Drimiopsis plettet - hjemmepleje

Det må ikke glemmes, at jo mere indendørs planter er i rummet, jo bedre bliver mikroklimaet. Meget ofte blandt indendørs planter foretrækkes de, der er specielt uhøjtidelige i pleje og ser godt ud. Usædvanlig kultur tiltrækker opmærksomhed og giver rummet en unik smag. Dette skal bestemt tages i betragtning, når du vælger en stueplante. En god mulighed ville være en plettet dreamiopsis-plante. Løvfældende stedsegrønne flerårig dreamiopsis vil dekorere ethvert interiør. Planten har en dobbelt - en blomst af eucharis. Dog har den mindre blade og andre forskelle.

Drimiopsis plettet pleje

Dreamiopsis er en bladgrøn plante fra Hyacinth-familien. Hans hjemland er Sydafrika. Den blomstrer året rundt med smukke hvide blomster samlet i en spikelet. I en børste er der op til 30 blomster. Små blomster af planten har en delikat behagelig aroma. Spotted Drimiopsis er en blomstrende plante og flerårig. Det har langstrakte tynde blade med spidse ender og prikket farve. Petiole når nogle gange 15-20 cm.

Vedligeholdelsesfunktioner: belysning og temperatur

Dreamiopsis har et andet navn - ledeburia. En uhøjtidelig plante er kendetegnet ved et lille antal blade. De er tykke og farvede. Blandt andre indendørs blomster kendetegnes en eksotisk afrikansk plante af usædvanligt smukt løv, som tiltrækker mange mennesker til at dyrke den derhjemme. Slægten har mere end 22 arter af planter. Spotted Drimiopsis vokser i Sydafrika og har vegetative organer på en lang petiole. Blomster vises fra april til juli. De flekkede lysegrønne eksotblade ser også attraktive ud.

Aflange pærer, ovale indsnævrende blade, lange 20 centimeter petioles er karakteristiske tegn på eksotiske egenskaber. Et karakteristisk træk ved en plante er dens evne til at undertiden ændre farve på blade. Om foråret og sommeren vises mørke pletter på dem, men pletter forsvinder med efteråret. Det er på grund af pletterne af bladene, at planten værdsættes af mange elskere af indendørs eksotik.

Der er en anden type dreamiopsis - borteoid ledeburia eller pickaxi parsis. Denne type dreamiopsis har en lang peduncle og små blomsterstande. Planten kan forveksles med en orkidé. Der dannes en roset i bushen, og bladene er tæt pakket sammen. Hvilken man skal vælge til voksende dreamiopsis afhænger af forskellige faktorer. Det er vigtigt, at planten ikke dør under vækstprocessen og føles god i rummet.

Når man forlader, er Drimiopsis plettet fuldstændig uhøjtidelig. For god vækst har han brug for lysbelysning, men om sommeren skal en eksotisk plante fjernes fra direkte sollys. Gryden skal arrangeres fra vindueskarmen ind i det mørkere rum i rummet. Efter overtagelsen behøver du ikke placere planten i direkte sollys på vindueskarmen, du skal lade blomsten vænne sig til lyset i rummet og vænne den gradvis til den aktive sol. Med utilstrækkelig sol kan bladene på en eksotisk smuk mand forlænges og vokse mere end de burde. En sådan busk vil simpelthen falde fra hinanden og vil ikke have et attraktivt udseende. Derfor er det altid vigtigt at overvåge belysningen på det sted, hvor primiopsis er placeret.

Ved utilstrækkelig belysning bliver bladene på en eksotisk plante blege og får ikke en lysegrøn, men en lysegrøn farvetone. Tab af pletter påvirker hele eksotikernes udseende. Planteskyggning udføres bedst om foråret og sommeren efter frokosten.

En vigtig betingelse for god vækst - t bør ikke reduceres til 8 grader.Dreamiopsis føles godt ved stuetemperatur. Værelset bør dog ikke være over +25 grader. Varme påvirker plantens blade negativt. I vintermånederne tilrådes det at sænke t for blomsten til +15 grader.

Vanding og fugtighed

Perioder med aktiv vækst af dreamiopsis erstattes af blomstring. Vand på dette tidspunkt vandet efter behov. Det er vigtigt, at undergrunden i gryden ikke tørrer ud. Det er også nødvendigt ikke at hælde en masse vand, ellers vil blomsterpæren rådne. Om efteråret og vinteren har planten brug for lidt fugtighed, den er i ro. I perioder med aktiv blomstring har eksot brug for konstant rigelig vanding. Om vinteren skal planten vandes mindre ofte, men det er vigtigt at sikre, at den ikke tørrer ud. Tørring af jorden i gryden er ikke tilladt. Om vinteren er det bedre at opretholde tilstrækkelig fugt i rummet. Befugtning påvirker fordelagtigt mikroklimaet i rummet.

Den indendørs plantetøriopsis tåler både tør og fugtig luft. Det kræver ikke for stærk befugtning af indeklimaet for at planten aktivt kan udvikle sig og blomstre. Det er nødvendigt at sprøjte bladene og tør dem med jævne mellemrum med en fugtig svamp, hvilket fjerner støv. Fra tid til anden skal planten arrangere et varmt brusebad.

jord

Løs jord er velegnet til planten. Det er bedre at købe en blanding til en pæreplante i en speciel butik, den er velegnet til plettet dryiopsis. Med utilstrækkelig tæt jord tilsættes sand og tørvlag. Ideel til planter og græsbund. Du kan vælge jord til kaktus i butikken, den passer også til dryiopsis. Det er kun nødvendigt at plante en blomst i en gryde med et hul for at give den nødvendige dræning.

Gødning påføres jorden to gange om måneden, men det kan begrænses til en gang. Det er nødvendigt at indføre gødning i foråret og efteråret. En fremragende gødning til planten er calciumsalte, nitrogen, fosfor, calcium. Dog skal proportioner af alle elementer i en kompleks gødning overvejes.

En ung plante skal transplanteres årligt, og voksne individer ikke oftere end en gang hvert 2-3 år. Det er bedre at tage en lav container til plantning af en eksotisk busk. Et dræningslag skal bestemt placeres på bunden. Dette bidrager til den rette udvikling og vækst af busken.

Det må ikke glemmes ved pleje af dreamiopsis, at den, ligesom enhver plante, er modtagelig for forskellige lidelser og skader af skadedyr. Sygdommen påvirker sjældent dreamiopsis. Planten kan blive beskadiget af en edderkopmid og skorpe. Det er nødvendigt med jævne mellemrum at sprøjte blomster og blade med sæbevandt vand, tørre blade og stiklinger med dette værktøj. At udrydde bladlus og skjoldbruskkirtel vil hjælpe et insekticidt middel.

Ved forkert pleje kan planten muligvis ikke fremstå som en plet, nemlig karakteristiske pletter tilføjer planten særlig eksotisme og attraktivitet. I opvarmningssæsonen er det nødvendigt at lægge en gryde med en plante på en vandbakke. Brug et gitter til dette. Så du kan undgå at tørre jorden om vinteren.

Top dressing

Som allerede nævnt skal der anvendes aktiv mineralgødning til den aktive udvikling af planten. Det er dog bedre at fodre drymiopsis med en kompleks gødning med et lavt nitrogenindhold. Ellers kan jordstængler rådne. En stor dosis kvælstof forårsager en aktiv vækst af busken, men pletten vises ikke på den. Ved plantning må du under ingen omstændigheder bruge organisk gødning, der er dårligt rotet. Planteernæring bør først begynde efter 1,5-2 måneder efter plantning af planten i en anden jord.

reproduktion

Drimiopsis formerer sig ved at dele pæren såvel som ved at bruge frø. Det er nødvendigt at adskille pærerne inden transplantation og behandling af de beskadigede med trækul.

Reproduktion af Drimiopsis

Formering af planten sker også af blade.De skal adskilles i bunden af ​​pæren sammen med petiolen og sendes til vand eller tørv til rodfæstelse. Bladet skæres også i små lange stykker og plantes i en torvblanding. Ved at være nok opmærksom på planteformering kan man opnå god rodfæstelse af de tagne blade.

Mulige problemer

  1. Alvorlige krænkelser må ikke tillades ved dyrkning af plettet dreamiopsis. Ellers vil planten forringes og dø. Overdreven vanding kan ødelægge og sorte rod og petioler. I dette tilfælde er det vigtigt hurtigt at transplantere planten for at forhindre rådgivning af pæren.
  2. Dårlig effekt på blomsten og svag belysning. Petiolen strækker sig derefter, og bladene bliver blege. Det er nødvendigt at forstærke lyset til planten. Brug en lysstofrør som en ekstra lyskilde ved dårlig belysning.
  3. Utilstrækkeligt dræningslag er uacceptabelt i planternes pleje. I dette tilfælde vises en hvid belægning på jorden. Du kan løse problemet med en transplantation. Utilstrækkelig vanding bør ikke tillades - bladene falder hurtigt, og planten dør.

Generelt udvikler indendørs dryiopsis godt. Planten giver rummet en speciel æstetik og tiltrækker andres opmærksomhed. Da Drimiopsis kommer fra et varmt land med et fugtigt klima, tolererer det ikke overdreven tør luft. Til plantning i jorden skal krumme af ekspanderet ler, birkekul, vermiculit tilsættes. Det er nødvendigt at forhindre rådgivning af pærer. Hvis planten begynder at blive gul, mindskes vanding. Nogle gange er det nyttigt at forlade planten helt uden vanding.

Voksende problemer kan undgås, hvis alle regler og anbefalinger følges. Tilstrækkelig luftfugtighed, meget lys og varme påvirker planten positivt. Det er sjældent syg og helt uhøjtideligt ved at forlade.

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer