Effektiv tæpperensning derhjemme

I øjeblikket er tæppet et integreret og vigtigt element i mange interiører - ikke kun enkelt og opretholdt i minimalisme, men også elite, dyre møbleret. Tæppet har mange nyttige funktioner, men som gulvbelægning har det brug for den nødvendige pleje og holdning.

Effektiv tæpperensning

Der er et stort antal måder at pleje og forhindre forurening af sådanne belægninger, samt at forlænge deres holdbarhed og opretholde deres oprindelige udseende. I denne artikel vil vi overveje, hvordan det er muligt at rengøre tæppet hurtigt og effektivt med improviserede midler derhjemme.

Hvornår skal tæppet rengøres

Tæpperensning kan være påkrævet i følgende situationer:

 1. Rengøring med det formål at forebygge (mindst en gang om ugen) med en støvsuger for at fjerne støvpartikler og snavselementer.
 2. Tæppet er alvorligt forurenet: spildte drikkevarer, et stykke fedt eller enhver plet, der er vanskelig at fjerne. I en sådan situation er det nødvendigt at begynde at rengøre tæppet så hurtigt som muligt, ellers optages snavspartikler i dets struktur og tørre.
 3. Gulvet er mættet med ubehagelig lugt. Dette kan for eksempel ske, hvis tæppet er placeret i køkkenet eller i lejligheden, hvor der er kæledyr. Mange husmødre har været stødt på et sådant problem, og der er et stort antal metoder til at fjerne ubehagelige lugte fra tæppet.

Det er i disse situationer, at det er nødvendigt at rengøre tæppet, og hvis der ikke er nogen mulighed for at ringe til hjælp fra specialister på gulvrens, bliver du nødt til at begynde at rengøre dig selv med improviserede værktøjer. Det er vigtigt at stole på forskellige anbefalinger baseret på mange fagfolk og husmødres lange erfaring.

Generelle henstillinger

Inden du begynder at rengøre tæppet, skal du tage hensyn til tæppets specifikke funktioner og struktur, da dette vil afgøre fremgangsmåden til rengøringsprocessen. Imidlertid kan du næsten altid bruge universelle tip til rengøring af tæpper:

 1. Brug kun rensemetoder. Mange tæpper har en negativ holdning til vand, men hvis det var nødvendigt at udføre vådrensning, bliver du nødt til at bruge koldt vand. Tilladt at bruge almindelig støvsuger eller vaske. Derudover er det altid værd at huske en almindelig kost, som vil hjælpe i første fase med at fjerne store partikler affald og støv fra gulvtæppet (det tilrådes at fugte kosteskaftet lidt med koldt vand, hvilket undgår at hæve støv i luften).
 2. Hårde børster anbefales ikke til rengøring af tæpper, ellers kan strukturen i bunken være ødelagt eller beskadiget. Ved hjælp af en børste skal du ikke være for flittig med at gnide pletterne og rengøre nøje til midten af ​​pletten, ellers vil forureningen kun øges i området. Og husk, at rengøring af tæpper med en børste kun skal være i retning af tæppebunken.
 3. Inden du bruger husholdningskemikalier, der er designet til at rengøre tæpper, skal du læse reglerne for brug af produktet nøje og kigge efter anmeldelser om det.Du kan på forhånd kontrollere den anvendte kemi på et iøjnefaldende fragment af belægningen for yderligere at fjerne muligheden for skade på hele tæppet (for at undgå falmning af farvestoffer eller beskadigelse af bunken).

Mange husmødre, der beslutter metoden til rengøring af tæpper, er oprindeligt tilbøjelige til at vælge folkemetoder og improviserede værktøjer, der ikke kun testes over en lang periode, men også demonstrerer klar effektivitet.

Nedenfor fortæller vi mere detaljeret om hver type tæpperensning, dens detaljer, rengøringsalgoritme og midler, der kan bruges.

Vær opmærksom! Før du bruger hver metode, der er anført nedenfor, er det nødvendigt at rengøre tæppet fra små partikler af snavs og støv og også kontrollere, hvordan rengøringselementerne virker på det, skjult for nysgerrige øjne. Dette vil ikke kun hjælpe med at beskytte tæppet, men også opnå en høj rengøringsydelse.

Rengøring af tæppe med bagepulver eller salt

Komplekset med soda og salt er en effektiv måde at rense tæppet på, som bruges af mere end en generation af husmødre. For at rengøre gulvet med denne metode behøver du ikke have specifikke færdigheder eller viden. For rengøring skal du drysse den forurenede del af tæppet med en blanding af salt og soda og derefter lade det stå i cirka en halv time. Desuden fejes komponenterne væk med en kost, og gulvtæppet støvsuges.

Rengøring af tæppe med bagepulver eller salt

Denne metode hjælper meget med at fjerne små ikke-fedtede pletter eller om nødvendigt at opdatere tæppets udseende, men det er usandsynligt, at det hjælper med at tackle alvorlige pletter med snavs. En uundværlig fordel ved denne metode er tilgængeligheden af ​​komponenter (natron og salt findes i hver lejlighed) samt det faktum, at de er sikre på næsten hvert tæppe.

Soda er faktisk et fundamentalt billigt og fremragende værktøj til rengøring af tæpper eller tæpper.

Tæpperensning med eddike

Når du prøver at beslutte, hvad du skal bruge til denne procedure derhjemme, skal du ikke glemme almindelig bordseddike, som ofte bruges til at rense snavspletter på uldtæpper. Hvis du behandler tæppebunken med en lav procentvis opløsning af eddike, vil tæppet se friskere ud, og bunken vender tilbage til sin tidligere glans.

Rengøringsalgoritmen er som følger:

 • tæppet er støvsuget;
 • der tilberedes en svag opløsning af eddike (15-20 ml eddike er nødvendig per liter vand);
 • med en blød børste dyppet i opløsningen er det nødvendigt at gå langs tæppebunken;
 • Når tyve minutter er gået, skal du tørre tæppet med en ren, tør klud;
 • tæppet skal støvsuges igen.

Husk at du skal behandle tæppet med en klud i retning af bunken, og hvis der er pletter på det, kan du fugtige gulvet lidt hårdere. Efter rengøringen anbefales det at ventilere rummet og lade tæppet tørre helt.

Brug af teinfuser til tæpperensning

Bemærk, at denne metode kun er egnet til rengøring af mørke farvede tæpper. Der er en god chance for, at et let tæppe bliver håbløst forkælet af en te-plet, så du bør ikke risikere det. Brug af teblade er ikke den mest populære metode til at slippe af med pletter, men der er stadig en vis fordel ved det.

Hvad er nødvendigt for rengøring:

 • friske og stadig våde teblade - tilberedt på forhånd;
 • produktet skal være spredt på forurenede områder af gulvbelægningen;
 • Vent til tørring, og saml derefter tebladene med en kost eller med en støvsuger.

Du kan anvende teblade fra enhver te: grøn eller sort. Før brug er det nødvendigt at klemme det godt. Denne metode giver dig ofte mulighed for at slippe af med ubehagelige lugte fra tæppet.

Brug af ammoniak til at rengøre et tæppe

Hvis tæppet er forurenet med rødvin eller forskellige saft, kan brugen af ​​ammoniak være effektiv. For rengøring skal du udføre følgende trin:

 • tæppet er støvsuget;
 • forberedelse af en løsning - 2 tsk ammoniak pr. liter vand;
 • børsten er let befugtet med en opløsning, derefter tørres tæppens bunke;
 • tæppet efterlades et par minutter, derefter rengøres det med en tør klud.

Det anbefales ikke at fugtige belægningen med opløsningen for meget, så dens base ikke udsættes for ammoniak. Og du bliver bestemt nødt til at ventilere rummet, da ammoniak har en bestemt og skarp lugt.

Tæpperens med vaskepulver og parafin

Høj effektivitet kan opnås ved anvendelse af en blanding af vaskepulver, parafin og rent vand. Brug af en lignende rengøringsmetode anbefales til uldtæpper eller syntetiske gulvbelægninger.

Tæpperens med vaskepulver og parafin

For at fjerne pletter skal du gøre følgende:

 • vand og vaskepulver blandes i samme forhold som ved almindelig vask;
 • derefter tilføjes 1 tsk der. parafin per 1 liter opløsning;
 • svampen fugtes i denne blanding, og områdene på tæppet, der er forurenet, aftørres med det.

Den største ulempe ved denne metode er den modbydelige lugt, den forsvinder undertiden i flere dage, så det er rimeligt at udføre denne procedure om sommeren, så du ikke kan lukke vinduerne.

Metode til rengøring af tæppe med savsmuld og benzin

Denne metode er effektiv og har bevist sig selv. Hjælper med at slippe af med pletter af vin, lak, chokoladeprodukter, duften af ​​urin og andre forurenende stoffer. Sagspån i kombination med benzin er et vidunderligt værktøj til rengøring af husets gulve. Løsningen er især god til at fjerne gamle pletter, der er blevet spist ind i tæppet. Det skal forstås, at som i den foregående metode kan en ubehagelig lugt stagnere i lejligheden i flere dage.

Inden du begynder at rengøre, skal du gå langs tæppet med en støvsuger og derefter forberede en sæbeopløsning med tilsætning af benzin - i et forhold på ca. 10: 1. Savsmuld, der kan købes i enhver dyrehandel, er imprægneret i det. Forureningssteder på belægningen er stærkt drysset af savsmuld, og det gjenstår at vente på, at de er helt tørre. I løbet af denne tid vil savsmuld kunne absorbere snavselementer i dens struktur, og de kan fejes væk med en kost.

Brug af damprenser

Dette er en relativt ung, men meget effektiv måde at rengøre tæppet fra pletter på. Først skal du anvende en børste for at fjerne dybt tilstoppet snavs og derefter bruge en børste i kombination med en klud.

Ansøgning om rengøring af surkåltæppe

For at slippe af med pletter på tæppet ved hjælp af denne metode, skal du tage den mest almindelige surkål, der blev tilberedt uden eddike. Derefter skal det vaskes grundigt for at slippe af med stærk lugt og spredt på tæppet. Derefter er det nødvendigt at rulle det med en børste eller en almindelig kost over tæppet, indtil kålen er fuldstændig forurenet.

Derefter opsamles kålen fra tæppet, vaskes igen, og proceduren gentages helt fra begyndelsen, indtil kålen er relativt ren i slutningen af ​​cyklussen. Og så skal du samle kålen og tæppet - vakuum grundigt.

Tæpperens med stivelse

Inden du bruger stivelse til at rengøre tæppet, skal du støvsuge belægningen og derefter sprede stivelsen i forurenede områder, gnide den med en tør pensel og efter 10 minutter støvsuge tæppet fuldstændigt.

Stivelse hjælper med effektivt at fjerne støvpartikler fra gulvtæppet til at opdatere belægningen, men denne metode anbefales ikke til brug med flerfarvede og mørke tæpper, ellers er brugen af ​​stivelse fyldt med udseendet af hvid belægning.

Afslutningsvis vil jeg gerne nævne, at alle ovennævnte metoder virkelig hjælper til hurtigt og effektivt at fjerne meget snavs fra tæpper derhjemme. Men hvis du er bange for resultatet, er det bedre at kontakte specialister for at undgå skader på tæppet.

Video: hvordan man nemt og effektivt renser et tæppe

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer