Hvad er chayote, og hvordan er det nyttigt?

En fantastisk grøntsag til de nordlige breddegrader. Chayote er velkendt i Mexico, landene på det amerikanske kontinent. Man kan næppe kalde et andet planteprodukt, hvoraf 100 gram kun indeholder 19 kcal. Planten bruger alle dele, frugter, blade, skud og rødder, der anvendes til madlavning, folkemedicin. Et sådant værdifuldt produkt skal overvejes nærmere.

chayote

Mexicansk agurk og dens egenskaber

Planten har virkelig et dobbelt navn. Dens lighed med en agurk er ganske imponerende:

  • begge arter hører til græskarfamilien;
  • vokse på vinlignende stængler;
  • har en aflang form og farve fra grøn til næsten hvid;
  • Rip fra juni til september;
  • unge frugter foretrækkes;
  • er en del af salater, bruges frisk, saltet og syltede.

Betydelige forskelle begynder. Chayote kaldte spøgtigt drømmen om en opdrætter, der ville krydse kartofler med en tomat og samle en dobbeltafgrøde.

Frugterne af den mexicanske agurk vokser op til 600 gr, har en sødlig smag af saftig papirmasse. Hun gemmer sig under en blank tynd hud, som er ret modstandsdygtig over for ydre påvirkninger. Ud over pulp, frø, der har en nøddeagtig smag, går unge skud til mad. De tilberedes på basis af asparges. Knolde ligner egenskaber som kartofler, indeholder en stor mængde stivelse, men i modsætning til indenlandske rodafgrøder vokser de op til 10 kg.

Interessant: der er mange retter baseret på chayote. Afhængigt af de medfølgende produkter bliver det en ingrediens til supper, salater, en fremragende sideskål og endda en påfyldning til en sød kage.

Dens fordele værdsættes af traditionelle healere. Han har:

  • antiinflammatorisk;
  • rengøring;
  • vanddrivende egenskab.

Kemisk sammensætning

En næsten komplet række B-vitaminer, aminosyrer, blandt hvilke de mest værdifulde er lysin, tryptophan og histadin, blev fundet i papirmasserne af frugter og grønne dele af planten. Listen over mineraler inkluderer magnesium, fosfor, kalium, natrium, calcium, jern. Sukker, stivelse, fiber, karoten supplerer sammensætningen.

Sundhedsmæssige fordele

Regelmæssig optagelse af produktet på menuen hjælper med at slippe af med nyresten, reducere vægten, forbedre fordøjelseskanalen, fjerne overskydende væske og stabilisere blodtrykket.

I gynækologi, der er baseret på en mexicansk agurk, forberedes der præparater, der anvendes i kompleks terapi til mastopati, myomer og onkologiske sygdomme. Hos mænd er chayote i stand til at lindre tilstanden og lindre alvorligheden af ​​symptomer på prostatitis. Retter baseret på det anbefales i rehabiliteringsperioden efter kemoterapisessioner. Det forbedrer immuniteten på grund af det høje indhold af ascorbinsyre, stimulerer regenereringsprocesserne.

Chayote vinder gradvist popularitet og spreder sig over landene på det europæiske kontinent. Det er værd at introducere det i kosten til variation og glæde af smagen.

Video: hvordan man dyrker en chayot i haven

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer