Lingonberry under graviditet - fordele og skader

Lingonberry er en fantastisk bær, der vokser i sumpe, i fyrreskove og fyrreskove. Busken blomstrer med hvide blomster, hvorfra røde, bordeaux og undertiden endda brune frugter af lingonberry vokser. Fra gamle tider i Rusland brugte de lingonbær til fremstilling af forskellige retter. Den sure, bitre og snerpende smag af bæret giver maden en speciel aroma. Lingonbær bruges til at fremstille syltetøj, konserves, mousser, frugtdrikke og andet slik. Pie med lingonberry fyld har en unik smag. På basis af bær, tilberedes likører, cognac og andre alkoholholdige drikkevarer, lingonberry aroma giver alkoholen en subtil tær note. Søde og sure saucer tilberedes også af lingonbær, der er perfekte til kødretter. Og selvfølgelig ved alle om den berømte russiske gennemvædet lingonberry.

Lingonberry under graviditet

Folk har altid forsøgt at tilberede noget velsmagende fra en bær, fordi lingonbær er utroligt sunde og næringsrige. Et sådant produkt er simpelthen nødvendigt i kosten af ​​en gravid kvinde, fordi hendes krop er svækket og udtømt. I denne artikel vil vi prøve at forstå fordelene ved lingonbær for en gravid kvinde, lære om kontraindikationer for bær og forstå, hvordan man spiser lingonberry-frugter for at få mest muligt ud af dem.

Nyttige egenskaber ved lingonbær til gravide kvinder

Lingonberry har ikke en udtalt sød smag, men bæret er meget værdsat for sin rige vitaminsammensætning. Lingonberry indeholder forskellige organiske syrer, fiber, mineralsalte, en række vitaminer. Lingonbær har altid været værdsat for dets medicinske egenskaber, derudover er kalorieindholdet i produktet utroligt lavt. Men hvordan påvirker lingonberry kroppen af ​​en gravid kvinde?

 1. Strækmærker. En stor mængde E-vitamin i sammensætningen af ​​lingonbær gør produktet meget nyttigt i forskellige graviditetsstadier. Tocopherol gør vævene mere elastiske, dette gør det muligt for livmoderen at vokse og strække sig, og beskytter huden mod strækmærker. Lingonbær er effektive både til intern og ekstern brug.
 2. Hævelse. Lingonberry er effektiv mod ødem, en stor mængde vitamin P har en mild vanddrivende virkning. Dette er meget vigtigt for gravide kvinder, især i de senere faser, når belastningen på nyrerne øges og hævelsen manifesterer sig mere og mere. Derudover har lingonbær en antiinflammatorisk virkning på organerne i kønsorganet, hvilket eliminerer cystitis.
 3. Allergivenlig. Sikkerheden ved lingonbær ligger også i det faktum, at bæret absolut ikke forårsager en reaktion. Det kan spises uden frygt, selv under graviditet, uden at bekymre sig om, at babyen udvikler en allergi i livmoderen.
 4. ARI. Lingonberry indeholder meget C-vitamin, dette giver dig mulighed for at bruge bæret som medicin mod forkølelse og influenza. En gravid kvindes immunitet er meget svag, hun udsættes konstant for vira og bakterier, i denne periode er det meget vigtigt at konstant overholde forebyggende foranstaltninger. Drikkevarer med lingonbær har en antiinflammatorisk virkning, lindrer hurtigt ondt i halsen, lindrer hævelse i næsen, sænker temperaturen og har en kraftig slimløsende effekt. Tilsæt 5-7 lingonbær hver dag med varm te, hver dag er en kraftig beskyttelse mod forkølelse om vinteren.
 5. Hypertension. Som regel forværrer en kvinde under graviditet alle kroniske sygdomme, inklusive hjerte-kar-patologier. Lingonberry indeholder kalium, kobber, mangan og krom, som er meget nyttige for hjertet. Lingonberry juice er i stand til at sænke blodtrykket på kort tid, og med regelmæssig brug kan du stabilisere trykket fuldstændigt.Hvis du har takykardi (hvilket er ekstremt uønsket under graviditet), skal du bare drikke et par spiseskefulde ren tranebærsaft, efter en halv time bliver det meget lettere for dig.
 6. Tarmene. Mange kvinder under graviditet og amning oplever forstoppelse - dette er virkningen af ​​hormonet progesteron. Lingonberry giver dig mulighed for at blødgøre tarmens muskler og styrke dens perilstatiske. Fiber som en del af bæret i stedet for en børste renser stillestående afføring og lindrer endda svær forstoppelse.
 7. Vision. Lingonberry indeholder meget karoten, endda mere end i gulerødder. Det er nødvendigt for synet, især hvis en kvinde bærer briller eller korrigerende linser. Regelmæssigt forbrug af lingonbær under graviditet bevarer synsstyrken og beskytter mod øgede dioptre. Endvidere påvirker lingonberry også synet på fosteret og deltager i lægningen af ​​vitale organer.
 8. Nervesystem. Lingonberry indeholder mange B-vitaminer, som påvirker nervesystemets tilstand og en psykologisk humør. En håndfuld spiste lingonbær giver dig mulighed for at slappe af, slippe af med ængstelige tanker, forbedre humøret. Endvidere giver lingonberry kroppen energi, det er så vigtigt for arbejdende mødre, der er tvunget til at arbejde indtil dekretet.
 9. Kvalme. Den sure smag af lingonbær giver nogle gravide kvinder mulighed for at tackle ulydige kvalme og toksikose. Spis bare et par bær om morgenen uden at komme ud af sengen, dit helbred vil blive meget bedre.

Og lingonbær skal bruges i kombination til behandling af forskellige hormonforstyrrelser, hormonforstyrrelser osv. Den sure smag af bæret stimulerer udskillelsen af ​​mavesaft, det øger appetitten og gendanner kroppen på baggrund af udmattelse med toksikose. Lungebær bruges også som en effektiv behandling til nedsat mavesyrer. Lingonberry bær er ikke kun en godbid, men en potent medicin, der kan ændre kroppen fuldstændigt. Derfor er det umuligt at tage lingonbær tankevækkende.

Skadelige lingonbær under graviditet

Skadelige lingonbær under graviditet
Lingonberry er et temmelig surt bær, der kan påvirke mavenes funktion. Ved gastritis med høj surhedsgrad, mave- og duodenalsår, cholecystitis og andre mave-tarmsygdomme, bør tranebær kasseres. Det blev tidligere bemærket, at lingonbær effektivt reducerer trykket, det er nyttigt for hypertensive patienter. Men hvis du er hypotensiv og har konstant lavt blodtryk, er det bedre at undlade at spise bær. En anden advarsel, når man spiser lingonbær er tilstedeværelsen af ​​nyresten, bæret kan provokere deres bevægelse. Ved nyresten og urolithiasis er lingonberry kontraindiceret. Hvis du har lav blodkoagulerbarhed, kan du ikke spise lingonbær - en bær kan forværre kroppens tilstand. Derudover, med en svag tarm, der er tilbøjelig til diarré, bør mange bær spises med forsigtighed. Selv hvis du ikke har direkte kontraindikationer til at tage lingonbær, skal du kende foranstaltningen og forbruge bærene med omhu, ikke mere end 100 gram om dagen. Men hvordan gør man det rigtigt?

Hvordan spiser lingonbær under graviditet?

Du kan spise bæret i enhver form, men det er vigtigt for os at bevare alle de værdifulde komponenter i produktet. Her er de mest nyttige og lækre måder at spise modne lingonbær på.

 1. Frosne lingonbær. Spar alle vitaminer i måneder og endda år, du kan bruge den sædvanlige frysning. Lingonbær skal vaskes, tørres og spredes på en plade med en flad bund, så bærene ikke berører hinanden. Frys i denne form, og hæld dem derefter bare i en beholder eller pose. Om nødvendigt kan du tage den rigtige mængde bær - lingonbær ikke klæber sammen. Før de spises, skal bær optøes gradvist - opbevares først i køleskabet, og lad derefter stå ved stuetemperatur.Denne lingonberry holder næsten alle vitaminer og næringsstoffer i sin sammensætning.
 2. Sund marmelade. Du kan ikke tilberede syltetøj fra lingonbær - når det opvarmes, mister det de fleste af sine gavnlige stoffer. Men hvis du ikke kan lide at spise helt sure lingonbær, kan du lave sundt og sundt marmelade. For at gøre dette knuses bærene med en blender eller kødslibemaskine og drysses med sukker. Når sukkeret er opløst, hældes den søde papirmasse i plastflasker og sendes til fryseren. Om vinteren kan du fryse beholderen og nyde den klare smag og den naturlige aroma af lingonberry. Og fra denne marmelade kan du lave gelé eller bruge den som fyld til tærte og pandekager. En sådan sød medicin vil helt sikkert glæde sig selv de mindste valg!
 3. Drinks. Hvis du ikke kan lide lingonberry selv, kan du lave drikkevarer fra bær. Den nemmeste måde er at tilføje juice til kogt vand - en mættet frugtdrik vil være klar. Tilsæt under ingen omstændigheder saft til varm te - lingonbær vil miste sin værdi. Derudover kan du lave lækker limonade fra lingonbær. Tag en karaffel til vand, hæld saften af ​​en citron og en appelsin i den, tilsæt et par spirer af mynte, tre spiseskefulde honning, et glas lingonberry juice og fyld alt med kulsyreholdigt mineralvand. Serveres med is. Dette er en vidunderlig drink, der helt sikkert vil appellere ikke kun til voksne, men også til børn. Lingonberry-limonade er et godt alternativ til sød soda.

I kampen mod udmattelse af krop under graviditet bruges ikke kun bær, men også lingonbærblade - en afkok af dem viser sig at være utroligt nyttig og koncentreret.

Der er en gammel legende om lingonberry. Hun taler om en svale, der fløj til folk for at give dem en dråbe levende vand, hvilket giver udødelighed. Men den onde hveps bidte fuglen, og svalen faldt en dråbe levende vand på jorden, på dette sted voksede en stedsegrøn busk. Frugterne af denne busk instilled styrke, sundhed og levetid hos en person, det var lingonberry. Spis lingonbær under graviditeten for at føle dig let indtil fødslen.

Video: cowberry juice til forkølelse

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer