Hvad er forskellen mellem jordbær og jordbær?

De præsenterede sorter af bærafgrøder betragtes som ganske ens, men der er subtiliteter i denne sag. Indtil videre er begge arter allerede blevet undersøgt, men mennesker har visse vanskeligheder med deres bestemmelse. Det handler om eksterne data, der er noget ens. Smag og generel beskrivelse varierer dog. I dagens artikel vil vi analysere disse arter i alle detaljer, så du giver din egen mening. Lad os komme i gang.

Hvad er forskellen mellem jordbær og jordbær

Eksterne data

 1. Der er selvfølgelig særpræg i eksterne data. Når jordbæren er fuldt moden, er den fyldt med farver og saftighed, den ser lys ud. Hvad angår jordbær, er det mørkere end den første repræsentant, og pigmentering varierer inden for brunrøde toner. Den første sort dyrkes normalt af mennesker, den anden vokser hovedsageligt i naturen.
 2. Det giver mening at overveje selve plantens egenskaber. Buske med jordbærbær kan strække sig op til næsten 40 cm, men der ses ofte ikke for store frøplanter (ca. 30 cm). Hvad jordbær angår, er tingene forskellige her. Frugterne vokser på buske i en højde af ca. 23 cm. I den midterste del er der "bart", gennem hvilken kulturen formeres.
 3. Jordbær er små sammenlignet med jordbær. Førstnævnte vokser til højst 2 cm, mens sidstnævnte når 7 cm og endnu mere (men dette er sjældent). Grundlæggende vokser jordbærprøver inden for 4 cm. Indvendigt er der en hvidlig kerne af jordbær, mens hendes “søster” vil være fuldstændig pigmenteret i rødt. I begge tilfælde er frøene ikke placeret inde, men på skallen, dvs. ovenpå. Derfor viser det sig et så smukt mønster.
 4. Selvdyrket jordbærfrugter har blade og frugter, der lugter som behagelig moskus. Bladen er pigmenteret i en lysegrøn tone, men kan være mørk. Kanterne er skåret, zigzag, der er blomsterstande i toppen. Bærene er rettet opad, men fra sværhedsgraden kan de bøjes. Hvad angår jordbær, er dets blade pigmenteret mørkere, kanterne er skarpe, ligesom tænder. Den er større i størrelse end sin forgænger. Produktiviteten er høj, hvilket ikke kan siges om jordbær.
 5. Jordbær har blomsterstande af begge køn; i jordbær er de homoseksuelle. Herfra kan vi konkludere, at den første sort har evnen til at selvbestøve. Med hensyn til anden klasse har han brug for hjælp fra pollinerende insekter. Jordbær har både stamens og stempel. Den anden pollineres efter pollen. Sæsoner er til stede i en mængde på 5 stykker såvel som corolla kronblade. Følgelig tillader dette frugten at binde og give en god høst.
 6. Nu om overskæg, gennem hvilket reproduktion gennemføres. Havebæret har mange af dem, men mandlige prøver er ikke altid udstyret med dem. Jordbærfrugter er skjult bag bladene, så det er undertiden vanskeligt at samles på kort tid. Bær af anden art stiger tværtimod op og ser op. Fra tyngdekraften kan de falde, når de bliver saftige og modne. Jordbær, selv i en ikke helt moden tilstand, er sukkerholdige, og jordbær vil være sure. Nogle sammenligner dens smagsegenskaber med kiwi.

dyrkning

Dyrkning af jordbær og vilde jordbær

 1. Der er visse vanskeligheder med at spire jordbær på deres grunde. På grund af det faktum, at hun ikke har evnen til at bestøve på egen hånd, falder udbyttet undertiden for meget. Hanprøver bærer ikke frugt, i en periode ødelægger de kvindelige spirer.Når bestøvningen begynder, modtager ikke alle stamen pollen fra insekter. I overensstemmelse hermed er nogle buske simpelthen frugtløse. Det er også forbudt at plante to af de præsenterede arter side om side på grund af forskellen i pollination; gartnere klager over vanskeligheder med denne fremgangsmåde.
 2. Lad os nu tale om spiring af jordbærfrugter. De kræver ikke særlige forhold, giver hurtigt produktivitet og selvbestøvende. Delvis af denne grund foretrækker mange sommerboere denne sort. Dog er man særlig opmærksom på det område, hvor kulturen vil vokse i de næste par år. Det er vigtigt, at stedet er fri for stærk vind. Samtidig oprettes senge i forhøjede zoner for at udelukke vandblæsning. Tag ikke steder, hvor kartofler eller tomater tidligere voksede.
 3. Hvis du alle besluttede at dyrke jordbær, skal du til dette forberede en temmelig nærende jord. Det er vigtigt at overveje neutral surhedsgrad. For at gøre dette er den første ting, du har brug for for at befrugte senge nøje. Derefter skal jorden behandles med kalkmørtel.
 4. Det antages, at det bedste tidspunkt til udplantning af frugt er midten eller slutningen af ​​den første måned af efteråret. Som et resultat vil buskene have tid nok til at få fodfæste i jorden og tilpasse sig nye forhold. Hvis alt er gjort korrekt, kan du om foråret se den første afgrøde.
 5. Det er bemærkelsesværdigt, at eksperter relativt for nylig har udviklet et unikt udseende takket være krydsningen af ​​de to berørte bær. Som et resultat giver buskene en ret god høst. En sådan plante er slet ikke bange for koldt vejr, og hvert år glæder sommerboerne sig med ekstraordinære bær. De har en behagelig aroma og lys lilla farve.

Hvilket er bedre?

Jordbær og jordbær

 1. Desværre er det umuligt at sige med nøjagtighed, hvilket bær der vil være bedre. Det er også værd at overveje funktionerne i havefrugter og skovfrugter. Med omhyggelig sammenligning kan et antal vigtige funktioner fremhæves. Som et resultat kan du nemt vælge den mest succesrige sort.
 2. Hvis du tager jordbær, så bærer det hvert år meget mere frugt i modsætning til almindelige jordbær. Derudover får du i det første tilfælde en dybere aroma. Med hensyn til smag er jordbær i dette tilfælde imidlertid væsentligt bedre end alternative bær.
 3. Den første version af frugten er også større end den anden bær. Dette skyldes det faktum, at de vokser i haven. Det er værd at bemærke, at jordbær er mere frostbestandige. Under transport slår det dog sjældent rod i fremtiden. Ellers hvad angår nyttige egenskaber er de to frugttyper omtrent de samme.
 4. En betydelig fordel ved jordbær er også, at det er meget lettere at udbrede. Sådanne buske selvbestøver. Det samme kan ikke siges for jordbær. Derudover er de sidste frugter ofte ikke rentable at opdrætte dig selv. Ofte er udbytterne ret knappe på trods af alle anstrengelser, der er gjort.

To typer frugter har omtrent den samme sammensætning. Derfor, når man indtager en af ​​frugterne, vil de under alle omstændigheder have en udelukkende fordelagtig virkning på kroppen. Ellers må du ikke misbruge råmaterialer for ikke at provokere udviklingen af ​​en allergisk reaktion. Hvis du overholder den daglige norm i en kort periode, kan du styrke immunforsvaret markant.

Video: Hvad er forskellen mellem jordbær og jordbær

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer