Bemeria - hjemmepleje

Bemeria er en dekorativ indendørs plante, der tilhører brændenælde-familien (et andet navn er falske brændenælde). I alt er der mere end hundrede arter af disse planter. Anlæggets navn var til ære for den tyske videnskabsmand Georg Bomer. Dette er en lille busk, men blandt repræsentanter for denne art er der ret store prøver (op til 5 meter i højden), der ligner mini-træer i form. Stænglerne ligner udseendet af trestammer på grund af tilstedeværelsen af ​​en brun bark i bunden, hvilket indikerer stammens tætte struktur. Denne plante findes næsten overalt, hvor der er et tropisk og subtropisk klima. Fødestedet for denne plante betragtes som Mexico.

Pas på boemeria

I et rum er denne plante som regel ikke indeholdt, den bruges normalt som en dekorativ dekoration i nærheden af ​​boliglokaler eller i gyder og parker. Dekoratører og designere er meget glade for det, fordi denne plante passer perfekt til næsten ethvert interiør. Det bedste ved en plante er dens uhøjtidlighed. Det kan endda indeholde en begyndende avler, det vil være nok for ham at læse et par tip til pleje af planten.

Det mest bemærkelsesværdige ved denne plante er bladene, der fængsler med deres skønhed og størrelse. De er temmelig brede i form og har kantede kanter. Blomstrende i planten er en lille blomst, der ligner form som brændenælde.

Plantepleje

Denne plante elsker at være i lyset, men kan stå i skyggen et par timer om dagen. Du bør dog ikke udsætte planten for brændende sollys på en varm sommerdag, hvis du ikke ønsker at få et bladforbrænding. Derfor er det bedst at placere boemeria på plads med en skygge. Temperaturen, hvor planten føles behagelig, varierer fra +18 til +20 grader. Orientalske vinduer er ideelle til vækst.

vanding
Vand til kunstvanding om sommeren kræves ikke meget. Fugtighed i vores område tillader hende at føle sig godt tilpas, og om vinteren skal den vandes helt. Men da planten elsker fugt, anbefales det at sprøjte bladene med varmt vand, som først skal udlignes.

Sådan plantes boemeria

Jorden til planten passer universel, men hvis du stadig vil opsamle den på egen hånd, skal du tilføje:

 • havejord (1 del)
 • humusblade (2 dele)
 • tørv (1 del)
 • sand (1 del)

Gødningsmetoder

Du kan fodre planten en eller to gange om måneden med organisk gødning. Den bedste mulighed for gødning vil være gødning til prydplanter.

Transplantation af en fantastisk plante af boemeria

Den mest passende sæson er foråret. Hvis dette er en ung plante, transplanteres den i de første tre år hvert år, men gradvist falder hyppigheden af ​​denne proces. Når du overfører planterne til gryden, skal du sørge for at lægge et lag dræning i bunden. Dette vil hjælpe med at reducere overdreven fugtighed. Det er kun nødvendigt at transplantere boemeria, når rotsystemet helt har viklet klodset. Transplanteret ved omladning. I foråret afskæres de nakne skud for at gøre planten forynget.

Opdræt metoder

Der er flere måder at udbrede: ved frø, opdeling og stiklinger. Handler om foråret. Dette er en meget produktiv metode, der giver dig mulighed for at få flere planter fra én ad gangen.

Formering ved hjælp af stiklinger er også meget populær blandt blomsterelskere. Faktum er, at denne metode giver mulighed for i løbet af vækstsæsonen at øge antallet af planter i haven. Stiklinger plantes i jorden med sand.Det tager cirka fire uger at vænne sig til jorden.

Sygdomme og insekter, der er skadelige for planten

Denne plantes vigtigste fjender er bladlus og flåter, der fjernes ved at sprøjte planterne med en opløsning af sæbe og vand. Hvis bladene har overskydende fugtighed, begynder de at sorte og tørre. Med utilstrækkelig fugtighed føles planten imidlertid også ubehagelig. Når bladlus yngler på planter, bliver bladene klæbrige. For at fjerne skadedyr kan du bruge specielle stoffer mod insekter.

Sorter af boemeria

Sorter af boemeria

 1. Stort blad. Denne plante bevarer altid sin grønne farve under alle forhold. Det vokser og udvikles i form af et træ, der er 4 meter højt, sjældnere 5. Stængler ændrer deres farve til brun med alderen. Bladene er store nok, ru til berøring. Blomster ligner majsører. Blomstenes farve er lys.
 2. Sølv. Denne art er kendetegnet ved blade, der er belagt med sølvplade.
 3. Cylindrisk. Dette er en flerårig plante. Det fik sit navn på grund af formen på bladene.
 4. Biloba. Det kan vokse op til 2 meter i højden. Bladene er ovale, ru med strejfede kanter.
 5. Den snehvide. Stænglerne er i en lige position. Bladene er hjerteformede, små, dækket med hvid belægning. Bladet ovenfor er grønt. Langstrakte voksne frugter.

Underholdende fakta

 1. Denne plante blev distribueret i Kina som en separat afgrøde, fordi den har fremragende egenskaber til spinding. Indtil i dag vokser forskellige typer boemeria på disse lande, der bruges til at fremstille fiber, der aktivt bruges i industrien.
 2. Bemerfiber har høj styrke og er næsten ikke udsat for rådne, så det bruges ofte til fremstilling af reb. Tidligere blev det brugt til fremstilling af sejl.
 3. Bemeria anvendes til fremstilling af dyre stoffer, da fiberens struktur er meget ligner strukturen af ​​silke og egner sig til meget lys farve, mens fiberen ikke mister sin silkeagtige struktur.
 4. Interessant information vil være for fans af iført jeans, fordi fiber af boemeria aktivt deltager i deres oprettelse. Materialet er let og åndbart.
 5. Plantefiber er også en del af papirindustrien.
 6. En interessant kendsgerning er, at ramie fiber er et meget gammelt materiale, der er blevet brugt af mennesker siden oldtiden. Hvis vi tager højde for konklusionerne fra arkæologer i Kiev, var der allerede i skytierne (3. århundrede f.Kr.) stoffer, der indeholdt fibrene fra denne plante.
 7. Bemeria kom kun til Europa under den engelske dronning Elizabeth 1 (16-17 århundrede) i "Guldalderen". I løbet af denne dronning blev dyre stoffer fra hele verden bragt til England. Stoffer med bemeria fra Kina og Japan blev ingen undtagelse. De blev derefter kaldt stoffer fra "kinesiske brændenælde." I Holland blev disse dyre stoffer bragt fra øen Java, der blev kaldt Batiste i Frankrig. Den hollandske industri producerede også mange materialer, hvor råvarerne netop var fibrene fra boemeria.
 8. I Sovjetunionen forsøgte de at dyrke sår til en lignende anvendelse, men resultaterne var negative. I det tsaristiske Rusland blev hvidblomstrede bemeria dyrket overalt.

Således kan det bemærkes, at denne plante er en unik naturlig skabelse, og at alle kan dyrke den.

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer