Sort radise under graviditet: fordele og skader

Sort radise kan ikke prale af en lang række vitaminer og mineraler, men de er i det optimale forhold, og omdanner grøntsagen til et uundværligt næringsstof og giver saften helende egenskaber. I store mængder er det umuligt at spise. Dette er ikke påkrævet, da der er en masse grov fiber i sammensætningen, der mætter kroppen efter et par spiseskefulde salat.

Sort radise under graviditet

Interessante egenskaber ved sort radise

Denne uhøjtidelige grøntsag kræver ikke en særlig jordkomposition og streng skifte af haveafgrøder, tolererer ekstreme temperaturer og tørke, bliver kun mere mættet af mangel på fugtighed og får en brændende smag. Sennepsolier i papirmasse og blade giver det. Toppe ligner meget radiser, en saftig hvid papirmasse med en bestemt lugt er skjult bag den sorte hud.

I Asien er radise blevet dyrket i mange århundreder som en vegetabilsk afgrøde. Hun kom til andre lande meget senere og var partisk mod hende, indtil de lærte om hendes helbredelse og profylaktiske egenskaber.

Jeg undre: vild radise forekommer ikke i naturen.

Strukturen af ​​rodafgrøderne inkluderer:

 • vitaminer C og gruppe B;
 • rafanin;
 • æterisk olie;
 • caroten;
 • nicotinsyre;
 • calcium;
 • magnesium;
 • kalium;
 • jern;
 • phosphor;
 • iod;
 • enzymer;
 • flygtige;
 • organiske syrer.

Sammensætningen er ikke så meget vigtig som balancen mellem dens elementer, hvilket giver grøntsagen unikke egenskaber. Masse og juice med forskellige tilsætningsstoffer anvendes afhængigt af det tilsigtede formål. Det indtages frisk i en blanding med andre grøntsager, går godt med forbindinger baseret på vegetabilsk olie og citronsaft.

I diætetik anbefales rodafgrøder i menuen til vægttabsprogrammer. Dets kalorieindhold er omkring 36 kcal, mætning opstår hurtigt på grund af det store antal kostfiber.

Det er vigtigt at: en specifik skarp smag hjælper med at diversificere den anbefalede diæt, hvilket øger succesen med vægtjusteringsprogrammet.

Terapeutisk handling
I folkemedicinen er mange opskrifter baseret på sort radise blevet samlet. De fungerer godt, når:

 • en forkølelse
 • hoste;
 • sinusitis;
 • bronkitis;
 • dysbiosis;
 • forstoppelse;
 • stagnation af galden;
 • svækket immunitet;
 • hævelse;
 • manglende appetit.

Af de forskellige arter er det i sort radise, at den højeste koncentration af æteriske olier og biologisk aktive stoffer.

Det er værd at overveje: for gravide er grøn og hvid radise mere nyttig.

Fordelene ved juice
Hovedværdien i det høje indhold af antioxidanter, antiinflammatoriske, koleretiske, antibakterielle og antivirale virkninger. Regelmæssig brug reducerer interne inflammatoriske processer, kompenserer for manglen på B-vitaminer, sporstoffer, mineraler.

Det anbefales til hyppige forkølelser, kroniske sygdomme i nyrerne, galdeblære, rhinitis, hoste, anæmi, hævelse, feber, stofskifteforstyrrelser. Det bruges som anthelmintikum, det bruges som en kompress til forbrændinger, forfrysninger og hudskader. Gravide kvinder i 2. og 3. trimester kan bruge juice med honning til behandling af hoste efter konsultation med din læge.

Kontraindikationer
De er ikke mange og er hovedsageligt forbundet med forværring af sygdomme i mave-tarmkanalen, nyrerne og udskillelsessystemet. Brug heller ikke radishallerkener til hjerte-kar-sygdomme, funktionsfejl i leveren og bugspytkirtlen, flatulens, diarré. Gravide bør kun bruge det til medicinske formål og i mindste doser efter konsultation af en læge.Ved den mindste risiko for spontan abort eller hypertonicitet i livmoderen er produktet straks udelukket fra listen over tilladte.

3 risikofaktorer for gravide kvinder
De helbredende egenskaber ved sjælden juice er store, men de kan opvejes af den negative indvirkning på den forventede mors samlede velvære.

 1. Pulp og juice påvirker tilstanden af ​​glatte muskler, hvilket fører den til en spændingstilstand. Dette øger sandsynligheden for for tidligt ophør af graviditet. En særlig periode med risiko er undfangelsestidspunktet og første trimester.
 2. Æteriske olier har en deprimerende effekt på nervesystemet og fremkalder skarpe humørsvingninger og forårsager depressive tilstande.
 3. Grove fibre fremkalder øget gasdannelse, hvilket fører til flatulens, oppustethed og halsbrand.

Elskere af krydret bliver nødt til at vente lidt. Under graviditet og amning er det uønsket at bruge sort radise. Det påvirker smagen og lugten af ​​mælk, som muligvis ikke behager babyen.

Populære opskrifter på traditionel medicin baseret på radise

Populære opskrifter på traditionel medicin baseret på radise
De adskiller sig i tilberedningsmetoder og yderligere ingredienser.

Juice med hostehonning
Der vælges en stor rodafgrøde, kronen afskæres, halvdelen af ​​kernen fjernes, honning lægges inde, den står i 12-24 timer. Tag 1 tsk 3 gange om dagen. Det blødgør en tør irriteret hoste, fortyndes og fjerner sputum. Det fungerer vidunderligt i kombination med en trykpressekompress i det underscapulariske område.

tinktur
Det har en lang række anvendelser, herunder behandling af gigt, hudsygdomme, fjernelse af inflammatoriske processer, forebyggelse af nervesammenbrud. Til klargøring af produktet bruges alle dele af planten, inklusive frø og toppe. 50 gr hæld en halv liter vodka-råvarer og insister en uge på et mørkt sted i en tæt forseglet beholder, som nogle gange ryster.

cholagogue
Frisk juice blandes med vand i forholdet 1: 1, taget på 30 minutter. før måltider, 1 spsk. skeen. Behandlingsforløbet er 10-14 dage.

Brugen af ​​sort radise i kosmetologi

Det bruges med succes til at gøre huden lysere, reducere betændelse med acne. En juice-baseret lotion anerkendes som et effektivt middel. Hjemme tilberedes det fra 100 gr. papirmasse sammen med skræl og den samme mængde vodka.

En maske med rodfrugt er i stand til at lette alderspletter og forbedre hudtonen markant. Til madlavning tages lige store dele af juice og creme fraiche til en homogen masse. Blandingen påføres ansigtet i 10 minutter og vaskes derefter med varmt vand eller kamilleinfusion.

For gravide kvinder er brugen af ​​kosmetik baseret på juice og papirmasse sikker og effektiv, hvilket hjælper med at bevare en sund hud og dens attraktivitet.

Video: sort radise med hostehonning

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer