Granatæble til vægttab: fordele og anvendelser

Granatæble var kendt i antikken. Derefter blev det betragtet som et symbol på frugtbarhed og overflod, udødelighed og hellighed. Han blev tilbedt i mange religioner rundt om i verden. I folkemedicinen blev det hovedsageligt brugt til at bekæmpe parasitter. Han hjalp med at behandle mavesår, diarré og feber. Det er også blevet brugt som en behandling af blødning, dysenteri, acidose og mikrobielle infektioner. Alle dele af planten blev brugt til behandling - ikke kun selve frugten, men også blomster, blade, frø og endda rødder.

Granatæble slankning

Hvis vi taler om virkningen af ​​granatæble på processen med at tabe sig, kan det bemærkes, at dette er et af de mest nyttige produkter til overvægtige mennesker. Men det er værd at bemærke, at granatæble ikke er en almindelig frugt. Det er ikke sædvanligt at bruge det i sin naturlige form, for eksempel som et æble eller et appelsin - på vej hjem efter en træning. Men ikke mange mennesker ved, at granatæble betragtes som en af ​​de mest frugtfattige frugter og bidrager til tabet af ekstra pund. Granatæble indeholder vitaminer som B, C og K og antioxidanter, der styrker immunforsvaret og hjælper kroppen med at regulere metaboliske processer.

100 gram granatæble indeholder:

 • Kolhydrater: 18,7 g;
 • Fedtstoffer: 1,2 g;
 • Diætfiber: 4 g;
 • Sukker: 13,7 g;
 • Natrium: 3 mg;
 • Calcium: 10 mg;
 • Kalium: 236 mg;
 • Protein: 1,7 g

Sådan hjælper granatæble ved vægttab

Granatæble har stærke antitumor, anticancer, antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber. Disse egenskaber skyldes tilstedeværelsen af ​​tanniner, anthocyaniner og et højt niveau af flavonoider og polyfenoler. Disse komponenter spiller en vigtig rolle i at give granategenskaber, der bidrager til vægttab.

Granatæble stimulerer fedtreduktion og forhindrer insulinresistens
Undersøgelser har vist, at mus, der var overvægtige eller insulinresistente efter regelmæssig fodring med granatæble, viste et markant fald i kropsvægt, de viste et markant fald i kropsfedtniveauer. Det blev også bemærket, at granatæbleekstrakt har en betydelig indflydelse på kroppens funktion. Under eksperimentet blev overvægtige mus behandlet med granatæbleekstrakt i 5 uger. Forskere er kommet til den konklusion, at granatæbleekstrakt er et appetitundertrykkende middel.

Nogle eksperter hævder, at granatæblefrøolier er meget gavnlige for mennesker med hyperlipidæmi, da de har en gunstig effekt på lipidprofiler. Granatæble er en god kilde til anthocyaniner, og videnskabelig forskning har vist, at anthocyaniner reducerer dyslipidæmi, forbedrer antioxidantevnen og forhindrer insulinresistens hos patienter med diabetes. Adskillige undersøgelser har bekræftet, at granatæble har et stort antal fordelagtige egenskaber, der hjælper med at reducere kropsfedt og derved forhindre risikoen for fedme.

Granatæble giver metthed, hjælper med at kontrollere appetitten og forhindrer overspisning
Granatæble er en fremragende kilde til fiber. En granatæblefrugt vil give op til 45% af det daglige behov. Kostfiber har en stor fysiologisk effekt på mætning af kroppen. Fibre hjælper med at forlænge tarmfasen af ​​fordøjelsen og absorptionen. Dette gør det muligt for makronæringsstoffer at sende signaler til kroppen om metthed og således forhindre overspisning. Denne egenskab ved kostfiber er meget nyttig til vægtkontrol. Fiber hjælper også med at tilbageholde vand i kroppen. Derfor optages mad langsomt, hvilket forhindrer forbrug af unødvendige kalorier.

Granatæble er en fremragende kilde til kostfiber. Kostfiber forbedrer sættethed, kontrol af appetit og hjælper således med at kontrollere kropsvægten.

Granatæble er et kalorifattigt produkt
For at slippe af med ekstra kilo er det meget vigtigt at følge en diæt lav i kalorier, da dette vil hjælpe med til bedre kontrol af kropsvægten. Granatæble indeholder 83 kalorier pr. 100 g produkt. Denne frugt har næsten intet kolesterol og mættet fedt.

Granatæble og slankende

Undersøgelser har vist, at granatæble kan være involveret i kolesterolnedbrydning. Frugt, såsom granatæble, er mad med lav energitæthed. Energitæthed er antallet af kalorier i en bestemt mængde produkt. Mad med lav energitetthed hjælper med at tilfredsstille sult uden at fylde kroppen med kalorier. Sådanne fødevarer har næsten ingen effekt på vægtøgning, da den samlede mængde forbrugte kalorier forbliver lav, selvom den samlede mængde af konsumeret mad er høj. Således kan disse produkter forbruges i store mængder uden at bekymre dig om, at du kan få ekstra pund.

Granatæble forhindrer oxidativ stress
Oxidativt stress er en ubalance i produktionen af ​​reaktive iltarter og kroppens evne til at modstå skadelige effekter ved at neutralisere dem. Undersøgelser viser, at oxidativ stress kan føre til Parkinsons sygdom, Alzheimers sygdom, hjerteinfarkt, ADHD, kræft og hjertesvigt. Det er værd at bemærke, at fødevarer med fedtindhold, som normalt konsumeres af overvægtige mennesker, bidrager til forekomsten af ​​oxidativt stress. Det er også kendt, at brugen af ​​granatæble i en måned fører til et markant fald i blodsukker, totalcholesterol, triglycerider og påvirker niveauet for vævslipidperoxidation. Det vil sige, vi kan sige, at en diæt med et højt fedtindhold oftest observeres hos overvægtige mennesker, som er en af ​​de vigtigste skyldige for oxidativ stress. Og videnskabelige undersøgelser har vist, at granatæbler er effektive til at forhindre oxidativ stress, og derfor anbefales stærkt til overvægtige mennesker.

Næringsstoffer, der påvirker kropsvægten
Granatæble indeholder en stor mængde næringsstoffer, der er nødvendige for kroppen, såsom protein, fiber, C-vitamin, K, B12 og folat. En granatæblefrugt indeholder ca. 5 g protein og 11 g fiber. Det er velkendt, at proteiner og kostfibre er meget nyttige for folk, der prøver at tabe sig, da de hjælper med til at fremskynde kroppens mætning. Selvom proteinindholdet i granatæble ikke er meget højt, men det er markant højere sammenlignet med andre frugter. Det er bydende nødvendigt at konsumere hele granatæblefrø, ikke kun juice, for at få flere fordele og den krævede mængde fiber.

Granatæble reducerer kropsfedt
Undersøgelser har vist, at syrerne indeholdt i denne frugt hjælper med at reducere niveauet af fedt i kroppen, da de påvirker vævene, der akkumulerer fedt. Det er også værd at bemærke, at granatæblemelasse og juice har antioxidantegenskaber. Xantigen indeholdt i granatæblefrøolie øger vægttabet ved at forbrænde fedt. Xantigen ordineres ofte som et tilsætningsstof til mennesker, der kæmper med fedme.

Granat giver energi
En af de værdifulde egenskaber ved granatæble, som få mennesker ved om, er at give energi under træning samt i perioden med aktiv opsving. Granatæbler indeholder nitrater, der omdannes til nitritter og kan hjælpe med at bevare blodgennemstrømningen. Denne frugt hjælper også kroppen med at levere mere ilt til muskelvæv, forbedre atletiske evner generelt og evnen til at komme sig efter træning.

Daglig sats

Granatæble Dagligt Vægttab
Som sådan er der ingen dosering af frugtforbrug, men alligevel anbefales det at medtage granatæble i kosten i moderering. Granatæblefrø betragtes som det mest nyttige. Denne frugt kan også bruges som ingrediens i tærter og saucer eller til at tilberede frugtjuicer baseret på den. Da granatæble blandt andet har helbredende kræfter, kan det også bruges til terapeutiske formål. Typisk bruges ekstrakter fra skræl, blade, bark og papirmasse til dette. Men inden brug anbefales det at konsultere en læge.

Kontraindikationer

Trods dets bemærkelsesværdige egenskaber har granatæble desværre også kontraindikationer. For eksempel kan det ikke bruges af mennesker, der konstant tager medicin - på grund af det faktum, at frugten markant påvirker stofskiftet. For eksempel er det bredt kendt, at drikkevarer baseret på disse tropiske frugter forskelligt hæmmer virkningen af ​​cytochrome P450, som er involveret i afgiftning og behandling af medicin. Blandt drikke fremstillet af ingredienser som papaya, kiwi, mango, pasjonsfrugt, pitaya, hvid grapefrugt, appelsin, carambola og rambutan blev den mest kraftfulde hæmmende virkning på de ovennævnte stoffer påvist af granatæble.

Andre kontraindikationer for brugen af ​​uforarbejdede drikkevarer eller frugter er øget surhedsgrad, gastrisk mavesår og gastritis.

Granatæble i kosten

Ud over de ovennævnte egenskaber ved granatæble er det værd at bemærke, at denne frugt har en lækker smag. Derfor vil folk, der ønsker at slippe af med ekstra kilo, men ikke ønsker at opgive lækre retter, være nyttigt at tilføje granatæble til deres kost. For eksempel kan frugt bruges på denne måde:

 1. Granatæble kan tilsættes morgenmaden. Det anbefales at bruge denne frugt som et supplement til müsli eller græsk yoghurt.
 2. Ved frokosten kan du drys suppe eller salat med granatæblefrø - takket være dette får skålen ernæringsmæssig værdi. På grund af den rige smag kan granatæblefrø desuden erstatte salatdressing.
 3. Du kan også drikke granatæblejuice, det vigtigste er at huske, at du skal vælge en velsmagende drink uden tilsætningsstoffer eller kemi.
 4. Granatæble kan også spises som en snack eller under et mellemmål. Derfor skal du tilfredsstille din sult med en lækker og på samme tid frugtfattig i stedet for at snacks med chips eller slik.

Granatæble er en af ​​de mest sunde fødevarer. Han alene forsyner kroppen med mange antioxidanter, anthocyaniner, tanniner, kostfiber og flavonoider. Disse komponenter hjælper med at forbrænde fedt, forbedre mættethed, forhindre oxidativ stress og stimulere vægttab. Derudover er granatæbler fødevarer med lavt kalorieindhold. De betragtes således som fremragende krigere mod sult, da de er i stand til at tilfredsstille den.

Video: fordelene og skadene ved granatæble

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer