Durian - gavnlige egenskaber og kontraindikationer

Det er vanskeligt at møde durian i åbent salg; oftere bringes det som en souvenir fra Asien og kun i tørret form. De fleste af dens egenskaber er stadig ikke tilgængelige for videnskabelig forklaring og er fortsat en udfordring for sund fornuft. Dets udseende fungerer som en advarsel til de mest nysgerrige, da frugten er dækket med skarpe pigge, hvor dens navn kommer fra.

durian

Eksotisk frugt med en usædvanlig historie

Durian kan kaldes underligt på mange måder.

 1. Frugten er spiselig, men dens lugt er så specifik, at det ikke anbefales at bringe den til offentlige steder.
 2. Blomstringsperioden er kun få timer, derefter falder kronbladene, og blomsten bliver til en almindelig grønlig klump på en gren.
 3. Frugt kan ikke høstes, det er nødvendigt at vente, indtil de selv falder til jorden.
 4. Smagskvaliteter af selv nærliggende frugter kan variere i intensitet og nuancer.
 5. Frugten vokser til fantastiske størrelser og når 8 kg.
 6. Dette er den eneste frugt, der indeholder organisk svovl, der er nødvendig for den normale funktion af kroppen.

Plantebeskrivelse

Du kan genkende det ved de imponerende tornede bolde, der hænger i mange fra grenene. Udad ligner de kastanjer på størrelse med en fodbold. Træet i sig selv er højt, kronen er lille i diameter, bladene er enkle, aflange. Foretrækker lave steder med høj luftfugtighed. Rødderne stikker delvist ud fra jorden og danner usædvanlige rekvisitter, der understøtter en 40 meter lang bagagerum.

Blomster åbne med solnedgang, delikate kopper og kronblade er malet i hvid, lyserød, gylden med en brun glans. Det er bemærkelsesværdigt, at duften af ​​blomster også er langt fra perfekt med en skarp sur farvetone.

Frugterne er mørkegrønne, huden er tæt, besat med cylindriske pigge. Værdien varierer fra 3-5 til 8 kg, nogle prøver når 10 kg. Der er omkring 30 arter, 9 er egnede til mad.

De første registreringer af anlægget blev foretaget for 600 år siden. Durian vokser i Indokina, Malaysia, Indien, Thailand, Vietnam, Sri Lanka.

Funktioner i vækst og transport

Det findes i Brasilien og Centralafrika. Frugten er så nyttig, at hele plantager oprettes til dens dyrkning. Der er indført strenge sikkerhedsregler for ansatte:

 • personlig beskyttelsesudstyr, inklusive åndedrætsværn;
 • forstærkede hjelme;
 • specielle net til fangst af faldende frugter og deres transport;
 • stramme beskyttelsesdragter.

Da kun faldne frugter kan høstes, og deres faldssti er uforudsigelig, er alle rimelige sikkerhedsforanstaltninger truffet for ansatte.

Det er vigtigt at: den usædvanlige lugt af durian trænger igennem eventuelle forhindringer, så den er ætsende, så deres transport er kun tilladt i form af dåse mad eller tørret frugt. De, der beslutter at spise frugt på et overfyldt sted, står over for en meget alvorlig bøde. Tilsyneladende er dette tilfældet, når man siger "Spis alene i mørket."

Sammensætning og unikke egenskaber

Frugterne har meget mange kalorier og er i stand til at give en stabil vægtøgning på kort tid. Men for dem, der ikke kunne lide ham, truer dette ikke, og de, der elsker ham, vil ikke stoppe ham. Papirmassen indeholder mest vand, ca. 65 g. på 100 gr. produkt også:

Durians sammensætning og unikke egenskaber

 • fiber;
 • indol;
 • antioxidanter;
 • planteøstrogener;
 • et kompleks af vitaminer, der inkluderer A, C, gruppe B;
 • phosphor;
 • calcium;
 • natrium;
 • kalium;
 • magnesium;
 • jern;
 • kobber;
 • zink;
 • svovl;
 • aske.

En unik kombination af elementer er udviklet på en sådan måde, at frugten har fået berømmelsen af ​​en kraftig afrodisiakum. Det anbefales til lungesygdomme, renser blodkar, fjerner toksiner, understøtter arbejdet i hjertemuskulaturen, immunsystemet, nervesystemet og vegetativ-vaskulære systemer. Forbedrer mandlig styrke og øger sandsynligheden for undfangelse hos kvinder. Det er ideelt til morgenmad, fordi det har en stærk forfriskende effekt, hurtigt mættes og opretholder en følelse af metthed før middagen, forbedrer humøret.

På grund af tilstedeværelsen af ​​organisk svovl i frugten, stimulerer frugten væksten og harmonisk udvikling af figuren hos unge mennesker, aktiverer stofskiftet.

Anti-aldring og bakteriedræbende egenskaber bremser aldringsprocessen, den fibrøse struktur som et slibemiddel renser tarmen fra slaggeaflejringer, forbedrer strukturen i hud og hår, forhindrer udvikling af osteoporose og vaskulære sygdomme.

Brug i traditionel medicin

Ikke kun frugter er nyttige, men også næsten alle dele af planten. Afkogninger foretages fra bladene og tilføjes til bade, når galden spildes, bruges som lotioner til lokal betændelse, og de drikkes ved forhøjede temperaturer og feber. Papirmassen renser kroppen af ​​små parasitter, inklusive rundorm og helminths. Diarré stoppes af frø, rødderne har en antiviral egenskab.

Brug i husholdningen

Dele af anlægget bruges i forskellige sektorer i økonomien. På træflis røget fisk, hvilket er meget værdsat på grund af den stærke behagelige lugt. Ask samles omhyggeligt og sættes til blandingen til blegning af silkestoffer. I henhold til dets egenskaber er træ velegnet til at lave master til små fartøjer, og store kufferter går til opførelse af huse og offentlige bygninger. Dejlig hvid farve og ru overflade gør bygningerne meget elegante. Træstrukturen er ganske blød, egner sig godt til forarbejdning og konstruktion tager ikke meget tid.

Skadelige virkninger på kroppen

Skade durian
Sammen med fordelene er det farligt, når:

 • graviditet;
 • ammer;
 • hypertension;
 • allergier.

En høj koncentration af mikro- og makroelementer i kombination med fytohormoner kan forårsage en alt for voldelig reaktion af kroppen svarende til en narkotisk doping, så du bør ikke misbruge produktet. Hvis du lugter for følsom, er det vanskeligt at nyde durian, fordi dens lugt ligner en blanding af rådende kød, hvidløg, spildevand og længe liggende på solskin af fisk. Med denne kombination er et kvælningsangreb muligt.

Frugtudvælgelse og spisning

For at nyde en unik smag, der består af nuancer af vaniljesaus, valnød, banan, jordbær, med en bid ost og is, skal du vælge en helt moden frugt. For at gøre dette skal du snuppe stilken, jo mere intens lugten er, den modne frugt. Umodne durianer lugter som frisk græs. Du kan vælge ved øre, for dette banker de på skrælen med en pind, en kedelig lyd indikerer fosterets ønskede modenhed.

Du behøver kun at købe et sæsonbestemt produkt og spise det så hurtigt som muligt inden for få timer efter køb i den friske luft uden at bringe det ind i rummet. I nogle lande er der specielle åbne caféer, hvor frugt professionelt skæres foran køberen, og de ønsker dem en behagelig appetit.

Hænder til at røre ved massen anbefales ikke. Det er ikke meget praktisk at adskille det fra skrælen med en ske, men den "uforlignelige lugt" garanteres ikke at blive på fingrene. Du bør ikke købe allerede skåret frugt i en vakuumpakning, den netop åbnede frugt betragtes som den mest lækre, med tiden mister den al sin charme, hvilket kun efterlader en besættende brintsulfid lugt.

Du skal vide: Spis ikke frugt med alkohol.

Måder at bruge durian papirmasse

Måder at bruge durian papirmasse
Beboere i lande, hvor forbløffende frugt vokser, har tilpasset sig til at bruge den i forskellige kvaliteter.

 1. Stegt i olie og serveret som en side skål til fisk eller kød.
 2. Mariner i små skiver i kokosmelk.
 3. De laver syltetøj, syltetøj, laver slik.
 4. Den tilsættes is, koges i sukker som kandiseret frugt og serveres som en dessert til kaffe.
 5. En pasta er lavet af en blanding af græskar og durian og bruges som krydderi.
 6. Madlavning søde kager.
 7. I tørret form er durian uden en bestemt lugt, og mange turister beslutter for første gang at prøve det i denne form.

Den mest værdifulde sort vokser i Thailand. Der kaldes han højtideligt frugtenes konge for størrelse og forbløffende smag. Imidlertid gælder de samme regler i dette land - det er ikke tilladt at transportere fosteret med på en bus, fly eller lystbåd. Du kan kun spise dem på gaden i specielle institutioner. Overraskende forsvinder lugten ikke, den passerer gennem forhindringer, bortset fra en hermetisk forseglet dåse, fjernes ikke af moderne desinfektionsmidler. Derfor er de 2 vigtigste regler for dem, der tør at nyde frisk frugt: ikke før den ind i rummet, og tag ikke papirmassen med dine hænder ved hjælp af en ske eller en særlig frugtgaffel.

Video: durian - udpakning, smag, oplevelse

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer