Sådan hvides tænder derhjemme

Et smukt snehvidt smil betragtes med rette som et symbol på dens ejers helbred, trivsel og velvære. Når alt kommer til alt er tænder kapital. For at de skal være stærke, jævne og hvide, indtil de er gamle, er de nødt til at passe på deres tænder rettidigt, observere mundhygiejne og besøge en tandlæge til tiden. Men det sker ofte, at dine tænder bliver grå eller gule, selvom du regelmæssigt børster dem to gange om dagen, skal du bruge tandstikker og tandtråd. At afhjælpe situationen vil hjælpe blegning - hjemme eller professionel. I denne artikel finder du ud af, hvem der kan og bør hvides, og hvordan man gør det derhjemme.

Sådan hvides tænderne

Hvorfor tænder mister deres hvidhed

Naturlige og naturlige tænder vil naturligvis aldrig være krystalhvide. Rene og sunde tænder har en behagelig mælkefarvet farvetone. Men ofte vises der en plak på tænderne, hvilket giver dem en grå eller gul farve. Det triste er, at denne plak ikke kan rengøres med en simpel børste og pasta. Hvor kommer disse forurenende stoffer fra? Overvej de mest almindelige faktorer, som tænderne mister deres hvidhed og attraktivitet.

 1. Utilstrækkelig hygiejne. Hvis en person så hans tænder gennem ærmerne, børstede dem uregelmæssigt, især om natten, optrådte en tynd grå belægning på tænderne, hvilket var vanskeligt at fjerne med en simpel børstning.
 2. Rygning. Meget ofte opstår problemer med tændernes farve hos rygere med erfaring. Tobaksrøg indeholder en stor mængde nikotin og giftige harpikser, som spises i tandemaljen og danner en vedvarende gul belægning, hvilket er ret vanskeligt at slippe af med.
 3. Desserter. Hyppigt forbrug af enkle kulhydrater, nemlig slik, fører til det faktum, at der udvikler sig en masse bakterier og mikroorganismer i mundhulen. Hvis overfladen på tænderne ikke renses i tide, korroderer disse mikroorganismer tandemaljen, hvilket gør den porøs og næsten gennemsigtig. På grund af tyndingen af ​​tandemaljen begynder dentin at "skinne igennem" - strukturen på selve tanden, der af naturen har en mere gul farvetone. Derudover akkumuleres der snavs i fortyndingen af ​​tandemaljen, hvilket er meget vanskeligere at fjerne. Og alt dette skyldes et overskud af sødme i kosten.
 4. Kaffe, kakao, chokolade, stærk te. Alle disse drikkevarer har et kraftfuldt farvepigment. Hvis du drikker dem regelmæssigt uden at overholde de grundlæggende hygiejnebestemmelser, bliver dine tænder et par nuancer mørkere på seks måneder.
 5. Intrauterin sundhed. For nylig begyndte børn at lide af gråt plak og tandbrydning. Dette skyldes den intrauterine udvikling af tandkimen. Hvis en mor tog et stort antal medicin under graviditeten, hvis hun førte en ukorrekt livsstil eller ikke spiste godt, fører alt dette til problemer med babyens tænder i fremtiden.
 6. Antibiotika. Langvarig brug af antibakterielle midler fører til ødelæggelse af tandemaljen, især hvis det drejer sig om en tetracyclingruppe af medikamenter. Efter en lignende effekt på kroppen får tænderne en karakteristisk gul farvetone.

Alle ovennævnte emner er en direkte indikation for at blegne tænder. Blegning bør dog ikke udføres af alle. Der er kontraindikationer for proceduren. Sådanne procedurer er forbudt at gøre under graviditet og amning. Tænder bør ikke hvidtes, hvis deres overflade er for følsom. Tandemaljen bør heller ikke berøres hos børn, da det er på stadiet med udvikling og dannelse. I nærvær af karies anbefales blegning heller ikke, tænder skal først hærdes.Ellers kan eksponering for aggressive komponenter føre til en stigning i det carious område. Med forsigtighed bør blegning udføres i nærværelse af udvendige, forseglede områder af tanden. Faktum er, at kun den naturlige del af tanden under proceduren hvides, og udfyldningen efterlader sin oprindelige farve. På grund af dette kan skyggen adskille sig dramatisk, og det forseglede område vil være mærkbart for andre.

Professionelle produkter til tandblegning

Der er mange produkter til salg, som giver dig mulighed for at opnå perfekt hvide tænder derhjemme.

 1. Whitening geler. Disse er ret kraftige, men samtidig aggressive forbindelser, der ikke bør falde på tandkødets slimhinde. Brug derfor specielle mundskærme til deres anvendelse. På grund af dem sikres en tæt pasning af den hvidgørende gel til tandoverfladen.
 2. Blegning blyant. En lille flaske med en børste giver dig mulighed for at påføre en hvidblandingskomposition på tænderne. Nogle producenter anbefaler at skylle blegningsblandingen et stykke tid efter påføring. Andre insisterer på, at blandingen er helt sikker og kan vaskes med spyt uden skade. Dette er en forholdsvis simpel hvidfarvningsmetode, der kan klare mindre brunfarvning fra kaffe, te og cigaretter.
 3. Lysere strimler. Dette er den mest moderne og populære måde at lysne tænder derhjemme på. Strimlerne er lille materiale, der skal fastgøres til tandplejen. Du skal holde båndet på dine tænder i cirka en halv time, i hvilket tidsrum en særlig sammensætning trænger ind i tandemaljen og hvidgør den. Ved daglig brug af strimlerne mærkes effekten efter 2-3 uger. Blegeresultatet varer cirka tre måneder.

Du kan købe alle disse produkter til professionel blegning på et apotek eller specialiserede tandlæge kontorer. Ud over dem er der mange folkemidler, der hjælper dig med at gøre dine tænder et par toner lettere efter den første applikation.

Sådan hvides tænder derhjemme

Hvis du vil gøre dine tænder hvide her og nu, skal du ikke skynde dig at løbe til tandlægen. Dit medicinskab og køkkenskuffe har sandsynligvis allerede ingredienser, der kan løse problemet.

Sådan hvides tænder derhjemme

 1. Soda. Dette er en ret kraftig, men samtidig aggressiv komponent, der skal bruges korrekt. Dyp børsten i vand og dypp i bagepulver. Børst tænderne forsigtigt og pas på for stort pres. Gnid aldrig dine tænder med en bomuldspude med natron. Dette kan beskadige og ridse tandemaljen. Derefter tilstoppes mikroorganismer i revnerne, forurening af tandoverfladen sker meget hurtigere. Det er meget nyttigt at skylle mundhulen med sodavand - dette renser ikke kun tandemaljen sikkert, men desinficerer også dens overflade. Nogle smukke smileejere tilføjer simpelthen en lille mængde natron til tandpasta. Således viser det sig, at de bruger blid børstning på bagepulver dagligt.
 2. Hydrogenperoxid. Dette er en vidunderlig blegningskomposition, der hjælper med at lysne dine tænder i et par nuancer. Fugt en tandbørste i rent peroxid og gå forsigtigt langs overfladen af ​​tænderne. Du kan bruge en bomuldspude - blød det i peroxid og børste det over dine tænder, som om du tørrer dem. Forsøg ikke at sluge sammensætningen. Endnu mere effektiv blegning kan opnås under anvendelse af en blanding af hydrogenperoxid og soda. Fortynd peroxidet i to med vand, og bland derefter væsken med sodavand for at få en blød opslæmning. Tænder kan børstes med et forberedt produkt kun 1-2 gange om måneden, fordi det er ret aggressivt og med hyppig brug kan skade tandemaljen.
 3. Gurkemeje. Få mennesker ved, men dette krydderi bruges stadig aktivt af nogle indbyggere i Indien i kampen for rene og sunde tænder. De fremstiller gurkemeje fra en blanding, som de bruger dagligt i stedet for tandpasta. En spiseskefuld gurkemeje skal blandes med flydende kokosnøddeolie, så der opnås en homogen blanding. Tilsæt et par dråber essentiel pebermynteolie. Blandingen størkner ved 24 grader, så når sammensætningen kan sammensætningen kan være let fast. Imidlertid smelter pastaen hurtigt i munden, og det er meget enkelt og behageligt at børste dine tænder med den. Gurkemeje hvider og desinficerer overfladen af ​​tandemaljen, kokosnøddeolie giver en antiseptisk virkning og plejer tandkødets sundhed, og mynte giver en behagelig dårlig ånde efter børstning.
 4. Tetræolie. Børst tænderne på den sædvanlige måde, og tør dem derefter af med en bomuldspude dyppet i tetræolie. Lad mundhulen være i 10 minutter, og skyl derefter munden med varmt vand. Olie kan give lidt følelsesløshed, men den ubehagelige fornemmelse passerer hurtigt.
 5. Aktivt kul. Hvis tændernes gråhed og gulhed forekommer på grund af forurening, kan du rense overfladen på tandemaljen med aktivt kul. Knus det i en skål, så der opnås et ensartet pulver. Pas på store stykker - de kan beskadige og ridse tandemaljen. Dyp en våd tandbørste i det sorte pulver og børst det forsigtigt.
 6. Æble cider eddike Et fremragende værktøj, der ikke kun lyser tænder, men også helbreder sår på tandkødet og mundslimhinden. Forbered strimler, der er ensartede i størrelse med tandplejen fra et stykke rent bandage. Dyp strimlerne i fortyndet æble cider eddike og påfør tænderne. Efterlad lotion i 15 minutter, og skyl derefter munden.
 7. Jordbær. Dette er en meget velsmagende behandlingsmetode, som du helt sikkert vil nyde. Jordbær indeholder en stor mængde salicylsyre, der ødelægger farvepigmentet og lyser tænderne markant. Slib jordbærene og påfør kødet på tandoverfladen. Så der ikke er nogen fristelse til at spise en velsmagende medicin, og så jordbærene ikke spreder sig, kan de fastgøres ovenpå med en strimmel ren klud eller bandage. Skyl munden grundigt efter proceduren.

Disse enkle hjemmecepter finder bestemt anvendelse, fordi de ikke kun er effektive, men også meget overkommelige. Med vores tip kan du rengøre og lysne tænderne til minimale omkostninger.

For ikke at kigge efter måder at gøre tænderne lysere i fremtiden, skal du konstant passe dem og passe på deres tilstand. Sørg for at børste dine tænder to gange om dagen, brug tandstikkere og tandtråd og gå til tandlægen for en rutinemæssig undersøgelse en gang hver sjette måned. Hvis du kan lide at drikke kaffe og stærk te, kan du prøve at gøre det gennem et rør - på denne måde minimerer du drikkens kontakt med tandoverfladen. Det er bedre at slutte med at ryge helt, og hvis dette ikke er muligt, er det bedre at ryge cigaretter af høj kvalitet, hvis røg indeholder færre giftige og farvende komponenter. Sørg for at skylle munden efter at have spist, især hvis du har smagt desserter. Følg disse enkle regler, og så forbliver tænderne hvide og smukke, og vigtigst af alt, sunde!

Video: top 5 metoder til at hvide tænder derhjemme

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer