesystem.
 8. Produktet bekæmper det intrakraniale tryk, så du er nødt til at spise æg med konstant hovedpine og svær migræne. Produktet forbedrer virkningen af ​​hjernens neuroner, hvilket forbedrer hukommelsen.
 9. Der samles meget lutein i sammensætningen af ​​æggeblomme i et gåseæg. Dette stof har antioxidantegenskaber og er ansvarligt for vævets unge.En gravid pige har brug for lutein for at sikre den korrekte dannelse af barnets hjerne.
 10. Ikke uden brug af gåseæg i kosmetologi. Lav på grundlag af rå proteiner stramende ansigtsmasker. Friske æggeblommer hjælper igen til at tackle hårproblemer. I begge disse tilfælde normaliseres aktiviteten af ​​sekretoriske kirtler, den fedtede hud og hår forsvinder.

Sådan tilberedes gåseæg

 1. Et lignende produkt bruges ofte til fremstilling af konfekture. Råmaterialer passer godt sammen med vegetabilske gryderetter. Den eneste betingelse forbliver, at du har brug for at beregne andre proportioner til testen. Et gåseæg er mange gange mere kylling.
 2. Hvis du beslutter at koge et gåseæg, vil det tage meget længere tid at tilberede end for eksempel i tilfælde af kylling. Færdigvarer skal have en behagelig lugt. For at tilberede et gåseæg skal du vente en halv time. Den skarpe aroma angiver produktets stilhed og faren for kroppen.
 3. Gåseæg kan også stekes. I de fleste tilfælde er råmaterialet praktisk talt ikke anderledes end kylling. Den eneste forskel i størrelsen på proteinet og æggeblommen. Forsøg kun at give præferencer til rustikke produkter.

Udvælgelse og opbevaring af gåseæg

Udvælgelse og opbevaring af gåseæg

 1. I den sædvanlige butik kan du ikke få gåseæg. Problemet er, at sådanne produkter praktisk talt ikke leveres. Du kan købe æg i den nærmeste landsby eller hos landmanden. I gennemsnit er prisen på et stykke omkring 65 rubler.
 2. Når du køber råvarer, skal du være opmærksom på skal, lugt og renhed. Et kvalitetsprodukt har den rigtige form. Ægget skal ikke pletteres med snavs og affald. Der er ingen lugt. Ellers skal du afstå fra at erhverve.
 3. Når du har købt æg, kan du opbevare dem på hylden i køleskabet. Temperaturen skal være 2-12 grader med en luftfugtighed på ca. 80-90%. Hvis du ikke har prøvet disse produkter før, skal du ikke begrænse dig selv. Naturlige råvarer er meget mere nyttige end kunstige komponenter, der er sundhedsfarlige.

Goose Egg Harm

 1. Råmaterialer er strengt forbudt til forbrug i nærvær af individuel intolerance over for komponenterne. Forsøg ikke at spise æg med højt kolesteroltal i blodet og en allergisk reaktion på sammensætningen.
 2. Gåseæg er ikke tilladt for små børn. En skrøbelig organisme kan uforudsigeligt reagere på et nyt produkt. Hvis du prøver råmaterialer for første gang, skal du nøje overvåge din tilstand. I tilfælde af afvigelser, kasseres.
 3. Gåseæg kan være farligt for mennesker i rå og halvkogt form. En sådan sammensætning bliver årsagen til udviklingen af ​​patogene bakterier i kroppen. I dette tilfælde er det bedre at spille det sikkert og koge ægene lidt længere.
 4. I nogle tilfælde reagerer den menneskelige krop negativt på den specifikke lugt af råvarer, frist ikke skæbnen og prøv æg. På forhånd giver hjernen et signal om, at du ikke kan lide kompositionen. Dette kan forårsage en række problemer.

Gåseæg er et specifikt produkt og er ikke meget populært i øjeblikket. Hvis du beslutter dig for at prøve denne form for råvare, skal du hente det fra landmænd eller i landsbyer. Overvej alle mulige kontraindikationer inden forbrug. Medtag ikke produktet i en børns diæt. Kontakt en specialist for en lignende menu.

Video: gåseæg omelet

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer