Bananer til børn: i hvilken alder kan jeg give?

Efter påfyldning i familien er forældrene ivrige efter, hvad der er inkluderet i den basale ernæring af deres krummer. Som regel betragtes bananer som den bedste lokker sammen med æbler og courgette. Men der er begrænsninger med hensyn til babyens alder og hans individuelle egenskaber. Meget ofte fører et barns for tidlige indtagelse af denne frugt til de mest uforudsigelige konsekvenser. Lad os se på det trin for trin, så du kan udtale dig.

Bananer til børn

Banans virkning på barnets krop

 1. Det er ingen hemmelighed, at den tropiske frugt er meget nærende i sin kemiske sammensætning. Udover det faktum, at barnet kan lide at feste på bananpuré, er hans krop mættet med nødvendige stoffer. Banan er en allergivenlig frugt, hvorfor den betragtes som ideel til introduktion i komplementære fødevarer fra en tidlig alder.
 2. Grundlaget inkluderer vitaminer, der tilhører B-gruppen. De påvirker positivt barnets psyko-emotionelle baggrund og danner det centrale nervesystem. Kalcium med fosfor er ansvarlig for udviklingen af ​​knoglevæv, det bliver stærkt på grund af udfyldning af mikrovoids.
 3. Banan forbedrer humøret, gør babyen mindre lunefuld, bidrager til en behagelig søvn. En omfattende mineral- og vitaminliste er simpelthen nødvendigt for spædbørn at udvikle sig i overensstemmelse med alderskategorien.
 4. Kalium og magnesium er nødvendigt af hjertemuskelen, og jern er nødvendigt for at forbedre blodsammensætningen og forhindre anæmi. På grund af deres høje ernæringsværdi er bananer inkluderet i kosten for at forhindre raket.
 5. Grundlaget for de præsenterede frugter inkluderer aminosyrer og stivelsesholdige forbindelser, hvor sidstnævnte får mere end 1/5 af det samlede volumen af ​​produktet. Takket være stivelse absorberes frugterne fuldt ud og normaliserer fordøjelseskanalens aktivitet.
 6. Kødet kombineres ofte med opvarmet mælk, hvorefter en sådan cocktail gives til babyen, der er syg af hoste eller bronkitis. Cocktail har også alt, hvad der giver hjernen mulighed for at fungere korrekt og udvikle sig.

Bananallergi

 1. Hvis du følger de gennemsnitlige statistikker, forekommer sjældent en uventet reaktion med introduktionen af ​​det præsenterede foster i kosten. Af denne grund tillader eksperter tilsætning af banan til komplementære fødevarer, der starter fra seks måneders alder.
 2. Disse henstillinger gælder for babyer, hvis mødre spiste frugten inden undfangelsen og i drægtighedsperioden. Dette betyder, at barnets krop er klar til at blive optaget af alle stoffer, der findes i dette produkt.
 3. På trods af de positive resultater af introduktionen skal du tage hensyn til mulige allergier. Hun føler sig som regel i strid med betingelserne for opbevaring og forarbejdning af frugter. Hvis bananerne gennemvædes i kemi for bedre transport, vil de falde til papirmassen gennem skrælen. Det er kemikalier, der fører til negative konsekvenser.

Hvornår kan jeg gå ind i menuen

Hvornår kan jeg gå ind i en banan i barnets menu

 1. Meningen fra eksperter om dette emne varierer. Nogle hævder, at det er tilladt at give frugt til børn fra 5 måneder, mens andre går ind for at behandle barnet efter 7 måneder. Derfor betragtes den gennemsnitlige og relativt sikre alder for at være perioden efter seks måneder.
 2. Det er værd at med det samme sige, at den første banan ikke introduceres i kosten. Æbler eller zucchini får overlegenhed. Den frugt, der diskuteres, vil fungere som et supplement, ellers vil babyens krop ikke opfatte dens sammensætning.
 3. Når du høster og behandler barnet med denne frugt, er du nødt til at starte fra præferencerne for den lille gourmet. Børn fra seks måneder giver 1 tsk. i form af sjældne kartoffelmos. Gradvist stiger beløbet til 2 spsk. l.
 4. Efter 8 måneders alder er det tilladt at give krummer fra 3 spsk. l., langsomt bringer volumen til halvdelen af ​​frugten af ​​en lille størrelse. Tættere på 10 måneder behandles barnet med næsten en hel frugt, hugget i skiver.

Funktioner ved valg og opbevaring

 1. Grundlaget for grønne frugter inkluderer tanniner, der er ansvarlige for øget gasdannelse og andre uforudsigelige reaktioner fra mave-tarmkanalen.
 2. Overmasse prøver bør også kasseres, de kan provosere forstoppelse og allergier. Sådanne frugter akkumulerer for meget glukose, hvilket fører til allergier.
 3. Kun modne bananer foretrækkes. Deres skræl er pigmenteret i gule, sorte pletter mangler på overfladen. Hvis der er umodne områder, lad frugten ligge i flere dage. I dette tilfælde er det bedre at placere frugterne i nærheden af ​​æblerne.
 4. Efter en vellykket markering skal du passe på frugten. Hjemme skal det kun opbevares på et tørt sted, udsættelse for kulde er uacceptabelt. Efter overtagelsen skal du spise bananer på 4 dage, så bliver de sorte.

Når en banan er kontraindiceret

Banan kontraindikationer for børn
Ud over de positive effekter af frugterne på barnets krop er der en negativ side. Overvej derfor, hvornår bananer kan være skadelige.

 1. Hvis barnet er overvægtigt, anbefales det ikke at medtage bananer i kosten. Sådanne frugter inkorporerer en høj koncentration af saccharose og fruktose. Tilsammen fører disse stoffer til udvikling af fedme.
 2. Det er værd at bemærke, at de pågældende frugter er klassificeret som hypoallergeniske produkter. Der er dog tilfælde af individuel intolerance over for bananer. Ofte manifesterer denne reaktion fra kroppen sig på grund af behandlingen af ​​tropiske frugter med kemikalier. Som et resultat kan babyen have et udslæt på huden, der vil kløe.
 3. Det er værd at udskyde introduktionen af ​​produktet i kostholdet til krummerne, hvis han har problemer med mave-tarmkanalen. Det anbefales ikke at give et barn bananer, hvis han har forstoppelse, fordøjelsesbesvær, oppustethed. Spise af råvarer vil kun forværre situationen.
 4. Hvis en baby har arvet diabetes gennem en genetisk linje, er det strengt forbudt at indføre bananer i kosten. Det samme gælder for børn, der har øget blodkoagulation.
 5. Under alle omstændigheder, hvis du ser en forværring af barnets helbred efter indtagelse af frugt, skal du udelukke dem fra kosten i en ubestemt periode. Det er bedst at konsultere en specialist ved denne lejlighed.

Måder at fremstille frugt

Bananpuré til baby

 1. Hvis du vil introducere en baby til en banan for første gang, anbefales det kraftigt at fortynde kartoffelmos i lige store mængder med foderblandingen eller modermælken. Takket være dette vil barnet prøve en ny ret med en allerede kendt smag. Konsistensen vil også være ret flydende.
 2. Før du giver barnet en ny frugt, skal du forberede den ordentligt. Fjern ikke kun skrellet, men også alle striber. I de første par uger skal du smuldre produktet først efter en indledende varmebehandling. Mos bananen i et dampbad eller vandbad. Brug alternativt en dobbeltkedel.
 3. For at gøre dette, hugg frugten i små stykker og læg den i en skål med et specielt apparat eller i en beholder designet til vandbad. Sil frugten i ca. 6 minutter. Herefter kan råvarerne moses på en hvilken som helst måde, der er mulig. En banan kan også tilberedes på andre, ikke mindre interessante måder.
 4. Blandt andet kan en tropisk frugt anbringes i en knebler. Giv frugten til barnet. Takket være den absolut sikre måde at fodre babyen finder der også tandkødsmassage sted. Hvis du hurtigt vil lave potetmos, skrab bananen med en dessertske.
 5. Alternativt kan bananpuré fremstilles ved hjælp af en enkel gaffel. Brug alternativt en blender eller fint rivejern.For at få en mere flydende konsistens, tilsæt frugtsaft, vand eller modermælk til massen.
 6. Hvis du vil spare meget tid, skal du købe færdiglavet bananpuré i krukker beregnet til babyer. En sådan masse går godt med andre frugter, især med et æble. Det er også tilladt at blande kefir eller hjemmelavet yoghurt. Sur-mælkeprodukter får en behagelig smag.

Babyer må give en frisk banan. Det vigtigste er at omdanne frugten til en homogen masse. Som et alternativ til frugt kan du lave mad. Bland evt. Bananpuré med andre frugtformuleringer, en madblanding, modermælk eller gærede mælkeprodukter. Hvis barnet er helt sundt, bør der ikke opstå problemer med assimilering af et nyt produkt.

Video: Banan sundhedsmæssige fordele

Vi anbefaler at læse


Efterlad en kommentar

for at sende

avatar
wpDiscuz

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

Ingen kommentarer endnu! Vi arbejder på at ordne det!

utøj

skønhed

reparationer