Feijoa til børn: i hvilken alder man skal give?

Fra 5-6 måneder får babyen æblesau halvvejs i en halv ske. Denne frugt vokser i vores breddegrader og er kendt på det genetiske niveau. Ethvert nyt look skal gives med minimale doser. Stræb ikke efter at introducere barnet for hele verden på én gang, han vænner sig gradvist til smagsfølelser, og ofte opfatter en ny skygge med bekymring. Feijoa bør indføres i børnenes diæt med forsigtighed på grund af den store mængde jod i dens sammensætning.

Feijoa til børn

Beskrivelse og nyttige egenskaber for den subtropiske gæst

Feijoa optrådte i Europa i det 19. århundrede. Han blev fundet i Brasilien af ​​den portugisiske naturforsker Joan da Silva Feijo. Først blev plantestikene bragt til Frankrig, hvorefter de spredte sig gennem de andre klimatiske zoner i andre lande. I Rusland fandt de første forsøg på akklimatisering sted i Yalta og på Sortehavskysten i Kaukasus.

Afhængigt af sorten ser planten ud som en kraftig spredt busk eller træ op til 4-4,5 meter høj med en tyk forgrenet krone. Blomstringen begynder i maj-juni. I plantens hjemland, i subtroperne, går den i bølger eller kontinuerligt. Blomsterne er meget smukke, med en hvid kant omkring kanten af ​​kronbladene, tættere på koppen og bliver til en mere mættet farve. Adskillige stamens skaber en fluffy holm i midten. Desværre falder de fleste blomster som tomme blomster. Kun 15-17% procent vil være i stand til at danne æggestokkene, og små duftende frugter med en mørkegrøn hud vokser fra dem.

De vises i salg tættere på vinteren og tiltrækker straks opmærksomheden fra dem, der kender til deres unikke egenskaber. Hovedværdien ligger i det høje indhold af jod. Ved denne indikator forlader bærene langt efter skaldyr. 7-10 frugter pr. Dag er nok til at dække kroppens behov for dette stof. Børn under 5 år anbefales at give højst 1 bær pr. Dag.

Foruden jod inkluderer sammensætningen:

 • tanniner;
 • vitaminer C, H, E, B, PP;
 • silicium;
 • magnesium;
 • phosphor;
 • calcium;
 • natrium;
 • bor;
 • jern;
 • mangan;
 • rubidium;
 • fluor;
 • zirconium;
 • fordøjelige kulhydrater;
 • antioxidanter;
 • udskiftelige og essentielle aminosyrer.

I 100 gr. Produktet indeholder 61 kcal.

Jeg undre: i planter, der dyrkes i kystzonen, er jodindholdet meget højere end i dem, der vokser i kontinentale områder.

Feijoa har en ejendommelig smag, der minder om både jordbær og ananas med en svag syreindhold og rig aroma. Dette gælder kun for velmodne frugter. Umoden vil være sure og snerpende.

Et par bær om dagen vil sænke temperaturen, lindre leddsmerter og ubehag i overarbejdede muskler, fjerne de fleste af de patogene bakterier fra fordøjelseskanalen og sænke blodtrykket. Frugt anbefales til anæmi, vitaminmangel, jern- og jodmangel. Dette er især vigtigt for børn, der er forbløffet i vækst og udvikling, for at bevare babyernes immunitet under sæsonbetonede influenzaepidemier, under tilpasning i børnehaver eller grundskole. Kendskab til en eksotisk frugt af ernæringseksperter anbefaler, at man starter i en alder af alderen og op til 3 år og giver ikke mere end 1 foster pr. Dag.

Det er vigtigt at: børn kan kun spise fuldmodne frugter, grøn forårsager en krænkelse af fordøjelseskanalen.

Feijoa-godbidder til børn

Ikke alle babyer kan lide en bestemt lidt snerpende smag. Bær skal bedst skrælkes af. Det indeholder en række nyttige stoffer, men der er næppe børn der bortset fra elskere af usædvanlig smag. Fra 3 år øges mængden af ​​produkt gradvist. Det kan spises råt eller kog en af ​​godbidderne.Hvis du ikke anvender varmebehandling eller reducerer tiden til et minimum, forbliver alle nyttige stoffer uændrede.

Feijoa-godbidder til børn

Bemærk: den maksimale daglige dosis af jod for voksne er 2 gram, hvilket svarer til 300 gram. friske feijoa frugter.

For børn fortælles normerne i henhold til alder og styres af dem, der behandler barnet med en oversøisk godbit. En overdosering af stoffet er heller ikke til gavn for kroppen, hvilket forårsager allergier og nedbrydning af skjoldbruskkirtlen, så alt er godt i moderation.

Feijoa-modenhed kan bestemmes ved at bryde frugten. Papirmassen skal være gennemskinnelig med en lys aroma. Hvis den er hvid, vælges bæret forud. En brunlig nuance indikerer, at fosteret er modnet, og gæringsprocessen begynder snart. En sådan kopi gives heller ikke til børn.

opskrifter
Fordelen forbliver for de ufordøjede former.

 1. Frugterne føres gennem en kødslibemaskine med et fint net, blandet med en lige mængde sukker. Blandingen anbringes i små steriliserede krukker og opbevares i køleskabet.
 2. Vitaminblanding fremstilles fra 1 kg. bær, tre citroner uden skræl og grober, en tredjedel af et kilo skrællede valnødder. Ingredienserne knuses, blandingen krydres med 500 g. honning, grundigt blandet. Det gives til barnet i stedet for vitaminer 1 tsk 3 gange om dagen. Dosis varierer efter alder.
 3. Frugtsalat åbner mulighed for fantasi. Feijoa går godt med de fleste frugter. For at fylde en sådan skål er bedre med naturlig yoghurt, kan du pynte med flødeskum.

Du kan lave mad og marmelade, de sædvanlige forhold, 1 kg hver. bær og sukker. Under tilberedningsprocessen vil de fleste stoffer gå i andre former, og værdien af ​​feijoa for kroppen falder. En lækker bær til børn er meget nyttig, men ikke tidligere end et år og i små mængder.

Video: feijoa - fordele, opskrifter, hvordan man spiser feijoa

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer