Citron æterisk olie til ansigtet - fordele og anvendelser

Citronolie (citronolie) - universel, rig på værdifulde komponenter og universelt brugt (i folkelig og traditionel helbredelse, kosmetologi, parfumeproduktion), et stof.

Ansigts citron æterisk olie

Historiske fakta

Citrusland er Kina og Stillehavskysten, Indien. Et tropisk klima betragtes som fordelagtigt for træer.

Værdien af ​​den essentielle olie fra citronskal var kendt i det gamle Egypts tid. Det blev betragtet som en modgift og blev brugt som et tilsætningsstof i fødevarer for at undgå forgiftning. Det er en god giftneutralisator. I bronzealderen spredte forståelsen af ​​værdien af ​​ether sig til Indien, Kina, Rom, Grækenland. Det blev brugt af mennesker på alle områder af deres aktivitet. Den middelalderlige healer Avicenna beskrev i sine skrifter dette stoffes helbredende egenskaber.

Europa var i stand til at teste magten af ​​citronolie først efter Alexander den Store raid i Indien. Dyrkning af planter begyndte at udføres efter et par århundreder mere (Syrien, Spanien). Alexandria begyndte at levere citroner til europæiske lande. I det 15. århundrede blev der plantet citrontræer i Frankrig, og i det 16. århundrede anerkendte verden æterisk olie. Traditionel medicin anerkendte de helbredende egenskaber ved citron-essentiel olie i anden halvdel af 1600-tallet.

Sådan udvindes olie fra citron

Æterisk olie fra frisk, grøn citronskal fås ved simpel koldpresning. Tidligere var processen manuel, og enten blev curettage-teknikken anvendt, eller en strimmel af den øverste del af skræl blev skåret med et tyndt lag.

Det næste trin var at skubbe olien ud fra skaldet. Med et værdifuldt stof faldt citrusjuice ned i beholderen. For at opnå et rent produkt blev blandingen forsvaret. Den stigende olie blev fjernet.

En tromle med pigge placeret på den indre overflade blev også brugt til at udvinde olie fra zesten. Frugterne rullede, skrellet mistede sin integritet og gav sammen med æterjuicen. Den således opsamlede væske blev sedimenteret, og det øvre værdifulde lag blev også fjernet.

En interessant kendsgerning er, at den manuelle metode til olieproduktion trods teknologiske fremskridt betragtes som den bedste. Hjemme ekstraheres olien fra citronskal ved hjælp af en ny, ikke brugt knus af hvidløg. Forvasket citrus for at undgå at komme ind i det værdifulde stof af fremmede komponenter, som ofte behandles med citrusfrugter for at forlænge holdbarheden.

For at opnå 100 g etherekstrakt forarbejdes 300 umodne med ca. 6 kg grøn citronskal. Det er sammensætningen af ​​den grønne hud, der indeholder omkring 500 værdifulde stoffer. Forarbejdning udføres umiddelbart efter opsamling, ellers går de nyttige egenskaber tabt hver dag lagring af citrus.

Den biokemiske sammensætning af olien

Cirka 500 komponenter er inkluderet i essentiel citronolie, som hver er værdifuld og unik i dens egenskaber. Grundlaget for stoffet inkluderer:

Biokemisk sammensætning af citronolie

 • Limonen - 90% af den samlede sammensætning.
 • Citral.
 • Terpen.
 • Linalool.
 • Phellandren.
 • Camphen.
 • Vitaminer i gruppe B, der er nyttige til den menneskelige krop (B1, B2, B6, B9, B12).
 • Vitaminer E, PP, caroten.
 • Ascorbinsyre.

Selen, kalium samt vigtige elementer som zink, jern, fosfor, calcium, magnesium, kobber, mangan, natrium.

I kosmetologi er bestemmelse af effektiviteten af ​​en essentiel citronekstrakt direkte relateret til tilstedeværelsen af ​​kumarin i den. Det aktiverer blodcirkulationen, styrker og gendanner blodkar, regenererer celler og fortynder blod.

Kampen mod aldersrelaterede irreversible processer udføres ved hjælp af etherkomponenternes evne til at hæmme dannelsen af ​​elastase, der er produceret af bugspytkirtlen og fører en destruktiv kamp mod kollagen og elastin i overhuden.

Værdifulde hudegenskaber

 1. Fugtighedscreme. Ved det første tegn på skrælning er det i stand til at næring og tone huden.
 2. Rejuvenating. Det hæmmer processen med manifestation af rynker.
 3. Regenerating. Heler sår forårsaget af acne. Eliminerer sorte pletter, hjælper med at indsnævre porer.
 4. Normaliserende mængde fedt secerneret af talgkirtlerne.
 5. Blegning. Det fjerner aldersrelateret og UV-induceret pigmentering.
 6. Styrker de subkutane kapillærer. Forhindrer dannelse af stjerner i ansigtet - rosacea.
 7. Det forbedrer blodcirkulationen, hvilket forbedrer hudfarven og giver den elasticitet.
 8. Hæler huden fra forkølelsessår og purulente hudorme.
 9. Udrensning. Renser dybt dybt.
 10. Blødgørende hudområder hærdet af temperaturændringer.
 11. Neutralisering af de negative virkninger af alkohol og tobak.
 • Antiseptisk.
 • Antiviral.
 • Bakteriedræbende.
 • Bakteriel viral.
 • Anti-inflammatorisk.

Kontraindikationer

Som enhver medicinsk og kosmetisk anbefales citronolie ikke til alle. Der er et stort antal mennesker, som brugen af ​​helbredende olie kan forårsage skade.

 • Individuel intolerance over for en hvilken som helst komponent i kompositionen.
 • Allergiske reaktioner.
 • Åndenød, åndenød, luftmangel.
 • Hovedpine.
 • Graviditet.
 • Amning.

Det anbefales ikke at bruge essentiel citronolie før direkte kontakt med sollys.

Vigtigt! Undgå utilsigtet kontakt med øjnene. Ved stærkt drænet dermis anbefales hyppig brug ikke, da citronolie kan forværre situationen.

I ufortyndet form bruges ikke citronekstrakt, undtagelser fra reglen kan omfatte lav, herpes, vorter. Olien er ikke kompatibel med andre typer citrusolier, undtagen orange.

Hjemmelavet maske opskrifter

Hjemmelavet ansigtsmaske Opskrifter med citronolie
Maske til dehydreret, delikat hud

 1. Citron essentiel olie (2-3 dråber), olivenolie (1 dråbe), opvarmet mælk (1 dråbe) - nærer træt, uhindret hud, hvilket giver den blødhed og elasticitet.
 2. Johannesurt-ekstrakt (2 dråber), essentiel olie med pebermynte (2 dråber), essentiel citronolie (2 dråber). Påfør på ren hud. Stå i cirka en halv time. Vask med termisk vand. En sådan sammensætning vil give huden elasticitet og lindre afskalning.

Maske - skrub for at fjerne fedtet glans
Ris (2 spsk. Skeer - knust til tilstand af mel), avocadoekstrakt (1 spsk. Ske.), Citronether (2 dråber). Blandingen af ​​olier fordeles på et rent, fugtigt ansigt langs massagelinierne. Tåler op til 5 minutter. Vask med rindende vand. Fugtighed med et velkendt hjemmemiddel. Da skrælning er i stand til at skade det øverste lag af huden, bruges det ikke mere end en gang hver 7. dag.

Foryngende maske
En spiseskefuld med to olier (hunderose, oliven, fersken, avocado, ricinusolie, kokosnød) opvarmes. Kombiner med essentiel citronolie (2 dråber). Blandingen er jævnt fordelt over ansigtets overflade. Efter 15 minutter fjernes med rindende vand. Fugtighed med dit sædvanlige middel. Påfør to gange om ugen.

Oily Shine Skin Care

 1. Druefrøkoncentrat (1 spsk. Ske), citronolie (2 dråber). Fordel jævnt over hudoverfladen og lad stå i 15 minutter. Skyl med rindende vand. En sådan sammensætning anvendes en gang i 7 dage.
 2. For variation og bedre effekt er drueolie (15 ml) beriget med lavendel, citron, tea tree-olier (drop for drop). En sådan sammensætning påføres tre gange i løbet af ugen.
 3. Æggeblomme fra et æg, olivenolie (højst 2 tsk), friskpresset æblejuice (1 tsk), honning ikke krystalliseret (1 tsk.ske), lavendel og citronolie (2 dråber hver).

Kombiner komponenterne, fordel jævnt på ren hud i flere faser. Efter fuldstændig tørring fjernes hvert lag med vand ved hjælp af en bomuldspude. Efter afslutningen af ​​den tre-gangs påføring skylles ansigtshuden med varmt vand. Fugtighedscreme med fløde.

Omsorg for problemhud (acne, acne, inflammation)

 1. Proteinet fra et æg (slå med en visp), alun (en halv teskefuld), citronsaft (en halv teskefuld), æterisk olie nøjagtigt (3 dråber). Alle ingredienser blandes. Dæk jævnt ren hud i 15 minutter. Vask af med varmt vand. Kurset er designet til 4 måneder. Gentag proceduren hver tredje dag. Dette vil øge vævsturgor og give friskhed i ansigtet.
 2. Kamferalkohol (nøjagtigt 10 dråber), citronsaft (højst 1 tsk), citronolie (3 dråber). Anvend i 10 minutter til problemområder. Vask af med varmt vand. Påfør hudcreme med patologiske defekter.

Whitening maske
Havtornsolie (1 spsk. Ske), essentiel citronekstrakt (2 dråber), bland. Blandingen påføres jævnt på ansigtet (15 minutter). Skyl med varmt rindende vand. Fugtighedscreme med en whitening creme. Påfør en gang om ugen.

Video: 10 vigtigste egenskaber ved citronolie

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer