Hvad skal man gøre, hvis håret hurtigt bliver fedtet

Hvis hovedet bliver snavset efter 8-12 timer efter vask, kan vi tale om en krænkelse af talgkirtlernes funktion. Deres arbejde forværres på grund af hormonforstyrrelser, sygdomme i fordøjelsesorganerne og en ubalanceret diæt. Regelmæssige belastninger, svampeinfektioner og visse medikamenter påvirker tilstanden af ​​hovedbunden. For at reducere mængden af ​​frigivet fedt og slippe af med kosmetiske problemer er det værd at ændre dine vaner.

Håret bliver hurtigt fedtet

Menu til smukt hår

Behandling af talgkirtler begynder med konsultation af en tricholog. Det bliver nødvendigt af mennesker, hvis hovedbund ikke kun hurtigt bliver fedtet, men også dækkes med en skorpe af død epidermis. Symptomer indikerer seboreisk dermatitis. Kun specialiserede kosmetik og præparater kan fjerne skæl og gendanne sebaceous kirtels normale funktion. Alternative metoder sparer ikke fra en svampeinfektion, men forværrer kun problemet.

Du bør også konsultere en læge, hvis der ikke er skæl. En trikolog eller hudlæge skal sende patienten til en blodprøve for at kontrollere hormonniveauer. Hos kvinder bliver håret hurtigt snavset på grund af overskydende testosteron og progesteron. Koncentrationen af ​​hormoner stiger på grund af funktionsfejl i æggestokkene samt under graviditet. Selvfølgelig skal forventningsfulde mødre bare vente og omhyggeligt vælge hårkosmetik. Men piger med hormonelle forstyrrelser kan tilbydes lægemidler, der normaliserer testosteronniveauet og reducerer mængden af ​​produceret talg.

Hvis reproduktionsorganerne og skjoldbruskkirtlen er i fuld orden, er det værd at revidere kosten. Talgkirtlenes funktion er nedsat med problemer med fordøjelseskanalen. Men sundheden i tarmen og maven afhænger direkte af de produkter, som en person bruger.

Med et overskud af talg anbefales det at undgå tunge og fedtholdige retter:

 • rig kød- og champignonsuppe;
 • sandwich med pølse;
 • stegte kartofler;
 • halvfabrikata;
 • fastfood.

Hårtilstand forbedres, hvis en person nægter slik og instant kaffe. Ekskluderer hvidt brød, alkohol og krydret krydderier fra menuen. Han holder op med at spise frokost i en fastfoodcafé og begynder at lave mad måltider på egen hånd oftere.

Normaliser arbejdet i fordøjelsesorganerne og talgkirtler hjælper:

 • jordnødder og mandler;
 • citrus, især appelsiner;
 • mejeriprodukter;
 • havregryn og klid;
 • majs og hvede gryn;
 • rosiner og tørrede græskarfrø;
 • bønner, ærter, linser og bønner;
 • dampede æg og æggekage;
 • friskpresset gulerodsaft.

Nyttige i overskydende talg er grøntsagsalater og gryderedder. Broccoli, agurker, tomater og urter indeholder fiber, der renser tarmen, fremskynder stofskiftet og forbedrer tilstanden i de øverste lag af overhuden.

Det tilrådes at supplere korrekt ernæring med vitaminkomplekser, der indeholder silicium, jern, retinol, B12 og tocopherol. Hvis dit hår hurtigt bliver fedtet, hjælper jern og pantothensyre. Elementerne er rige på blomkål, oksekød lever, rødbeder, granatæble juice og broccoli.

Metabolismen og funktionen af ​​talgkirtlerne forbedres takket være rent stillevand. Væsken forhindrer blokering af hårsækkene, aktiverer stofskiftet og fugter huden indefra. For at holde krøllerne rene og voluminøse i 2-3 dage skal du drikke 2 liter vand dagligt.

Dårlige vaner

Hår, der bliver fedtet efter 10-12 timer, bør ikke blæse tørt eller stryges. Det anbefales ikke at bruge ofte et krøllejern.Hovedbunden tørrer op på grund af varm luft, og talgkirtlerne begynder at arbejde mere aktivt for at fugtige den, fordi deres hovedopgave er at nærme og genoprette de øverste lag af overhuden.

Brug ikke shampoo. Selvfølgelig ønsker pigerne, at frisyren altid skal se frisk og velplejet ud. Men du er nødt til at tolerere. Mellem rengøringsprocedurer anbefales det at tage to eller tre dages pauser. Og så håret forbliver voluminøst og smukt i længere tid, er det nødvendigt at røre ved det så lidt som muligt.

Det er nyttigt at kamme krøller flere gange om dagen. Det er bedre at bruge plastiske tunger, der regelmæssigt vaskes under hanen med antibakteriel sæbe. Takket være kammen er sebum produceret af kirtlerne fordelt over hele længden og ophobes ikke ved rødderne.

Ejere af problematisk hår rådes til at undgå syntetiske hætter og opgive tætte bundter, der forringer blodcirkulationen. Brug ikke geler, voks og skum ved lægning. Og det er bedre at opgive sådanne midler i 1-2 måneder. Fastgørelsesforbindelserne tilstopper porerne, så talgkirtlerne forringes. Hvis frisyren ikke holder uden skum eller voks, skal naturlige skrubber gnides ind i hovedbunden under vask. De renser porerne og neutraliserer de negative virkninger af stylingprodukter.

Med et overskud af talg anbefales det at bære kort hår eller frisurer af mellemlang længde. Køb shampoo, der ikke indeholder proteiner, lipidkomplekser og silikone. Tilsætningsstoffer gør krøller kun tyngre og reducerer volumen. Frisører rådgiver gennemsigtig kosmetik. Overskydende fedt, der samles på rødderne, kan rengøres med tørre shampoo.

Giv ikke op balsam og maske, men de skal være lette og næringsrige. Men med naturlige olier skal du være forsigtig. Anvend kun reduktionsmidler på tipene, hvis de er tørre og sprøde. Og rødderne smøres ikke med olier for ikke at tilstoppe porerne, eller de vaskes grundigt med SLS-shampoo.

Elskere med varmt brusebad tilrådes at overvåge temperaturen, mens de vasker deres hår. Vand skal være næppe varmt, ellers vil produktionen af ​​talg stige. I et stykke tid er det værd at opgive bade og saunaer. Høje temperaturer og varm damp påvirker hårets tilstand og de øverste lag af overhuden negativt.

Redningsmasker og skyl

Hvis det stadig er en lang vej at vaske dit hår, men dit hår ser scruffy og beskidt ud, sparer det en hjemmelavet tør shampoo. Du har brug for kartoffel- og majsstivelse, en bred børste til påføring af maling og naturligt kakaopulver. Blondiner tilrådes at tage et lidt brunt supplement, men brunetter, tværtimod, bør ikke være svage, så krøllerne ikke er dækket med kunstigt ”gråt hår”.

Tørre pulvere blandes i en plade eller skål og påføres med en børste til rødderne. Lad stå i 30-40 minutter, så sammensætningen absorberer overskydende fedt. Resterne er kæmmet ud med en kam. Efter en sådan shampoo tilsættes volumen og sund glans.

Funktionen af ​​talgkirtlerne gendannes med lermasker. Der er flere muligheder for terapeutiske midler:

Lermaske til fedtet hår

 1. Kombiner en pose rødt pulver med 30 g tør sennep. Tilsæt varmt vand i en tynd strøm, forbered en cremet pasta. Gnid fingrene i rødderne før vandprocedurer. Pakk i 15 minutter med en plastikpose og et uldtørklæde. Ved let afbrænding skal du være tålmodig, og med en stærk vask skal du straks vaske kompositionen af ​​med varmt vand.
 2. To poser med blå ler fortyndes 2-3 spsk. l. æble cider eddike. Essens og tabelindstilling fungerer ikke, det er for aggressivt. Hæld lidt vand i massen for at gøre det flydende. Proceduren varer en halv time. Den resterende ler vaskes med en mild shampoo. Og håret efter masken skylles med vand, hvori et glas æble cider eddike tilsættes.
 3. Fortynd hvid ler med mineralvand til en cremet densitet, tag bare en drink uden gas.Efterlad på rødderne under en plastik hat og tørklæde i 30 minutter. Fedt enderne med kokosnød eller olivenolie, hvis de er tør. Selvom passform og byrde.
 4. Hvis hovedbunden er øm og følsom, blandes blå ler ikke med æble cider eddike, men med kefir. Surmælkstilskud fugter og nærer rødderne.

Normalisering af talgkirtlerne hjælper kyllingeblomme. Billeten bankes med en piskeris og hældes i en frodig masse på 2-3 spsk. l. citronsaft. Bedre friskpresset, i butikversionen er der mange konserveringsmidler, der vil forværre hårets tilstand. Et ægprodukt opbevares i 30-40 minutter. Og så der ikke er nogen ubehagelig lugt, er det værd at vaske krøllerne med urteafkog med mynte eller eukalyptus.

Ejere af tyndt hår anbefales at skifte lermasker med nærende olier. Brug oliven, mandel eller kokosnød. Bland i lige forhold med grapefrugt eller appelsinsaft, altid frisk. Olier fugter hovedbunden, så talgkirtlerne begynder at producere mindre fedt. Og saft beriger de øverste lag af overhuden med vitaminer, der gendanner og styrker hårsækkene.

Det anbefales at gnide en pasta med havsalt i huden under vask, og brunetter tilrådes at være opmærksomme på kaffegrunde. Hjemmeskrubb genopretter blodcirkulationen i de dybe lag af overhuden og forhindrer tilstopning af porer. Kun hårde partikler kan skade rødderne, så bevægelserne skal være langsomme og nøjagtige.

Resterne af krat og helende masker vaskes med urteafkog. Med øget sekretion af talgkirtlerne spares:

 • Rønbark og bær;
 • salvie;
 • blomsterstande i kamille;
 • brændenælder;
 • planteblade;
 • eg bark;
 • pebermynte;
 • Johannesurt

Naturlige råvarer brygges med kogende vand og insisterer på vodka. Alkoholholdige lotioner fra medicinske urter kan fortyndes med vand, tilsættes masker eller gnides i hovedbunden.

Talgkirtlerne normaliseres ikke om 1-2 uger. Det vil tage flere måneder, før tilstanden i hovedbunden og håret forbedres. Det vigtigste er at regelmæssigt bruge folkemedicin, hente blide shampooer og glemme eksistensen af ​​et krølltang, hårtørrer og strygning. Og hold dig også ved den rigtige diæt og drik rigeligt vand.

Video: hvordan man slipper af med fedtet hår

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer