Hasselnødder under graviditet - nyttige egenskaber og skade

Hver gravid kvinde er alvorligt bekymret over det fremtidige babys helbred. Produkterne, der udgør mors kost, er det grundlæggende fundament for barnets fulde udvikling. Under graviditet er det naturligvis nødvendigt at tage en mere ansvarlig tilgang til dannelsen af ​​en diæt. Men da de fremtidige mødres smagspræferencer ændrer sig med den kosmiske hastighed, opstår spørgsmålet om anvendeligheden af ​​nogle produkter alene. Her, for eksempel, hvad skal man gøre, hvis man virkelig vil spise hasselnødder? Hvor nyttigt eller skadeligt er dette produkt for en kvinde i en interessant position?

Hasselnødder under graviditet

Det almindelige navn for hasselnødder er hasselnødder. For at være præcis er dette en dyrket vildhassel. Nyttige egenskaber ved produktet har været kendt for menneskeheden siden oldtiden - det blev brugt til medicinske formål af lægerne i Grækenland og Rom. Det var dengang, da folk lærte om de helbredende egenskaber, mennesker besluttede at dyrke hassel og tilpasse det til hjemmevækstforholdene.

Hasselnødsammensætning

Et populært produkt har en meget usædvanlig afbalanceret karakter af vitaminsammensætningen:

  1. A-vitamin (retinol) er en fedtopløselig antioxidant. Normaliserer stofskiftet, regulerer proteinsyntese, fremmer dannelsen af ​​tænder og knogler.
  2. Vitaminer i gruppe B (B1, B2, B3, B6, B9) - deltager aktivt i dannelsen af ​​mental og psyko-emotionel sundhed, deltager i fuld respiration af væv og energibalance.
  3. Vitamin PP (nicotinamid) - fremmer biosyntese af protein, lipid og aminosyre, normaliserer kolesterol, forbedrer mikrocirkulationen i blodbanen og lindrer forgiftning af kroppen.
  4. C-vitamin (askorbinsyre) - afgørende for funktionen af ​​knogler og bindevæv, en naturlig antioxidant.
  5. E-vitamin (tocopherol) - beskytter kroppen mod virkningen af ​​frie radikaler, der kan ændre den biokemiske cellestruktur.

Ved indholdet af sporstoffer er hasselnødder førende blandt de forskellige nødprodukter - det inkluderer jern, kalium, magnesium, svovl, calcium, natrium, jod, fosfor, kobber, fluor og zink.

Proteinækvivalent af hassel består af 18 aminosyrer, hvoraf de fleste er essentielle. De produceres ikke af den menneskelige krop, men de har brug for det hver dag for normal funktion. Sammensætningen af ​​disse aminosyrer er identisk med proteinet fra kyllingægget, som er et fremragende alternativ til kødprodukter.

Hasselnød indeholder et unikt forhold mellem mættede fedtsyrer. Denne balance er meget gavnlig for udviklingen af ​​kroppen.

Kalorihasselnødder
For 100 gram hasselnødder, 704 kcal. Indholdet i den samme portion proteiner er 16,1 gram, fedt - 66,9 gram og kulhydrater - 9,9 gram.

De gunstige egenskaber ved hasselnødder for gravide kvinder

På grund af tilstedeværelsen af ​​et sådant antal forskellige sporstoffer er hasselnødder en fremragende kilde til nyttige vitaminer til intrauterin udvikling af babyen. De naturlige stoffer i hassel interagerer aktivt med knoglemetabolismen og deltager i dannelsen af ​​muskel- og knoglesystemet, styrker den fremtidige mors knogler, tænder, negle og hår.

De gunstige egenskaber ved hasselnødder for gravide kvinder

En befæstet hasselnød er en fremragende assistent til at forbedre kvaliteten af ​​modermælken, mens den fyldes med nyttige stoffer og stimulerer amningsprocessen.

Tilstedeværelsen i nødder af så mange kraftige antioxidanter giver den kommende mor god beskyttelse mod infektiøse og virale sygdomme, styrker hendes immunitet. Kalcium og kalium beroliger nervesystemet og fremmer hurtig psykologisk bedring.B-vitaminer gør et fremragende stykke arbejde med at udvikle og understøtte muskel tone. Fedtsyrer er involveret i dannelsen af ​​fosterets knoglesystem. Zink stimulerer den ufødte babes seksuelle udvikling, og jern normaliserer hæmoglobin. E-vitamin fremmer den organiske eliminering af toksiner, stimulerer og understøtter fordøjelsesfunktioner.

Brug af hasselnødder i den tidlige graviditet giver en kvinde en normal føtal udvikling i fremtiden - dannelsen af ​​et sundt og stærkt muskel-skelet-, hjerte- og tarmsystem. Brug af produktet i den sene drægtighedsperiode styrker den gravide kvindes krop.

Efter fødslen kan du også spise nødder - de stimulerer amningsprocessen, beriger mælken med nyttige stoffer og giver den fedtindhold.

Skød hasselnød til den vordende mor

Mængden af ​​grunde til, at brugen af ​​hasselnødder er meget nyttig for en gravid kvinde, har stadig nogle begrænsninger.

Hvad du har brug for at vide, når du spiser hasselnødder
Selve produktet er hypeallergen, så inden du går ind i den daglige brug af nødder, skal du bestå allergiske test.

Den normaliserede dosis af en voksen er ikke mere end 50 gram om dagen. For gravide kvinder skal dosis reduceres - op til 35-40 gram ikke mere. Overspisning kan forårsage tyngde i maven. Derudover skal det huskes, at hasselnødder har en høj grad af fedtindhold. Denne kendsgerning er især uønsket for kvinder i situationen i de sidste graviditetsstadier.

Kontraindikationer til brug af hasselnødder under graviditet er patologier i leveren og mave-tarmkanalen.

Små hemmeligheder om opbevaring og brug af hasselnødder

  1. De mest nyttige kerner af uskalet hassel - de har de mest helbredende egenskaber.
  2. Nødhedens friskhed bestemmes af lugten, de skal ikke lugte sur.
  3. Du kan opbevare hassel i op til 6 måneder. I slutningen af ​​perioden mister nødderne deres nyttige egenskaber, selvom de er i skallen.

Så hvis du virkelig ønsker at spise hasselnødder, konkluderer vi - den vordende mor skal kende funktionerne i hendes krop. På grund af produktets fedtindhold vil overdreven lidenskab for nødder føre til ekstra pund efter fødsel. Der har været problemer med leveren eller maven i fortiden - det er bedre at konsultere en læge før brug. Hvis der ikke er kontraindikationer, vil hasselnødder hjælpe babyen med at blive født sund og stærk, og moderen kan let udholde svære perioder med graviditet og fødsel.

Video: hvad der er nyttigt hasselnød

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer