Ikke-vævet tapet - de vigtigste fordele og ulemper

I løbet af de sidste par år er ikke-vævet tapet, der kan bruges både til vægdekoration og til lofter, især blevet populært på markedet for reparationsprodukter. Produkternes popularitet vokser hurtigt, og mange, der allerede har brugt det til deres bolig, er villige til at dele deres positive oplevelser med familie og venner.

Ikke-vævet tapet

Hvad er så specielt ved nyudviklede tapeter, og hvad repræsenterer de generelt? Disse og andre spørgsmål vil blive drøftet i denne artikel.

Flizelin: egenskaber ved materialet

Dette er et meget stærkt og tæt materiale, der minder om papirets udseende, men fremstillingsprocessen er anderledes. For at få ikke-vævet skal du forberede en speciel masse af genanvendte cellulosefibre. Dette flydende stof bliver til en lang klud, der efterfølgende limes til flere niveauer, om nødvendigt, tørres og rulles op.

På grund af det faktum, at fibrene har gennemgået modifikation og kemisk tværbinding med hinanden, slides materialet praktisk talt ikke. Det er også meget stærkere og meget bedre modstår ild, fugtighed og leder perfekt damp.

Resultatet er et meget holdbart materiale, der ligner papir i udseende. Ikke-vævet bruges dog ikke kun til fremstilling af tapet. Det bruges også til at skabe foringsmaterialer til at stabilisere stoffer i syning og endda som en ramme til broderier, firmwares og applikationer.

I tilfælde med tapet kan den ikke-vævede belægning have en enkelt-, to- eller endog trelagsstruktur med en konveks side eller grundlaget for et dekorativt lag.

En række ikke-vævet tapet

Typer af denne type tapet af ikke-vævet stof adskiller sig fra hinanden ikke kun i struktur, design (udseende), men også til formål. Overvej hver type ikke-vævet tapet separat.

Ikke-vævet tapet
Disse tapeter er udelukkende lavet af ikke-vævet stof. I sådanne produkter er det øverste dekorative lag også lavet af ikke-vævet stof. Som regel er strukturen i alle lag undtagen det øvre lag glat og jævn. Dekorlaget er normalt prydet med en række prægede mønstre og mønstre. Efterbehandling af ikke-vævet tapet er endelig, det vil sige, at de ikke behøver at males eller suppleres med noget. Alt hvad du skal gøre er at sætte tapet og nyde udsigten. Farveløst og almindeligt tapet designet til farvelægning.

Væggen dækket med sådan tapet kan males med akryl- eller vandbaseret emulsionsmaling. Fordelen ved disse farver er, at du kan bruge dem gentagne gange og ændre farver til ethvert rumdesign.

Ikke-vævet tapet
Ikke-vævet tapet er belagt ovenpå med et dekorativt lag papir, tekstil eller akryl. Der kan også være en vinylbelægning. Det dekorative øverste lag på tapetet viser tapets ydre egenskaber, uanset om de kan males. Det øverste lag kan variere i sammensætning, hvilket i høj grad påvirker udgifterne til tapet.

Takket være moderne teknologi produceres forskellige typer tapet, der efterligner naturlige materialer. Denne effekt opnås ved varm stempling. Efter at have dækket det øverste tapetlag med dekor, oprettes effekten af ​​silke- og linnestoffer samt læderbelægninger. Den mest populære finish er ikke-vævet vinyl tapet.

Interessante mønstre på tapetet kan opnås ved hjælp af skærmdekorationsmetoden.Ved hjælp af denne metode er det muligt at opnå en bemærkelsesværdig relieffsstruktur af det øverste lag.

Fordele og ulemper ved ikke-vævet tapet

Som ethvert andet materiale har ikke-vævet tapet sine fordele og ulemper, og for at bestemme kvaliteten og anvendeligheden af ​​dette produkt er det nødvendigt at overveje alle dets fordele og ulemper.

Godbidder

 1. Flizelin er et meget langsigtet materiale, der tjener dig trofast og bevarer det originale udseende i lang tid.
 2. Disse tapeter er lavet uden urenheder og skadelige materialer og er et miljøvenligt produkt, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om sundheden for folk, der bor i dette rum.
 3. Ikke-vævet tapet er meget tæt og holdbart, og derfor er selve belægningen meget pålidelig.
 4. Ikke-vævet tapet har en ildfast belægning, hvilket betyder, at du med et sådant tapet vil føle dig sikker.
 5. Tapetsering er ikke svært, og du kan gøre det selv.
 6. Det er meget enkelt at opretholde renligheden af ​​ikke-vævede tapeter: du kan vaske dem, støve dem, men deres struktur ændres ikke på nogen måde, hvilket også er meget praktisk.
 7. Når huset krymper, gennemgår disse tapeter ikke deformation.
 8. Hvis du vil fjerne tapetet, behøver du ikke at fugtige det med vand, da de bare skal af, og det sparer tid og kræfter betydeligt.
 9. Ved limning bruges en lille mængde lim, fordi kun væggen er belagt, og det sparer også tid.
 10. Ikke-vævet tapet, som det fremgår af mange års praksis, klæber perfekt til enhver overflade - vi taler om overflader som beton, gipsvæg, træ og så videre.
 11. Ikke-vævet tapet er meget let.
 12. Dette er åndbare tapeter, der tillader vand og luft at passere igennem, men i tilfælde, hvor et lag ikke-vævet påføres med den såkaldte vinyl, går disse egenskaber helt tabt.

ulemper
Der er betydeligt færre negative øjeblikke, men de er stadig værd at overveje, fordi enhver ting, materiale, produkt og endda en person har ulemper. Ikke-vævet tapet er ingen undtagelse:

Ulemper ved ikke-vævet tapet

 1. Ikke-vævede tapeter har dårlig lydisolering, og dette er måske en af ​​de største ulemper.
 2. De er meget forskellige i pris fra almindelige papirbaggrunde.
 3. Relief tapet er en meget god støvopsamler, som ikke har en god effekt på mennesker med allergi, så når du køber denne type er det værd at overveje disse oplysninger.
 4. Prægede tapeter er også en fremragende "agn" til små børn og dyr, der af rent interesse kan bide, rive, bide dem.
 5. Hvis du køber farveløst ikke-vævet tapet, skal du huske, at køb af speciel maling kræver ekstra omkostninger.
 6. Rengøring med en fugtig klud er relieffsmønsteret på tapetet en temmelig kedelig opgave, som vil tage meget tid, især hvis sådan tapet ikke er i samme rum.

Faktisk er egenskaberne ved varerne temmelig gode: de tørrer hurtigt, har høj miljøvenlighed, har en lang levetid, du kan vælge enhver længde og bredde.

Sådan forstås betydningen af ​​ikonerne på tapetet

En meget nyttig ting er mærkning. Det er hun, der hjælper kunderne med at finde ud af, hvor længe tapet tørrer, om det kan tørres med en fugtig klud, vaskes med vand. På de samme etiketter kan du se, om det valgte tapet svarer til GOST. Disse ikoner er meget praktiske og bør ikke ignoreres. Og inden du selv prøver at bestemme kvaliteten og formålet med tapetet, er det bedre at bruge lidt tid og studere notationen.

 1. Hvis en pensel og tre bølger tegnes på billedet, er det tilladt med våd pleje.
 2. Hvis du ser et billede af solen, betyder det, at tapetet er let.
 3. En børste tegnet på etiketten med en lodret linje ved siden af ​​advarer om, at kun væggen er belagt med lim.
 4. En pensel placeret på en vandret linje angiver det modsatte - kun tapet er belagt med lim.
 5. Én bølget linje - vægbeklædningen kan vaskes efter indsætning.
 6. Tre bølger - sådanne tapeter kan vaskes meget ofte, da de har god slidstyrke.
 7. Hvis kun halvdelen af ​​solen er malet på etiketten, har tapetet medium lysstyrke.

Også på tapetet kan du finde bogstavsbetegnelsen. Hvis tapetet f.eks. Kan males, vil betegnelserne være som følger: du vil se bogstaverne "STR".

Forskellige farver

Almindeligt ikke-vævet tapet i sig selv har ikke særlig markante lyse farver. De er ret lyse i tekstur, og det er overhovedet ikke nødvendigt at tilføje lyse farver. Men hvis du stadig ønsker lysstyrke, kan du selv vælge en tone og male tapetet.

Italiensk non-woven tapet er kendetegnet ved stil og smukke mønstre samt give foretrækning for detaljer og modernitet. Russiske producenter er heller ikke langt bagefter og er berømte for deres design, lige fra den klassiske strip til smarte farver.

Tip til pleje af ikke-vævet tapet

 1. Hvis du finder fingeraftryk på tapetet, kan du prøve at tørre dem af med et normalt rivejern. Som regel er disse handlinger ganske nok.
 2. Når tapetets overflade er meget beskidt, tilrådes det at fastgøre et regelmæssigt serviet på væggen og stryge det med et strygejern.
 3. Hvis der er små pletter, skal du bare prøve at vaske tapetet med en svamp, der er fugtet med vand, men vask tapetet forsigtigt uden at trykke på svampen med al magt. Du kan bruge en mild sæbeopløsning eller blide rengøringsmidler.

Vil det ikke-vævede tapet på væggen skinne efter tørring

Huller i tapetet kan vises, hvis de, når de indsættes, var tynde nok, og væggen var mørk. Du kan også finde ud af, om tapetet vil skinne i fremtiden, mens du er i butikken: bare sæt tapetet på en lys overflade eller på en mønsteroverflade. Så du kan straks bestemme, om mønsteret vil være synligt gennem materialet. Hvis du vil have lyst og tyndt tapet i rummet, tilrådes det, at du, inden du begynder at lime væggene, skal nivelleres med en hvid grunder.

Når du har overvejet alle mulige fordele og ulemper ved ikke-vævet tapet, kan du drage personlige konklusioner og beslutte, om denne type tapet passer til dig eller ej. Betydelige plusser og minuser for varerne kan overtale køberen i den ene eller anden retning. Men det vigtigste er at tage en ansvarlig tilgang til valg af varer, fordi komforten og udseendet i rummet afhænger af det kommende valg. Held og lykke med at vælge!

Video: hvordan man vælger ikke-vævet tapet

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer