Hindbærbladete - fordele og skader

Te lavet af hindbærblade har længe været kendt som en antipyretisk og tonic. Det slukker tørsten perfekt, skader ikke kroppen og indeholder en lang liste med næringsstoffer. Anvendelse af naturlige komponenter til behandling og forebyggelse har en håndgribelig fordel i forhold til lægemidler, især i barndommen, under graviditet og amning.

Raspberry Leaf Tea

Duftende hindbærblad er på vagt for helbredet

En lille busk kan findes i ethvert forstadsområde. Uden duftende hindbærbær kan sommeren ikke tænkes, duftende marmelade betragtes som en fremragende tilføjelse til en venlig teselskab, og tørrede frugter opbevares hele vinteren og bruges til at tilføje kompoter og lave helbredende bouillon. Rigtige urtebærere ved, at ikke kun bær er nyttige i en hindbærbusk, og de bruger også unge skud, planter.

En vild slægtning til haveskønheden er udbredt i mange lande. Eksternt er skove med hindbær næsten ikke forskellig fra sorter, kun mindre blade og bær. Når det gælder smag, er haven sorten meget sødere, dens bær er større, de reparerende sorter bærer frugt fra begyndelsen af ​​sommeren til de første frost.

En vildtvoksende art er almindelig i de fleste regioner i Rusland, i næsten alle europæiske lande, og findes på det amerikanske kontinent.

Planten er så uhøjtidelig, at den findes selv i gamle forbrændinger. Det er den første, der begynder at udforske udbrændte områder af skoven og gradvis forberede jorden til andre buske og græs. Hindbær er modstandsdygtige over for ugunstige klimatiske forhold og vejrændringer. I løbet af få år kan den vokse i et stort område på grund af snigende rhizomer, for hvilke selv stenede jordarter ikke bliver en alvorlig hindring. Planterne af planten lever i 2 år, efter at de er blevet udtørret, tørrer de op, og næste år vises nye destillationer med en blålig blomst og sjældne små pigge fra den næste knopp. Til høstning om vinteren bruges blade og toppe af skud.

De høstes om foråret efter blomstring. Sommerblade mister halvdelen af ​​de helbredende egenskaber og tolererer dårligt tørring og smuldrer næsten i støv. Ved reparation af havesorter vises yderligere skud tættere på efteråret. Fra disse etårige kan du også samle blade og tørre dem forsigtigt på et køligt, skyggefuldt sted.

Hindbærblad: sammensætning, fordele

De talte om hindbær i haven i det 16. - 16. århundrede, før det i kronikker, der dateres tilbage til det 3. århundrede f.Kr. e. nævnes en vild art. Det viser også de gavnlige egenskaber og giver endda flere opskrifter til brug. På baggrund af den vilde forfader blev der udviklet mange sorter, der er opdelt i standard og tidsbærende frugt. Yderligere kriterier er størrelsen på bærene, deres farve og modstand mod eksterne forhold. Sammensætningen af ​​frugterne varierer lidt i sukker og vitamin C. Indholdet af næringsstoffer i den grønne masse er omtrent det samme, listen inkluderer:

 • glucose;
 • tanniner;
 • organiske syrer;
 • saccharose;
 • flavonoider;
 • vitaminer B, C, A, PP, E;
 • phosphor;
 • calcium;
 • kalium;
 • natrium;
 • kobber;
 • magnesium;
 • jern;
 • fluor.

Koncentrationen af ​​stoffer i bladene er lavere end i bær, men spektret for deres anvendelse er bredere, virkningen på kroppens systemer er mildere, sandsynligheden for allergiske reaktioner er meget lav.

Te fremstillet af hindbærblade indeholder vigtige elementer, der reducerer feberen under forkølelse og fungerer profylaktisk i perioden med udbredt sygdom med influenza og SARS.Friskbrygget te har en hæmostatisk, antiinflammatorisk, antipyretisk, diaforetisk effekt, stimulerer udskillelsen af ​​overskydende væske fra kroppen og forhindrer udseendet af ødemer. Det bruges som ekstra støtte til immunitet, det er inkluderet i den komplekse terapi i behandlingen af ​​hjerte og blodkar. Med tandkødssygdom og pædiatrisk stomatitis erstatter det med succes apoteksprodukter. I stedet for kaffe og te, skal du skifte til en infusion af hindbærblade. Det normaliserer tarmmotilitet, stimulerer gendannelse af naturlig mikroflora, reducerer smerter i gastritis, enteritis. Med en langvarig tør hoste vil afkogningen også gavne, hvilket reducerer halsirritation og stimulerer ekspektoration af sputum.

Kvinders helbred i et hindbærblad

Nogle gange er der kontraindikationer for brugen af ​​hindbær, og forbuddet gælder ikke for blade. Duftende gennemsigtig te letter det, at menstruationen begynder, reducerer udflod og lindrer obsessive trækkesmerter, stabiliserer humøret, fjerner kulderystelser og en følelse af indre forkølelse.

Kvinders helbred i et hindbærblad

Bemærk: et par kopper hindbærafkogning pr. dag øger sandsynligheden for undfangelse.

I første trimester af graviditeten anbefales det at fjerne forfriskende drikkevarer fra kosten, der kan forårsage halsbrand, soda, forårsage flatulens og oppustethed, og erstatte dem med urtete. Normalt er dette gebyrer, inklusive planter med beroligende, immunstimulerende virkninger. Mange gebyrer inkluderer hindbærblad. I de senere faser anbefales te som en del af de forberedende foranstaltninger til fødsel. Det slapper let liv i livmoderhalsen, giver fødselskanalen elasticitet, reducerer smerterne ved de første sammentrækninger. Du skal drikke buljongen meget omhyggeligt under nøje at følge anbefalingen fra lægen og ikke kun observere doseringen, men også den specifikke temperatur på drikken.

Det er vigtigt at: varm bouillon stimulerer en stigning i uterus tone og begyndelsen på fødsel.

Menopausal syndrom leverer en masse skuffelse over de resulterende lidelser og aldersrelaterede ændringer i udseende. Hindbærte vil være et godt alternativ til kaffe, ødelægge farven på tandemaljen og løsne den skrøbelige følelsesmæssige balance. Effektiv bouillon med varme blinker, hovedpine, spasmer af blodkar, nattekramper, højt blodtryk, blødning i livmoderen. Hvis du regelmæssigt drikker te brygget fra hindbærblade med tilsætning af lindeblomst, oregano og en dråbe honning, normaliserer det søvn og hjælper med at lindre nervøs spænding.

Skønhedshemmeligheder

Bladets antiinflammatoriske og toniske egenskaber anvendes til fremstilling af hjemmelavede lotioner. Frisk bouillon afkøles og fryses. Tør ansigtet med isterninger i stedet for morgenvask. Sådanne procedurer er især nyttige til aldersrelateret hud i overgangsalderen, da de toner, forbedrer lokal blodcirkulation og lindrer betændelse og irritation.

Regler for bladehøst

Drikens smag og nyttige egenskaber afhænger af råmaterialets kvalitet og metoden til tørring af den. Der er ingen særlige hemmeligheder, det er nok at nøje overholde samlingsdatoer, der falder i maj og begyndelsen af ​​juni. Uden skade på busken kan du samle omkring en tredjedel af den grønne masse ved at vælge farvede, uskadede blade uden pletter og tørretips.

Du kan begrænse dig til traditionel tørring på et skyggefuldt sted med fri luftcirkulation og opbevare emnet i en forseglet krukke, efter at du har sørget for, at bladene er helt tørrede og at der ikke er nogen fugtige.

En anden måde, der øger brugen af ​​råmaterialer, er brugen af ​​gæringsteknologi. Sådan gør du:

 • blade er snoet til stramme pølser;
 • anbragt i emaljerede retter;
 • dæk med en fugtig klud for at skabe en bestemt temperatur;
 • tilbage i en halv dag på et varmt sted.

Beredskab bestemmes af lugten, når den skifter fra urter til frugtagtig.Tøm råvarerne i en åben ovn i cirka 60 minutter. Holdbarhed er 2 år, derefter ødelægges næringsstofferne, og der er kun en let lugt af grønne omgivelser.

Sunde drikke Opskrifter

Raspberry Leaf Tea Opskrifter
Hindbærblad er i sig selv nyttigt, og i kombination med yderligere komponenter forbedres effekten. Der er flere populære opskrifter.

 1. En klassisk drink er let at tilberede. 1 tsk tørre blade hæld et glas kogende vand og insister 15-20 minutter under et varmt håndklæde.
 2. En blanding af hindbær, mynte og lindeblomst i lige store andele hældes med kogende vand og insisteres i en halv time. Filtrer derefter og drikke i stedet for te.
 3. Hindbærblad med ingefær brygges i vandbad. Det bruges som profylaktisk mod forkølelse.
 4. Landsbyte består af blade og kviste af frugttræer og buske, herunder æble, pære, rips, kirsebær, bjergaske, hindbær. Grundlaget er Ivan te, for at diversificere smagen vil hjælpe citron eller honning.

Mulig skade og begrænsninger

Den vigtigste kontraindikation er individuel intolerance, men det er meget sjældent. Den største begrænsning gælder for kvinder i den sene graviditet. En varm drink er en kraftig stimulator af arbejdskraft, så den skal udelukkes helt fra kosten eller tages under direkte tilsyn af en fødselslæge.

Brug ikke misbrug af drikken:

 • med nyresygdom;
 • astma;
 • kronisk forstoppelse;
 • under en forværring af mave-tarmsygdomme.

Husk: hindbær absorberer hurtigt skadelige stoffer og emissioner - det er umuligt at opsamle dem i nærheden af ​​motorveje og virksomheder.

Naturens styrke gør det muligt at vælge alternative metoder til behandling af mange sygdomme ved hjælp af urtemedicin. Dens fordel er komponenternes naturlighed, milde effekter på kroppen, langvarig effekt og en lille liste over kontraindikationer. Te fra hindbærblade er meget nyttig i alle aldre: det understøtter og helbreder kroppen forsigtigt.

Video: hindbærbladete

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer